dinsdag 21 april 2015

Broodbeleg...

Ik heb al meerdere keren de vraag gehad over ons broodbeleg... onze uitgaven voor de boodschappen zijn onder gemiddeld aan broodbeleg wordt vaak best wel veel uitgegeven.

Wij eten bijna elke dag tussen de middag gewone boterhammen. Man maakt ze s'ochtends en neemt ze mee naar zijn werk. Ik eet er meestal 3 en kleine man eet er meestal 2.

Soms eet ik een restje van het avondeten van de avond ervoor, maar nu heb ik daar met de meisjes vaak iets minder tijd voor, dan is een broodje smeren even iets makkelijker. Ik doe dit voornamelijk als de vriezer erg vol zit.

Op zondag ontbijten we altijd met afbakbroodjes, gekookt eitje en een lekker sapje. Dan heb ik s'middags niet altijd zin om weer brood te eten en neem ik yoghurt met havermout of cruesli. Kleine man eet ook vaak rijstwafels of ontbijtkoek, maar dat is meer een tussendoortje voor hem.

Ik ben zelf gek op zoet broodbeleg. Denk aan hagelslag, vlokken of Nutella <3 Het is niet zo gezond, maar ik moet altijd meer moeite doen om op gewicht te blijven dan dat ik aankom, dus ik gun mijzelf dit regelmatig. Daarnaast hebben we altijd pindakaas (van het A-merk) appelstroop en jam in de (koel)kast staan. De pindakaas koop ik in de aanbieding, en dan haal ik gelijk een paar potten.

Qua hartig beleg eten we vaak een gekookt eitje, verder heb ik smeerkaas, smeerworst en gewone kaas in de koelkast. Vleeswaren zijn vaak redelijk prijzig, helemaal als je de luxe vleeswaren kiest zoals rosbief, ossenworst etc. De luxe vleeswaren koop ik weleens met bijzondere dagen (kerst/pasen) of als er een goede aanbieding is. Zeker niet wekelijks! Ik koop wekelijks gewoon 1 pakje vleeswaren. Denk aan kipfilet, gekookte gelderse worst (daar is onze kleine man gek op) of iets anders lekkers. Deze vleeswaren zijn ook regelmatig in de aanbieding en dan koop ik gelijk een paar pakjes, je kunt vleeswaren prima invriezen.

Ook qua broodbeleg is het een kwestie van uitproberen. Er zijn vele c-merken te koop die soms net zo lekker zijn, die kun je eens uitproberen. Als je ze niet lekker vind, probeer je een huismerk uit. En als je het A-merk toch het lekkerste vind, dan koop je die natuurlijk gewoon! A-merken zijn regelmatig in de aanbieding, dus die kun je zeker goed vooruit kopen. Voor ons is dat dus de pindakaas en bijvoorbeeld ook vlokken. Die koop ik soms van een huismerk, maar het A-merk vind ik toch iets lekkerder, dus ik hou de aanbiedingen goed in de gaten!

Wat heb jij qua broodbeleg allemaal in huis?

Like Samen Besparen op facebook! *klik*


9 opmerkingen:

 1. Pindakaas, appelstroop, jam, humus, kaas, koekaas, geitenkaas, cottagecheese, zuivelspread, eieren, humus,ham, rosbief.
  We zijn met zijn tweetjes, dus als ik deze opsomming terug lees.... best veel in huis eigenlijk.😜
  Maar gelukkig is het lang houdbaar en het is A- en B merk door elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb nu toevallig vanwege regelmatige gast iets meer in huis, maar zelf heb ik eigenlijk genoeg aan kaas (=lekker) en pindakaas (=voor zelfgemaakte satésaus). Maar ik heb ook vlokken, op het moment toevallig humus, speculoos, jam, stroop en volgens mij nog een paar dingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb standaard: hagelslag, vruchtenhagel, pindakaas, hazelnoot pasta, appelstroop, jam, kaas, boterhamworst, kipfilet. Wel alles van het goedkoopste merk. Man eet als je hem zijn gang laat gaan een 700 gram kaas per week!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Best een boel. Pindakaas, jam, honing, vlokken, appelstroop, gekleurde hagel, kaas, ham, leverworst, soms eier of sellerie salade en vaak brie. De houdbare spullen worden meer gebruikt door de logeerkinderen, maar wij eten er ook wel van mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk om eens te lezen hoe een ander dat doet met zijn broodbeleg.
  Bij ons was het altijd wat duurder beleg zoals rosbief, verpakte plakken 20 + kaas en o.a. filet amaricain. Daar komt nu toch echt verandering in!
  Groetjes van Romy

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk zoals jullie het op zondag doen! Ik heb hagelslag, kaas, pasta en jam in huis.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ..ik eet elke dag 4 boterhammen: 2 met oude kaas (30+) en 2 geroosterde boterhammen met eigengemaakte jam. Voor partner is er pindakaas, anijshagel, kipfilet en cervelaat. Voor logeerkinderen zijn er nog vlokken, chocoladepasta en leverpastei!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij eten ook graag brood voor de lunch. Als ontbijt kook ik een eitje voor man en mijzelf. De kinderen eten een of twee wasa's met smeerkaas of chocopasta. Zoet beleg is hier te ruim aanwezig. Op een zeker moment maak ik eerst alle restjes. Ik koop alleen A merken. Qua beleg gaat hier weinig kaas doorheen. Geen liefhebbers voor. Wel brie of zoiets. Ook eten we graag rosbief, filet americain, kipfilet en ham. Man is dol op palingworst. Dochter is gek op smeerworst maar dat haal ik alleen in het weekend.
  In het weekend eten we regelmatig een tosti of een gebakken ei. Er gaat behoorlijk wat beleg doorheen. Zoon is in de groei en dun beleggen doen ze niet.
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wij zijn ook echte broodeters. Heb altijd in huis: hagelslag, vlokken, vruchtenhagel, pindakaas, chocopasta puur, jam, kaas, salami, snijworst, kipfilet, boterhamworst, smeerkaas, leverpastei en boter. Genoeg keuze en met de vleeswaren wissel ik wel af hoor. De ene week haal ik dit en de andere week dat.

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen