maandag 16 maart 2015

De droger....


Laatst schreef ik al over onze droger, die nogal rare geluiden maakte! Inmiddels hebben we zelf geprobeerd om het probleem te verhelpen, helaas zonder resultaat. De trommel draait niet meer, dus het probleem is opgelost ;) Het is alleen vervelend dat de was nu niet meer droog wordt ;) 

Aangezien we sinds de meisjes zijn geboren wat meer wasgoed hebben, helemaal vorige week met en buikgriep(je) van onze kleine man... lagen de wasmanden aardig vol. Toch hebben we het prima kunnen redden zonder droger, met 1 wasrekje, als we elke dag of om de dag een wasje draaiden, was het eigenlijk binnen een dag droog (ik zet wel altijd een raam open op zolder waar het rekje staat, zodat het vocht goed weg kan) 

Voordelen van een droger;
* De was snel weg kunnen werken
* Op momenten dat er kinderen ziek zijn (zoals een buikgriep) dan kun je het beddengoed snel wassen
* De was in de droger doen kost minder tijd dan alles op te hangen 
* zachte handdoeken! 

Nadelen van een droger;
* Omdat hij nu kapot is, moeten we hem laten repareren of misschien zelfs een nieuwe aanschaffen, dat is een flinke uitgave
* Een droger kost veel aan energie en is niet goed voor het milieu qua verbruik, maar ook elke keer een nieuwe aanschaffen kost grondstoffen
* De was moet nog steeds opgevouwen worden, dus daar is geen tijdswinst 
* harde handdoeken

Nu we dit allemaal een beetje bekeken hebben, hebben we besloten om de komende tijd gewoon even zonder droger te doen. Toen we hem kochten in 2008 hebben we er niet eens bij nagedacht of we echt een droger nodig hadden, we hebben hem gewoon aangeschaft omdat we dat allebei thuis ook hadden. Inmiddels ben ik erachter dat veel apparaten gewoon een beetje overbodig zijn en je ook nog eens veel geld kosten qua bijvoorbeeld het verbruik. 

Mocht ik nou echt helemaal gek worden van de hoeveelheid was, dan kunnen we er altijd nog een nieuwe aanschaffen of deze laten maken. Geld is zo uitgegeven natuurlijk. Eerst de komende tijd maar eens kijken of we het zo redden, ik hou jullie op de hoogte van onze bevindingen! 

Heb jij een droger? En vindt je het een essentieel apparaat in het huishouden? 

Like Samen Besparen op facebook! *klik*

16 opmerkingen:

 1. Droger hebben wij aangeschaft toen onze oudste werd geboren. In de winter wordt hij zeker 3x in de week gebruikt i.v.m. weinig ruimte om de was te drogen (geen zolder) en de tijdsduur van het drogen duurt te lang.

  In de zomer gebruik ik hem nauwelijks. Alle was gaat naar buiten. Als het echt een hele week regent dan moet ik hem wel gebruiken, maar vorige zomer heb ik daar geen last van gehad.

  Wij hebben een warmtepomp droger, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik het gebruik van elektra wel mee vind vallen. Ja natuurlijk verbruikt hij, maar zonder zal ik niet meer kunnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben een miele uit 1994. Ik gebruik deze alleen voor de handdoeken en het beddengoed. We zijn met vier personen. Ik hou van de zachte handdoeken. Het beddengoed komt er mooi uit dus dat kan zo op bed. Wanneer deze kapot gaat dan komt er wel een nieuwe. maar we hoeven niet direct naar de winkel te rennen.
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee wij hebben geen droger, we zijn maar met twee dus toen dat ding, wat manlief nog meebracht toen we trouwden, stuk ging hebben we er geen meer aangeschaft. Is ook echt niet nodig als je maar met 2 bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, wij hebben een droger. Ik vind het ideaal! Bovendien is ons huis al vochtig van zichzelf dus we hebben wel geprobeerd de was binnen te drogen toen de onze kapot ging, maar het was gewoon geen doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb ook een droger, gebruik het apparaat zo weinig mogelijk (alleen bij langdurige regenbuien). Was binnen drogen vind ik echt vreselijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sterkte! Geen droger met kleine kinderen in een griepperiode..... ik geef het je te doen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Sterkte.... geen droger met kleine kinderen in een griepperiode.... ik geef het je te doen :)..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jaren geen droger gehad omdat ik het altijd in trapgat kon hangen of buiten. Na verhuizing van de wasmachine naar zolder er wel een aangeschaft omdat trappen lopen met zware wasmand te veel werd.

  Na verhuizing naar ander huis hang ik het zoveel mogelijk buiten, grote waslijnen en lekker in zon en wind. Afgelopen winter wel elke keer gebruikt ivm te kort licht en nauwelijks zon op die plek.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik had een droger en ik heb hem zelfs een paar keer zelf gemaakt, toen bleek dat de trommel niet meer draaide omdat de aandrijfriem gebroken was. was een kwestie van een keer kijken hoe het moest en toen kon ik het zelf. de riem was bij de handyman ook niet extreem duur dus zelfs toen de droger wat ouder was een goede investering. toen hij op den duur onrepareerbaar bleek was mijn dochter inmiddels uit huis en voor mezelf alleen was de droger een te dure oplossing dus niet gaat de was aan een droogrekje , in de winter binnen en in de zomer buiten.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hier ook geen droger. We zijn met z'n elven. Zodra het kan droog ik buiten. Als dat niet kan, dat binnen op een rek aan de deur van de verwarmingsketel, een rek in het trapgat en waslijntjes in de badkamer. Dik spijkergoed gaat in het trapgat, want daar droogt alles het best. Meestal is alles de volgende dag droog.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ja, ik gebruik hem vooral als het langdurig regent of als ik veel klein spul heb. Denk daarbij aan een kookwas vol met poetsdoeken, washandjes enz.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. De Mieles staan naast elkaar in de badkamer. Deurtje open, deurtje dicht, niks geen natte zooi in huis, heerlijk! Ik doe het al 40 jaar zo en ben nog steeds niet failliet van de stroomrekening. Gemak dient de mens!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hier geen droger. heb hem 2 jaar geleden verkocht. Gebruikte hem alleen voor het beddengoed. Wij zijn met 2 volwassenen en 2 kinderen. Bij mooi weer gaat het naar buiten. Op zolder hangen 5 drooglijnen en staat een groot droogrek. Raam gaat op een kier en meestal is het de volgende dag droog. Gaat prima zo

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Nee, hier geen droger en gaat goed met 6 personen alles is droog na een dag en zo,n mogelijke brandgevaarlijke machine pas ik voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hier wel een droger. Gezin van 7 en geen droogruimte buiten. Ook geen ruimte voor waslijnen binnen.
  Ik heb echter geen magnetron, vaatwasser, koffiezetapparaat, strijkijzer :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hallo, ik had laatst dus een soortgelijk probleem. Mijn droger was dus kapot, zelf wist ik niet waar het precies aan lag. Gelukkig heb ik het goedkoop kunnen repareren. Ik vind je artikel in ieder geval erg interessant.

  BeantwoordenVerwijderen