dinsdag 24 februari 2015

(bijna) dubbel pech....


Ongeluk komt in drievoud.. wie kent de uitspraak niet?! En in mijn ervaring is dat vaak ook heel erg waar. Helemaal doordat je bijvoorbeeld veel huishoudelijke apparaten tegelijk aanschaft als je voor het eerst op jezelf gaat wonen... het is dan ook logischer dat ze wat meer rond dezelfde tijd kapot gaan.

Onze droger die maakt al tijden een soort bonkend geluid als er natte was inzit. Ik erger me er niet zo aan, het is gewoon een beetje een herrie, maar gelukkig gebruik ik de droger niet zo vaak, alleen als ik handdoeken ga wassen.... ik vind het heerlijk dat ze zo lekker zacht uit de droger komen :) 

Helaas werd het geluid de afgelopen keren alleen maar harder en inmiddels maakt hij geen ritmisch bonkend geluid meer, maar hoor ik 2 nog hardere bonken, dan draait hij weer even om daarna weer 2 hele harde bonken te laten horen. We gaan maar eens kijken of we het kunnen maken, maar ik heb echt geen idee wat het zou kunnen zijn. De laatste keer was de was ook na 3 uur drogen nog niet droog en dat is toch best essentieel bij een droger... 

Wellicht is hij echt kapot. Dan volgt de volgende vraag; komt er een nieuwe? We gebruiken hem echt heel weinig en daarom vind ik het persoonlijk geen apparaat wat echt nodig is in het huishouden, al kom ik daar misschien nog op terug met een gezin van 5, gelukkig hebben we een grote zolder waar veel was kan drogen... dus dat is geen probleem. 

De volgende ochtend ging ik mijn lenzen indoen, ik draag inmiddels al zo'n 15 jaar lenzen en ben er ooit 1 kwijt geraakt... buiten... en die vond ik later gelukkig terug. Maar ik heb er nooit problemen mee. Nu gleed hij onder de kraan uit mijn hand en schrok ik me wezenloos... weg was hij! Nergens meer te vinden! Flink in de stress riep ik man erbij, want ik heb wel reserve lenzen (oude) maar het betekend toch dat er een nieuwe besteld moet worden, een flinke kostenpost. 
Man bleef gelukkig heel rustig en ging zoeken en zoeken en zoeken. Schroefde het putje los... schroefde de zwanenhals eraf en keek en keek, niks te vinden. :(
Totdat hij hem zag zitten aan de binnenkant van de zwanenhals, hij was bijna niet te zien, maar het was hem! Yessss! Ik maakte hem schoon en controleerde of hij nog helemaal heel was, dat was gelukkig zo, dus het ongeluk zette zich om in geluk. 

Nu weet ik dus niet zeker of dit dan 2 keer ongeluk is, of 1 keer ongeluk... als het maar 1 keer is, dan staat ons vast nog wat te wachten :/ 

Komt bij jou het ongeluk altijd in drieën? 

Like Samen Besparen op facebook! Voor alle blogs en tips *klik*

5 opmerkingen:

 1. Fijn dat je je lens weer terug hebt! Of ongeluk bij mijn in drieën komt, let ik nooit zo op. Sowieso vind ik mezelf altijd een geluksvogel, dus de 'ongelukjes' zie ik meer als toevalligheden die verder geen extra aandacht verdienen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig is de lens terug. Hopelijk valt het met de droger mee. Bij ons sneuvelde in november de droger. De printplaat was stuk, het loonde zich meer om een nieuwe te kopen. Ook ik gebruik alleen de droger voor handdoeken en twijfelde ook of we misschien wel zonder zouden kunnen. Maar met een dreumes en de tweede baby op komst, toch besloten om het te doen. Alleen al in het begin staat alles bijna nonstop te draaien... En wanneer ze ziek zijn en steeds alles onder spugen, vind ik de droger ook wel een fijne luxe...
  In januari begon de auto raar te doen. ABS computer stuk... Al met al hebben deze twee dingen ons rond de 1000 euro gekost... Ik vond het vreselijk, meteen zo'n hap uit de buffer. Maar het moest gebeuren en ik ben alleen maar blij dat we die dingen 'zo' konden betalen.
  afgelopen week de wasmachine en droger verplaatst. Ineens stond de wasmachine onder water (in de bak waarin hij staat stond een flinke laag). Toen dacht ik wel even: dat zal dan nummer 3 zijn. Gelukkig viel het mee, nieuwe slang gekocht, wasmachine werkt nog. Van mij mag het bij deze dingen blijven...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het voelt vaak wel zo! Fijn dat je je lens weer terug vond. Wat doe je er lang mee zeg! Ik heb maandlenzen. Het voordeel daarvan is dat het niet zo'n ramp is als ik er eens eentje verlies.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Maak je niet te druk om die aantallen. Wellicht komt er niets van. "Een mens lijdt dikwijls 't meest......." enz. Ik zou wel eens bekijken welke droger je zou willen als je moet vervangen. Stel je voor dat het in je kraamtijd gebeurt. Dan zou je a la minuut moeten besluiten en dat is vaak niet de goedkoopste of beste oplossing.
  Fijne tijd en groetjes, Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het klinkt alsof de riem die om de trommel zit en die aandrijft gebroken is. Wij hadden een aantal jaar geleden precies hetzelfde inclusief gebonk ed. en toen was dus die riem kapot (heeft een officiële naam maar daar kan ik even niet op komen.) Om er achter te komen of dat ook zo is zou de droger even open geschroefd moeten worden. Als het dan die riem is zie je dat vrij snel. Wij konden voor een paar tientjes (via internet) een nieuwe riem bestellen en hebben die zelf gemonteerd dus de kosten vielen mee. Dus misschien even openschroeven?

  succes ermee

  Thara

  BeantwoordenVerwijderen