donderdag 5 februari 2015

Chipknip

Per 1 Januari kun je niet meer betalen met je chipknip. Dat vind ik zelf best jammer, want ik gebruikte hem best wel veel in het verleden. Met parkeren, toentertijd op school en uiteindelijk op mijn werk. Je kon snel betalen, en dat vond ik ook een groot voordeel.

Inmiddels gaat pinnen eigenlijk ook best wel snel en las ik van de week dat we al supersnel overgaan op betalen zonder je pinpas, maar bijvoorbeeld met je smartphone. De ontwikkelingen staan dus niet stil en daardoor is de chipknip inmiddels verleden tijd.

Momenteel pin ik bijna alles, de laatste tijd heb ik wel regelmatig contant geld in mijn portemonnee omdat ik daarmee moet betalen om te parkeren bij het ziekenhuis, daar is helaas geen andere mogelijkheid. Ik maak mij weinig zorgen over mijn bank die de transacties kan volgen, want zoveel geef ik niet uit ;) dus ik neem zomaar aan dat ik niet zo interessant ben om te bekijken en anders kijken ze maar lekker, ik kan er niet zo wakker van liggen.

Eind vorig jaar kwamen er nieuwsberichten dat de bank de tegoeden van de chipknip zelf zouden houden, je kon dit zelf terugstorten, maar dat kon dan alleen via een oplaadpunt, die weer bijna allemaal al weggehaald waren, best wel een bankenstreek wat mij betreft! Gelukkig werd hier een stokje voor gestoken en hebben de banken inmiddels miljarden euro's teruggestort naar de eigenaren, want het blijft natuurlijk gewoon "ons" geld. Ik dacht zelf niks meer op mijn chipknip te hebben staan, maar dat bleek niet zo te zijn, ik kreeg mooi €2,- teruggestort, nou ja, wie het kleine niet eert, toch?! ;)

Betaalde jij veel met je chipknip? En hoe betaal je nu? Kijk je uit naar het betalen met je telefoon of vind je dat allemaal iets te modern?

Like Samen Besparen via facebook *klik*

10 opmerkingen:

 1. Die chipknip...heel raar. Ik had altijd het gevoel dat op die van mij nog wat geld stond. Maar het apparaat en later ook de bankmedewerker controleerde dat en het ding gaf saldo 0 aan.
  Maar ik heb nu toch 1,59 teruggekregen op mijn bankrekening. Geen idee waar dat bedrag dan al die jaren verstopt heeft gezeten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kreeg geld terug van mijn twee jaar geleden gestolen bankpas. Erg fijn.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb ongeveer hetzelfde meegemaakt: ik had de chipknip leeggemaakt (iets meer dan 1 euro) en tóch kreeg ik nog 5 euro teruggestort. Misschien nog van een oude(re) pas?
  Geertje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij gebruikten hem zo goed als nooit.
  Ik dacht dat we er niks meer op hadden staan maar we kregen toch 12 euro terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik gebruikte hem best veel in automaten en dergelijke. Lastig dat het niet meer kan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. we betaalden er alleen parkeerautomaten mee, in rotterdam had je niet anders.. ik kreeg 6 euro terug :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb de chipknip nog geen seconde gemist eigenlijk ;) Vroeger op de hogeschool kon je alleen met chipknip betalen dus toen gebruikte ik hem wel veel

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Toen ik nog op het MBO zat gebruikte ik hem veel op school en mijn leerplek toen. Ik heb hem ooit leeggemaakt, maar ik kreeg toch nog 3,80 terug op mijn rekening :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 9. nog nooit gebruik gemaakt van de chipknip, maar betalen per telefoon vind ik ook niets ,aangezien ik een simpel mobieltje heb zonder internet. ik heb trouwens tegenwoordig altijd een klein bedrag aan contant geld in mijn portemonnee , altijd handig als er pin storing is of voor als ik mijn bankpas kwijtraak aangezien het altijd een paar dagen duurt voor je een nieuwe bankpas hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik kreeg zelfs drie (!) bedragen teruggestort waarvan ik me van twee niet meer bewust was. alleen van mijn een na laatste pas wist ik dat ik hem weg had gedaan zonder het saldo terug te storten. Samen toch goed voor een kleine 35 euro. Leuke verrassing vond ik. :-)

  BeantwoordenVerwijderen