dinsdag 3 februari 2015

Superschoon! review....

Veel mensen gebruiken best wel duur wasmiddel. Het is vaak een duurder product bij de boodschappen en wordt dan ook gretig in de aanbieding gekocht. Op internet staan enorm veel recepten om zelf wasmiddel te maken, goedkoop en beter voor het milieu (ivm geen enorme verpakkingen etc.)

Momenteel heb ik niet de energie om zelf te gaan brouwen en daarom wordt er gewoon wasmiddel gekocht. Maar wat is nou het verschil tussen een duurder wasmiddel en een goedkoop wasmiddel? Ik betaal natuurlijk liever niet teveel, dus wij kopen gewoon een goedkoop wasmiddel, de a-merken vind ik prima met een geld terug actie, maar anders zijn ze vooral erg duur!

Man kocht een pak "Superschoon" wasmiddel in de supermarkt voor €1,59 te gebruiken voor 22 wassen (of gewoon iets meer aangezien je niet teveel hoeft te gebruiken.)

Ik heb het inmiddels een aantal keer gebruikt en ik moet zeggen dat het ons erg goed bevalt! De was wordt schoon en ruikt lekker fris. De color variant heb ik in het verleden weleens gebruikt en die vonden we ook helemaal prima! Wat ons betreft dus een aanrader.

Wij hebben ongeveer 3 wassen in de week. 1 voor ons beddengoed, 1 voor het beddengoed van kleine man en daar doe ik witte was bij en dan nog 1 donkere was. Ik was felle kleuren de eerste paar keer wel apart, maar daarna gaat gewoon alles bij elkaar, en dat gaat prima. Ik heb nog nooit een was verpest. Ik verwacht dat we straks met de meisjes op ongeveer 5 wassen per week uitkomen, en dat vind ik meer dan genoeg ;)
Het belangrijkste is om vooral dingen in de was te gooien die ook echt vies zijn. Natuurlijk doen we iedere dag schoon ondergoed aan ;) Maar een broek kan makkelijk vaker gedragen worden. Daarnaast was ik alleen met een volle trommel, dat scheelt ook een hoop werk!

Als ik even uitga van onze huidige situatie, 3 wassen in de week, dan was ik 156 wassen per jaar, ik moet dan 7,09 pakken Superschoon kopen en ben dan dus een bedrag kwijt van; € 11,28

Ik kan ook Robijn klein en krachtig wit kopen. Niet het duurste wasmiddel, dan was ik nog steeds 156 wassen per jaar. Met 1 fles kan ik 20 wassen draaien, dan moet ik dus 7,8 pakken kopen. De prijs bij onze supermarkt is € 5,89 per fles (zonder aanbieding) Dan kom ik op een bedrag van; € 45,94

Een verschil van; € 34,66 per jaar! En straks met meer wassen per week loopt dit bedrag alleen maar op. Het loont dus zeker om eens een goedkoper wasmiddel uit te proberen of natuurlijk je wasmiddel zelf te maken, dat scheelt echt vele euro's. Ik doe zelf ook weleens mee met geld terug acties voor wasmiddelen, dat is natuurlijk nog voordeliger.

Welk wasmiddel gebruik jij het liefst?

Like Samen Besparen op Facebook! *klik*


16 opmerkingen:

 1. Wasmiddel (ook Robijn) is vaak goedkoop te krijgen bij de Blokker. Dan betaal je minder dan de helft. Dus 2,99 voor een fles Robijn Color, gisteren nog gezien in de winkel. Of de op=op, ook vaak goedkoop. Denk dat de meeste mensen echt geen bijna 6 euro voor robijn betalen.
  Dat Superschoon is een leuke tip, ik ga het eens proberen de volgende keer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. lidl wasmiddel, liefst in de aanbieding. zelf maken ook geen tijd/puf voor al zal het zeker goedkoper zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gewoon van de 2 goedkope supermarkten, of als ik iets tegenkom bij action etc winkels.
  Ik verschoon bed slechts 1x per 3 weken vinden wij voldoende en handdoeken hoeven ook niet elke keer in de was. Meestal 3x gewoon bij de wasstafel wassen en 1x douchen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zelf maken doe ik niet meer, beviel op den duur niet.
  Nu kopen we gewoon een goedkoop merk. Geen vast merk, het ligt er aan welke prijs er gevraagd wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij gebruiken Robijn. Ik koop het altijd groot in als het in de aanbieding is. Heb nu nog flessen staan van vorig jaar, dus ik heb deze keer niet gehamsterd. We doen er best zuinig mee, denk dat we wel 30 wasjes doen met een fles van 20 wasjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik gebruik Robijn en net als Daantje kan ik meer dan 20 wassen draaien met een fles. Laatst kocht ik Robijn kk voor 2 euro per fles en dan scheelt het helemaal niet meer zoveel geld. Het is maar net welke prijs je betaalt en hoe je een product gebruikt. A-merken zijn dus niet per definitie duurder...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik gebruik ook robijn en koop ze in de aanbieding voor 2,50. Dus op zo'n moment sla ik goed in. ik was er ook wel meer dan 20 wassen mee.

  Voor de witte was gebruik ik momenteel poeder. Vl dacht dat hij poeder voor de vaatwasser kocht in Duitsland maar het was waspoeder voor de witte was. Dus heb nog 3 pakken. witte was draai ik 2 per week dus voorlopig poeder. :D

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Poeder van het huismerk van de Vomar. Voor de zwarte was een goedje van de Lidl. Bevalt prima.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. t spul van de lidl of wasnoten voor de donkere was :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. waspoeder van de lidl koop ik in duitsland scheelt op een groot pak al gauw 4 euro.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Robijn voor de bonte en de wol was en Klokzeep voor de witte was. Ik ben nl. allergisch voor parfum en in deze middelen zit géén parfum of een soort die ik wel verdraag.
  Maar net zoals Daantje schrijft, ik koop Robijn zo'n beetje overal waar die spotgoedkoop is. Denk maar eens aan de Wibra € 1,99 voor een fles.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat leuk dat ik nou eindelijk van iemand anders eens hoor over dit wasmiddel :-) Ik heb al vaker gezocht op internet, maar het wordt bijna nooit genoemd. Ik gebruik het al jaren. En ik heb zelf ook 5 wassen per week, soms iets meer. En ik koop ( echt!) maar tweemaal per jaar een zak voor de witte, en tweemaal per jaar voor de gekleurde was.
  Dus geen zeven of meer! Slechts twee eetlepeltjes per was is voldoende. Probeer het maar uit. Bij het waspoeder voor de gekleurde was gebruik ik graag wel wasverzachter, ( superschoon heeft ook wasverzachter, maar daar moet je wel goed naar zoeken, Dirk vd br. geloof ik..)
  Nog niet zo lang geleden hebben ze deze twee soorten waspoeders nog vernieuwd, en zit er een nog lekkerder geurtje aan.
  Veel wasplezier gewenst met Superschoon.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Superschoon was mij niet bekend. Is volgens internet verkrijgbaar bij H.oogvliet, niet zo in de buurt maar gezien dit blogje de moeite van het omfietsen waard. :-) groetjes Mireille

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik kom hier terecht omdat ik wilde uitzoeken of er nog meer mensen op zoek waren naar dit wasmiddel. Het is namelijk veranderd, je krijgt nu 1,65 kg ipv 2 kg voor dezelfde prijs, dat is ruim 20% duurder. Het is nu ook niet meer van de Superunie in Beesd, maar van een firma in Deventer. Ik vraag me af of het 'origineel' van 2 kg nog ergens te koop is anno 2018. In elk geval niet bij de Dirk waar ik het altijd haal.

  BeantwoordenVerwijderen