maandag 23 maart 2015

Een typische dag met drie kinderen!


Het weekend is alweer voorbij. Het is maandag, de 23ste, een maand geleden werden onze meisjes geboren, ze zijn gewoon alweer een maand oud! Wat gaat het snel! 

De eerste week dat man weer aan het werk ging is ook voorbij. En dat is opeens best even wennen, alleen thuis met een peuter en twee pasgeborenen, het belangrijkste is om niet in de stress te raken ;) 
Ik vertel je graag mijn belevenissen... 

Zaterdag vertrok man om 8.00u naar zijn werk, We hadden samen de meisjes gevoed om 7.15u. Toen man net weg was lagen ze lekker te slapen, dus ik sprong even snel onder de douche. Onze kleine man had ik even voor de tablet geparkeerd. 

Na een snelle douche zette ik een was aan en haalde een droge was af. Die deed ik in de wasmand en nam hem mee naar beneden, zodat ik die ergens in de loop van de dag even kon opvouwen. Ik zette ook de afwasmachine even aan. 

Rond 10.15u. kreeg de eerste weer honger, dus ik gaf een fles en verschoonde haar. Daarna kreeg de andere honger dus zij kreeg ook een fles en een schone luier (en weer een uur verder) ;) ;) Ik kolfde en verschoonde ook onze kleine man even tussendoor. 

Ik besloot om even een rondje internet te doen en las wat blogs. Kleine man wilde ook even aandacht en we maakten samen een puzzel en maakten daarna de gekste fantasie dieren met klei. Rond 12u was het tijd om een broodje te eten en aten we samen aan tafel. Er werd weer een meisje wakker en ik knuffelde haar even. Uiteindelijk viel ze weer in slaap en wilde onze kleine man ook even een middagdutje doen. Ik nam hem mee naar boven en samen hingen we eerst de was op, daarna las ik een verhaaltje voor. Hij viel al snel in slaap en ging ik weer naar beneden. 

Ik veegde de kamer, want die klei maakt altijd zo'n rotzooi! En ruimde de rest van het speelgoed ook even op. Ik deed wat werk en rond 14.45u werd het eerste meisje weer wakker met een flinke luier. Ze werd dus even snel helemaal verkleed en kreeg een fles, waarna ze weer een luier vol had! Dus opnieuw een verkleedsessie ;) 
Haar zusje werd ook wakker en daarom kregen ze de fles tegelijk, ik kolfde daarna en kreeg een sms van mijn broer. Hij woont in het buitenland en ze kwamen dit weekend over om onze meisjes te bewonderen. Hij wilde graag langskomen. Ik vouwde snel de was even op en maakte de woonkamer weer even wat netter. 

Onze kleine man kwam uit bed en ik verschoonde weer een poepluier (het lijkt bijna alsof ik niks anders doe haha!) en mijn broer kwam met zijn vrouw en ons neefje. De jongens speelde met elkaar en de meisjes werden bewonderd. We dronken iets en na een uurtje gingen ze weer terug naar hun logeeradres. Inmiddels was het weer tijd voor een voeding, deze keer kwamen de meisjes weer achter elkaar, dus ze kregen na elkaar de fles en een schone luier. Ik kolfde en inmiddels kwam man weer thuis, het was toen 18.15u. We maakten een restje eten warm en aten gezellig met zijn drieën. 

Dat was een dagje alleen met de drie kinderen. Niet zo gek dat die dagen voorbij vliegen ;) 

Like Samen Besparen op facebook en blijf op de hoogte van alle posts! *klik*

7 opmerkingen:

 1. Dat geloof ik graag. Heel veel verzorgen is dat. Ach geniet van de momenten en laat het lekker over je heen komen. Gelukkig heb je gewoonweg alle tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja zo gaat dat!
  Op 2 weken na 17 jaar geleden werd ik na 2 meisjes (4,5 en 19 maanden) mama van een jongenstweeling en nu ok de beschrijving van je dag lees weet ik het nog precies.
  Het is een intens mooie maar vermoeiende tijd.
  Blijf van je kindjes genieten elke fase heeft zijn charme!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi,

  Knap van je dat je tussendoor ook de was doet en opruimt. Ik heb me in het begin, bij mijn dochter, echt verbaasd over de tijd die de verzorging kost, laatstaan drie!
  Ik ben nu in verwachting van de tweede en benieuwd hoe dat straks gaat qua tijd en huishouden, al ben ik er van overtuigd daar ook een modus in te vinden :-)

  Groetjes,
  Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Respect hoor. De baby/dreumes tijd is zo druk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Er zijn inderdaad momenten dat je als moeder van drie hummels denkt dat alles om hen heen erbij in schiet. Maar gelukkig wordt het steeds beter. Genieten hoor! Want hoe cliché het ook klinkt, het gaat veel te snel allemaal!!

  BeantwoordenVerwijderen