donderdag 12 maart 2015

Vrije dagen bevallen goed!

Man heeft nu de meisjes geboren zijn twee weken vrij kunnen nemen. En wat is dat fijn zeg! Onze dagen zien er ongeveer zo uit; We voeden de tweeling (natuurlijk meerdere keren per dag en nacht) we doen spelletjes met onze kleine man, we doen het huishouden, we gaan rustig ontbijten, lunchen en avondeten, we wandelen wat af... naar de supermarkt, naar de speeltuin etc. en we genieten vooral van de tijd samen met ons gezin.

Natuurlijk bracht het ons weer aan het denken! (het zal eens niet) ;) Maar wat is dit toch fijn... veel tijd voor elkaar en gewoon de hele dag een beetje rommelen in en om het huis. Als we de loterij winnen dat wist ik het wel.. maar we doen bijna nooit mee, dus die kans is klein. ;)

Minder werken spreekt ons echt heel erg aan, ik ben dan ook enorm benieuwd naar het nieuwe boek van Gerard Hormann, hij pleit eigenlijk voor een werkweek van 2 dagen, daar ben ik helemaal voor! Het zal heel wat zieken schelen, maar iedereen zou dan ook een stapje terug moeten doen en ik vrees dat de meeste mensen daar niet echt zin in hebben!

Financieel gezien zou man een dag minder kunnen gaan werken, helaas vindt zijn werkgever dat niet zo'n goed idee.. maar wellicht in de toekomst, we gaan het zien.

Ik blijf het steeds zeggen, de grootste kostenpost is onze hypotheek. We kunnen hem prima betalen, maar het zou fijn zijn als hij wat lager zou zijn. Het extra aflossen staat echter stil, omdat we de buffer eerst weer wilden aanvullen. Deze is door de komst van de meisjes flink geslonken, onder andere omdat we een andere auto hebben gekocht.
Door deze dagen samen heb ik wel besloten dat het me allemaal veel te langzaam gaat. Ik ga de komende tijd dus maar weer druk aan de slag met de klik programma's, spullen verkopen op marktplaats etc. Dan zou de buffer weer flink aangevuld moeten zijn tegen de zomer... en dan hebben we de rest van het jaar om weer extra af te lossen. Een mooi streven, nu nog hopen dat de praktijk ook zo leuk is ;)

Like Samen Besparen op facebook! *klik*

4 opmerkingen:

 1. Fijn dat jullie zo genieten !
  Hier gaat het aflossen ook door en ik betrap mezelf er wel eens op dat ik eigenlijk te snel wil gaan. Eerst spullen verkopen en het geld op de aflosberg gooien, daarna pas aflossen. Veel succes !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij zouden dit stukje ook geschreven kunnen hebben.... We denken er precies hetzelfde over :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. tja ik zou ook wel minder willen werken,maar ik heb al een minimuminkomen en een stapje terug zou betekenen dat ik alleen nog mijn vaste lasten kan betalen en dan nog maar erg weinig geld overhoud om andere uitgaves zoals boodschappen en kleding en dergelijke. ik leef al heel zuinig dus besparen is ook niet echt een optie. dus minder werken is niet voor iedereen een optie. al zijn er natuurlijk ook nog een hoop mensen voor wie minder werken alleen het inleveren van veel luxe betekend

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lekker he zo op het gemakje thuis. Ik hou er ook zo van.
  Ik heb die omgedraaide werkweek bijna. Ik werk een halve baan in 3 weken van twee dagen en 1 week van 3 dagen. Ik heb langzamerhand mijn hypotheek af kunnen lossen dus het huis in nu van mij. Verder koop ik erg weinig materieele dingen zodat ik wel leuke dingen kan blijven doen. Het scheelt wel dat ik alleen woon met drie katjes, dus verder weinig financieele verplichtingen. Maar kan je zeggen dat de omgedraaide werkweek een fijne is. Ken verder niemand die werkt en het zo doet.

  BeantwoordenVerwijderen