vrijdag 20 februari 2015

Persoonlijke update

Vandaag is het weer even tijd voor een persoonlijke update, over de zwangerschap en nog wat andere dingen die we beleven ;)

* Zwangerschap;
inmiddels ben ik 35,6 weken zwanger. Toen ik in het ziekenhuis belandde had ik niet verwacht dat ik dit ooit zou halen, maar de meisjes zitten nog lekker binnen. Afgelopen dinsdag heb ik weer een controle gehad en ze groeien goed. Ik moest even aan de CTG scan en daar was al wat weeën activiteit te zien. Ik merk ook dat het flink rommelt, maar we wachten het gewoon af. Misschien zit ik over een week gewoon weer gezellig bij de gynaecoloog. ;)

Hoewel de bevalling natuurlijk heel spannend is, kijk ik er ook wel naar uit. Ik lig al zo lang op de bank en hoewel ik sinds een paar weken weer dingen mag doen, lukt dat gewoon vaak niet! Mijn buik is zo groot en de kleine kwaaltjes zoals maagzuur en wat bekkenpijn blijven aanwezig. Sinds deze week heb ik veel last van jeuk, dus ik kan ook niet wachten tot de zwangerschap weer voorbij is en we onze meisjes kunnen ontmoeten! De natuur heeft het mooi geregeld wat dat betreft. Tegen de tijd dat je het zat wordt, is het al bijna zo ver....

* Tijger;
Zoals ik weleens verteld heb, hebben we 2 katten. Ze hebben laatst hun jaarlijkse prik weer gehad, maar 1 kat, Tijger is de laatste week niet echt lekker. Hij is gelukkig erg opgewekt, eet en drinkt goed, maar blaft dagelijks als een zeehond... hij is echt benauwd! Gisteren besloten we om de dierenarts even te bellen en is man gelijk even langs geweest met hem. Waarschijnlijk heeft hij een luchtweginfectie. Hij kreeg gelijk 3 verschillende prikken met onder andere ontstekingsremmers en nu maar hopen dat het snel beter gaat. Hoewel ons huishouden steeds drukker en drukker wordt zijn de beestjes me nog steeds heel erg lief (vanzelfsprekend natuurlijk!)

* Lijstjes;
Het nadeel van op de bank liggen is vooral dat je heel veel gaat nadenken. Ik heb me in al die weken gelukkig niet echt verveeld, want ik hou mezelf wel bezig... ik ben namelijk een lijstjes mens. Ik heb inmiddels een schrijfblok vol met lijstjes. De dingen die ik straks weer wil gaan doen... welke makkelijke maaltijden we kunnen koken... de leuke uitstapjes die we met onze kleine man kunnen doen als hij even zijn extra aandacht nodig heeft etc.
Nu ik het allemaal teruglees moet ik er wel om lachen, want we zijn in ieder geval voorbereid ;)

Als afsluiting dan nog even een buikfoto... gewoon omdat ik zo groot ben! ;) ;)

Dit was met 35 weken en 3 dagen! Een omtrek van inmiddels 116 cm.

Like Samen Besparen op facebook! *klik*

14 opmerkingen:

 1. Fijn dat het nog steeds goed is met de meisjes.
  Mooie buikfoto hoor, zo te zien worden het geen heel kleine meisjes! ;-)
  Sterkte en geniet van de laatste loodjes ondanks wat ongemakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tjonge wat een prachtige buik heb je. Ik ben benieuwd naar jullie kleine meisjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, wat een prachtige, grote buik :) Heel veel succes met de laatste loodjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn dat de zwangerschap inmiddels zoveel weken heeft gehaald. Je hebt een prachtige buik!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige buik!! Io snap dat je het zat bent, maar ach wat kan ik met weemoed terugdenken aan het gezellige gewriemel in mijn buik toen mijn meisje daar nog in zat.... niet vergeten om daar ook van te genieten, hoor...!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo herkenbaar! Wij redden de 36 niet, bij 35.3 kwamen mijn kleintjes. Spannend dr laatste loodjes! Succes, nog even en je kan lekker gaan genieten van je baby's!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie buik! En wat heerlijk dat je meisjes het zo fijn bij je vinden. Beterschap voor Tijger!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooie buik. Ik kan me voorstellen dat de twee dames een mooi gewicht hebben. Je moet aardig wat meeslepen. Heel veel succes met de allerlaatste loodjes. Laat je nog maar lekker verzorgen en geniet nog even van je kleine man alleen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie buik! Heel veel sterkte met je laatste loodjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja, zeg het ook nog maar: wat een prachtige buik. Wonderlijk dat daar twee meisjes in wonen :) Wel balen dat je zo weinig kan doen maar het einde / begin is gelukkig in zicht!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een geweldige prachtige buik!
  Geniet er nog even van!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ..geweldig, wat 'n mooie buik! Mijn dochter had de laatste week voor de geboorte vd tweeling 'n omvang van 121 cm. Beide kinderen waren 52 cm, Lola was ruim 5 pond en Marius was 6 pond en 100 gram!
  Sterkte met de laatste loodjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. wat mijn buikomtrek was weet ik niet, hebben we toen niet gemeten. Maar de tweeling was 3300 en 3230 zwaar en kwamen met 39 weken en 5 dagen.

   Verwijderen
 13. Een prachtige buik! Onze kleinkinderen werden met 35 weken geboren (j+m), hadden een goed gewicht en doen het ook nu goed. Jouw zwangerschap is al verder dus zijn ze ook meer ontwikkeld. Geniet nog maar lekker even van je "rust". Groetjes, Thea.

  BeantwoordenVerwijderen