maandag 23 februari 2015

Hoe vergelijk jij verzekeringen?!


Om onze vaste lasten zo laag mogelijk te houden, zijn er een aantal momenten in het jaar waarop we hiermee aan de slag gaan. Ongeveer elke maand bekijken we 1 kostenpost en kijken we of dit misschien goedkoper kan. We kijken dan naar de volgende dingen;
* Gas en electra (als het contract bijna afloopt) 
* woonverzekeringen
* zorgverzekeringen (eind van het jaar) 
* autoverzekeringen
* abonnementen voor mobiele telefoons (als het contract bijna afloopt)
* abonnementen voor internet (televisie en vaste telefonie hebben we niet meer) 

Andere vaste lasten hebben we geen bespaar mogelijkheden op, zoals;
* gemeentelijke belastingen
* kosten voor water (al doen we daar natuurlijk wel zuinig mee) 
* hypotheek kosten en verzekeringen die daarbij horen (overlijdensrisicoverzekeringen) 

Veel mensen blijven jaren bij dezelfde aanbieder, omdat het makkelijk is of ze geen zin hebben om alles uit te zoeken. Mijn ervaring is, dat als je elke maand iets aanpakt het helemaal niet zoveel werk is, je hebt dan maar 1 ding uit te zoeken kunt dat vaak gemakkelijk in een avondje doen. 

Voor gas en electra heb ik wel een vaste site waar ik jaarlijks kijk. Daar krijg je ook een welkomsbonus als je via hun overstapt en dat is voor ons heel interessant. 

Voor verzekeringen heb ik geen vaste vergelijkingssite, het lastige vind ik, dat veel sites niet echt de goedkoopste of beste opties laten zien, maar vooral diegene waar zijzelf goed aan verdienen. Het is dus vaak even zoeken en dat kost dan even tijd. Ik google vaak op het soort verzekering en kijk dan bij verschillende verzekeraars wat de kosten zouden zijn. Uiteindelijk maak ik een afweging of ik het overstappen de moeite waard vind. Zo ben ik weleens overgestapt naar een aanbieder waar ik €2 per maand goedkoper uit was, maar waar ik wel een cadeaukaart van €50,- ontving voor een winkel waar ik toen regelmatig kwam, dan is het dus wel interessant, hoe klein de besparing ook is! 

Het is vaak even zoeken en het kost soms iets meer tijd, maar het loont heel erg om regelmatig dingen na te lopen. Veel verzekeringen verhogen in de loop van de jaren hun prijs, veel polissen worden via de e-mail verstuurd en laten we eerlijk zijn, die lees je niet altijd heel uitgebreid. Zo betaal je ongemerkt elke maand te veel, en bedenk maar eens dat je gewoon hard werkt voor je geld, dus waarom zou je het weggooien? Een keer uit eten, een vakantie of gewoon uiteindelijk minder met pensioen lijkt mij persoonlijk een stuk leuker ;) 

Hoe vergelijk jij je verzekeringen? En hoe vaak doe je dat? 

Like Samen Besparen op facebook! *klik*

3 opmerkingen:

 1. Jaren geleden ben ik eens overgestapt naar een andere energie leverancier. Daar hebben we toen zoveel gedoe en problemen mee gehad (denk aan dubbele rekeningen en foutive achterstanden) dat ik nu geen zin meer heb ik dat 'gedoe'. Terwijl besparingen tch meer dan welkom zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik stap elk jaar over van zorgverzekering. De overige verzekeringen hebben we bij één aanbieder lopen omdat dit overzichtelijk is. Dit hou ik ook liever zo. We betalen maandelijks teveel aan onze energieleverancier maar krijgen dan ook een leuk bedrag terug in mei. Wel een goede tip om er wat vaker bij stil te staan. Meestal denk ik er alleen in december aan vanwege de zorgverzekering.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij elke verzekering kijk ik naar wat gedekt is wat ik belangrijk vind.
  Bij de zorg is dat bv fysio en alternatieve therapie en podoloog.
  Inboedel wat de dagwaarde eventueel is.
  Je land nauwelijks elk detail vergelijken.

  BeantwoordenVerwijderen