donderdag 5 maart 2015

De kraamweek....

Wat vliegt de tijd voorbij! De kraamweek is alweer voorbij en de kraamhulpen zijn weg. We hadden heel luxe een stagiaire erbij, dus veel hulp!

Zo'n kraamweek is altijd erg rommelig. Het huishouden moet doorgaan, je moet je draai vinden met in dit geval 2 baby's, er komt visite, de verloskundige komt een aantal keer langs en de huisarts... lekker druk dus en je kunt niks plannen! ;)

Gelukkig zijn onze meisjes heel erg zoet en huilen tot nu toe bijna nooit. Ook s'nachts gaat het prima. Natuurlijk moeten ze nog elke 3 uur gevoed worden, maar man en ik zijn al een goed team wat dat betreft.

Aangezien mijn blog over financiën gaat, vind ik het ook wel leuk om eens te kijken wat zo'n kraamweek financieel gezien nou betekend. Ik weet zeker dat we meer hebben uitgegeven. Je komt er in zo'n week altijd achter dat je nog wat dingen mist. Daarnaast hadden wij hele ijverige hulpen die voor elk shirtje de wasmachine aanzetten en de elke beker direct in de afwasmachine deden. Natuurlijk gaan we daar niet over zeuren, maar ik ben ook wel blij dat we dat nu weer zelf kunnen regelen... even op de bespaarstand de komende weken. Hoewel we natuurlijk gewoon veel meer was hebben, maar dat kan ook in een volle wasmachine... scheelt ook een hoop naar zolder rennen.

Daarnaast gebruikten we ook veel meer energie, de verwarming stond lekker hoog, omdat de temperatuur van de meisjes nog weleens naar beneden ging. Dus dag en nacht lekker warm... om nog maar niet te spreken over al die luiers ;) Er zijn al flink wat pakken doorheen gegaan, maar dat was te verwachten. Ik heb vorige week nog een flinke bestelling met korting gedaan bij een bekende drogist en dat wordt vandaag ook thuisbezorgd. Elke €2,- korting op een pak luiers is toch weer €2,-

En zo vliegen de dagen voorbij. Man is nu lekker twee weken vrij en met zijn vijven gaan we de komende weken lekker aan elkaar wennen en leuke dingen doen. Lekker wandelen buiten en ook onze kleine man de aandacht geven die hij verdiend.... het grote genieten!

Like Samen Besparen op facebook! *klik*

4 opmerkingen:

 1. wij waren vorige week op vakantie heb daar geen blogs gelezen dus heel de bevalling "gemist". alsnog gefeliciteerd!!! en hier ook een ijverige kraamhulp gehad.. in een week tijd een hele fles (geconcentreerd!!!!) wasmiddel erdoor.. doe er normaal weken/maanden mee :S maar idd niet over zeuren maar wel fijn dat je het daarna weer zelf mag doen ;) ik vond mn kraamweek bij beide kids juist heerlijk rustig.. zelf heerlijk weinig doen behalve herstellen en bij de 2e ook zelfs genieten :). maar je klinkt erg positief! fijn dat jullie al een goed team zijn! erg belangrijk :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nog van harte gefeliciteerd! Wat fijn dat alles zo goed gaat zeg!
  En herkenbaar, die overijverige kraamhulpen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat jullie nu even 2 weken samen hebben om te genieten en te wennen aan de nieuwe gezinssamenstelling! Veel plezier samen.

  BeantwoordenVerwijderen