zaterdag 28 maart 2015

Earth hour 2015!

Vanavond is het alweer zover, een nieuwe editie van Earth hour!

Elk jaar wordt Earth hour georganiseerd. 1 uur waarbij we stilstaan bij onder andere ons energieverbruik en wat dat met de aarde doet. Om 20.30u doen vele mensen mee, 1 uur het licht uit. Particulieren, maar ook bedrijven.

Er zijn in het hele land activiteiten, zo kun je bijvoorbeeld bij een aantal restaurants bij kaarslicht dineren, maar je kunt natuurlijk ook gewoon lekker thuisblijven en bij kaarslicht iets leuks doen... spelletjes doen, een boek lezen, of gewoon gezellig samen vroeg naar bed ;) Als je dan maar geen verassing hebt over pakweg 9 maanden, want dat is weer niet zo goed voor de aarde ;) ;)

Alle gekheid op een stokje, ik doe zelf natuurlijk ook mee. Nu gaan wij sowieso heel vroeg naar bed ivm slaaptekort en nachtvoedingen, dus we besparen de laatste tijd heel erg veel energie... toch is het altijd goed om stil te staan bij je eigen energieverbruik en te kijken wat er beter kan, te beginnen met een uurtje het licht uit te doen.

Doe jij mee met Earth hour? En wat doe je nog meer om je energieverbruik te verlagen?


Like Samen Besparen op facebook! *klik*

5 opmerkingen:

 1. Ik doe ook mee. Om half 9 gaan de lampen uit en de kaarsjes aan totdat we naar bed gaan.
  Verder gebruik ik geen droger , hebben we spaarlampen en was is alleen met volle trommels

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij doen er niet aan mee. Vanavond komen we pas om dat tijdstip thuis,dus hebben we al een paar uur energie bespaart:-)
  En ik denk ook niet dat ik manlief zover krijg dat alles uit gaat om dat tijdstip.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik doe ook mee, niet met kaarsen maar met zonne-lampjes. Ze staan nu in de zon energie op te laden, dat mogen ze vanavond weer afgeven!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. In Noord-Holland deden we vrijdag al mee aan earth hour. (Stroomstoring😜)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik ben al erg zuinig met energie en bij kaarslicht een boek lezen lukt niet erg meer op mijn leeftijd en verder kun je alleen niet veel doen dus ga maar op tijd naar bed, met een uur minder dit weekend ook niet verkeerd.

  BeantwoordenVerwijderen