donderdag 19 februari 2015

Zorgkosten....

Begin dit jaar hebben we voor de tweede keer de zorgverzekering in 1 keer betaald. Aangezien het makkelijk is en je toch een beetje korting krijgt, dat is weer mooi meegenomen!

Helaas lijkt het ook alsof het ziekenhuis alle facturen van vorig jaar aan het verwerken is de laatste weken. We hebben nu al beide maanden een verrekening van het eigen risico van vorig jaar gehad. Nou hebben wij vaak niet zoveel zorgkosten, maar man is geopereerd en ik ben zelf ook vaak in het ziekenhuis geweest ivm de zwangerschap. Gelukkig wordt daar veel voor vergoed, maar bepaalde medicijnen en labonderzoek (bijvoorbeeld om het bloed te onderzoeken) moet je wel zelf betalen.

Ik vind het overigens niet erg om zelf te betalen. Natuurlijk baal ik ervan dat de zorgkosten zo hoog oplopen de laatste jaren en vind ik het schrijnend dat er steeds meer mensen zijn die hun verzekering niet meer normaal of op tijd kunnen betalen, maar hierdoor zijn we wel allemaal verzekerd van zorg. Ik ga binnenkort natuurlijk bevallen en dat zal zeker het nodige kosten, maar dat is allemaal gedekt door de verzekering, dus daar ben ik natuurlijk erg blij mee ;)

Onze huidige zorgverzekeraar is ook heel transparant, je kunt online inloggen en precies zien welke zorgkosten er gedeclareerd zijn, hierdoor is het voor zorgverleners in ieder geval moeilijker om te frauderen, want ik controleer regelmatig of het allemaal wel klopt. Het enige wat ik zo raar vind, is dat de huisarts waar je staat ingeschreven op bepaalde momenten een soort abonnementsgeld declareert. omdat je daar staat ingeschreven, maar verder doen ze daar dus niks voor, een beetje onzin vind ik zelf, maar de huisarts is er vast blij mee, met al die patiënten...

Zelf hoop ik dat de zorgkosten op de een of andere manier de komende jaren wat beperkt kunnen worden, zodat het voor iedereen nog te doen is... maar ik vrees het ergste. Ik zou persoonlijk ook niet goed weten wat er verbeterd moet worden, alhoewel; die hoge salarissen van de directie etc. mogen wel wat naar beneden, dat scheelt ook al veel volgens mij!

Heb jij zelf goed inzicht welke zorgkosten je maakt?! En zou dat minder kunnen?

Like Samen Besparen op facebook, *klik*

7 opmerkingen:

 1. Met dat abonnementsgeld moet de huisarts de hele praktijk runnen. Dit systeem moet er voor zorgen dat er altijd voor iedereen bereikbare huisartsen zorg is. En daar worden ze echt niet rijk van. Bij elk ander systeem zou je ook voor elke visite moeten betalen. Lijkt me erg fijn met kleine kinderen en voor ouderen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. voor de kinderen nog de meeste zorgkosten gemaakt.. beide een voorkeurshouding (fysio aan huis en osteopaat), nacontroles bij kinderartsen en vanalles. dochter 1 nachtje ziekenhuis met 5 dagen oud, zoontje met 10 dagen oud 2 nachtjes ziekenhuis.. allemaal niet heel ernstig gelukkig! en bij beide bevallen in het ziekenhuis.. verder nauwelijks zorgkosten.. maar binnenkort met dochter op zoek naar een kindercoach of therapeut oid.en dochter heeft een bril (vorig jaar nov net 2 nieuwe gekocht, ook ivm nieuwe sterkte). oh en ze heeft oogpleisters.. wat vast door de verzekering betaald wordt ? :p vooral de kids maken hoge kosten dus ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ..kinderen onder de 18 zijn toch gratis meeverzekerd?....en met dezelfde aanvullende verzekering als die van de ouders? ..de oogpleisters zullen je de kop ook niet kosten!

   Verwijderen
 3. Ik hou het nooit zo bij eigenlijk. Alleen als mijn eigen risico eraf gaat kijk ik even wat er gedeclareerd is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Minder zorgkosten zou kunnen. Moeten we wel de minimale hoop op een kind opgeven. Ach elke poging kost ons 600-800 euro. Boven op de verzekering, en ons eigen risico. Ik heb dit jaar al bijna 1700 euro uitgegeven. En dan klagen mensen dat luiers duur zijn...
  Het is nu eens mijn beurt om een deel vergoed te krijgen. Ik betaal me al jaren scheel voor de zorg aan anderen..

  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ...ik betaal graag voor de medeverzekerden. Doe ik liever dan dat ze voor mij moeten betalen......

   Verwijderen
 5. Ik besef me pas sinds dit jaar dat ik mijn zorgverzekering ook in één keer kan betalen. Dat is mijn goede voornemen voor volgend jaar. Ik ben een dure patiënt aangezien ik het BRCA1 gen heb en daarvoor vorig jaar denk ik zo'n 50 keer in het ziekenhuis ben geweest. Dit jaar staat de teller op twee keer maar daar komt vanaf maart genoeg bij. Ik ben dankbaar dat dit mogelijk is in Nederland. Was vorig jaar in Azië en daar hebben ze nog nooit van BRCA en preventieve operaties gehoord. Ik betaal liever wat meer en krijg er ook graag goede zorg voor terug.

  BeantwoordenVerwijderen