dinsdag 3 maart 2015

WOZ waarde

Schreef ik gisteren nog heel optimistisch over hoeveel wij wel niet waard zijn... valt gistermiddag de aanslag voor de gemeente belasting in de brievenbus! Over toeval gesproken!

Voor de berekening van gisteren had ik de laatste WOZ waarde gebruikt, maar inmiddels is dus de nieuwe WOZ waarde bekend, het huis is nu €12000 minder waard! Dus wij zijn ook opeens €12000 minder waard, gelukkig blijven we dan nog steeds in de plus staan, al is het allemaal maar fictief natuurlijk, het is wel een geruststelling.

Ik vind wel dat zo'n waarde wel heel snel daalt... en dat in een jaar tijd. Volgens mij bedenken ze maar iets, want je kunt er eigenlijk niks mee. Wij wonen hier sinds 2010 en de waarde is sinds toen €67000 gedaald! Daar geloof ik dus niet helemaal in, want dat lijkt me enorm veel in 5 jaar tijd.

Gelukkig hebben we niet zo'n hoge hypotheek en zijn we ook niet van plan om te verkopen of te verhuizen, dus die zorgen hebben we niet.

Wat wel weer opmerkelijk is, is dat hoewel de waarde elk jaar daalt, de belastingen alleen maar meer worden ;) Het valt nu wel mee, we betalen alles in termijnen en die termijn is ongeveer €0,50 hoger, dus daar liggen we ook niet wakker van ;) het kan er nog net vanaf ;) haha!

Ik ben wel benieuwd of, als de waarde de komende jaren weer eens gaat stijgen de belastingen dan ook flink gaan stijgen, want als ze al stijgen als je waarde daalt... nou dan kun je wel raden wat er gebeurd als de waarde ook stijgt!!

Heb jij de WOZ waarde al binnen? En viel het mee?

Like Samen Besparen op facebook! *klik*

12 opmerkingen:

 1. Wij hebben ons huis gekocht in 2008 met een WOZ waarde van 415.000,00 euro...inmiddels is de WOZ waarde 330.000,00 euro...85.000 euro waardeverlies...Echter, we hebben ons huis niet gekocht voor 415.000,00 euro maar voor 436.500,00 euro (vraagprijs 485.000,00) exclusief kosten koper. Ook hebben we nog voor 40.000,00 verbouwd. Gelukkig staat ons huis niet onder water (onze hypotheek 288.000,00) maar ik word hier niet vrolijk van...ik vraag me af hoeveel huizen er onder water staan met een steeds verdere daling van de WOZ waarde...valt hier extra tegen af te lossen? Wij hebben 3 pubers waarvan de eerste over anderhalf jaar gaat studeren, wij hebben gespaard maar geen rekening gehouden met het feit dat de basisbeurs zou worden afgeschaft...(verdere veramerikanisering van de maatschappij). Gelukkig hebben we een riante buffer om dit op te vangen en lossen we onze hypotheek extra af!! WMT

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tsjonge dat is een flinke tuimeling omlaag inderdaad. Ik weet onze WOZ waarde nog niet, maar houd nu mijn hart vast.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kreeg 'm van de week ook binnen en hier was er ook iets van €30.000 vanaf! Al ongeveer een ton sinds ik hier in 2009 ben komen wonen. Maar goed, ik weet dat het niet klopt, omdat er gewoon standaard ongeveer hetzelfde bedrag steeds vanaf gaat en het huis in een hele (veel betere) staat verkeert dan het deed toen de waarde eerder werd opgenomen. Bovendien was de taxatiewaarde bij aankoop ook al hoger dan de WOZ-waarde, dus waarschijnlijk is de waarde ook al jaren daarvoor opgenomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij schrokken ons ook rot, 30.000 euro minder dan vorig jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij ons is de WOZ in totaal 96.000 euro gedaald. Belachelijk gewoon. Volgens mij is het echt nergens op gebaseerd. Alle mooie vernieuwingen in en aan het huis is helemaal nog nooit meegeteld. In inderdaad, als de woz een keer gaat stijgen zullen de belastingen gigantisch hoog worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En ook in Dordrecht is de WOZ flink gekelderd en zijn de gemeentelijke belastingen min of meer gelijk gebleven... De WOZ lijkt de melkkoe van de gemeenten te zijn geworden. Bij sterke daling van de WOZ blijven de gemeentelijke belastingen ongeveer gelijk, waardoor de suggestie gewekt wordt dat dit geen stijging is, maar dit is natuurlijk wel een verkapte stijging! Op deze manier kunnen gemeenten de komende jaren als de WOZ gaat stijgen de belastingen weer verhogen, omdat dat dan ' een aantal jaren niet gebeurd is'. Feitelijk worden de WOZ-waarden kunstmatig laag gehouden om de gemeentekas te spekken. En dat dat vrijwel overal in Nederland gebeurt, blijkt wel uit alle reacties...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hier ook 7000 naar beneden, wat het in 4 jaar ook 30.000 maakt procentueel gezien 20% :-( wij betalen 11 euro per maand meer aan gemeentelijke belastingen. Leuk is anders!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ook bij ons is de WOZ waarde weer lager dan vorig jaar. Maar de rekening weer hoger dan vorig jaar...
  Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bij ons is ook de WOZ waarde weer lager dan vorig jaar....35.000 euro minder dan vorig jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Bij ons 27000 erbij! Raar maar waar!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. http://woningmarktcijfers.staanhier.nl/400jr.html

  Hier staat in plaatje uitgelegd hoe de waarde van huizen in de huizenbubbel absurd steeg, en nu absurd daalt.
  Misschien helpt het te begrijpen waarom het zo hard daalt.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen