donderdag 29 januari 2015

Sneeuw(storm)!

Hoewel wij hier in Nederland de komende dagen ook te maken krijgen met sneeuwval, was New York de laatste dagen vooral in de ban van de super sneeuwstorm (die vervolgens ook nog eens heel erg meeviel!)

Ik vond het wel interessant om het nieuws te volgen... er was grote paniek en de mensen werden vooral opgeroepen om goed voorbereid te zijn, en dat deden ze... ik zag foto's voorbij komen van lege, echt hele lege supermarkten. Alles wat eetbaar was, was verkocht. Best goed voor de economie zo'n voorspelde sneeuwstorm ;)

Natuurlijk is het wel fijn om gewaarschuwd te worden als er een enorm sneeuwstorm aankomt, ik zou zelf ook de nodige voorbereidingen treffen, maar dan denk ik vooral aan; mineraalwater kopen (voor het geval dat) en verder hebben we voor een paar dagen echt wel te eten, ik geloof niet dat we tegenwoordig nog weken ingesneeuwd zouden zitten, maar misschien zou ik daar dan heel erg van terugkomen en na een week de buren gaan opzoeken om eten te vinden ;) wel avontuurlijk!

Nou ben ik wel even benieuwd... hoe zou jij je voorbereiden? Zou je de winkel leegkopen? Zou je een grote voorraad inkopen of raak je niet zo snel onder de indruk?

Like Samen Besparen op Facebook, je bent van harte welkom! *klik*

Foto van het www, een hele lege winkel in New York... 

4 opmerkingen:

 1. Ik zou groente en fruit en vlees moeten hebben, maar dat is wekelijks. Water misschien wat meer, maar verder heb ik gewoon alles in huis. Dat is het voordeel van een mooie voorraadkast.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel amerikanen zijn zó dik, die overleven het wel op smeltwater van de sneeuw ;) Zijn ze na een paar weken direct van hun overgewicht af :) Nee hoor, grapje ;)

  Wij hebben altijd wel wat basisvoorraad in huis, maarja, als de stroom bijvoorbeeld uitvalt dan heb je daar ook weer weinig aan :(

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Met verschillende spotjes zette de overheid je ooit aan voor drie dagen eten en drinken in huis te hebben. Heb ik, dus ook voor een voorraadje mineraalwater hoef ik niet naar de winkel. Dat blijft bijna eeuwig goed en staat op zolder.
  Het is niet eens dat ik wel of niet snel onder de indruk ben, maar gewoon de herinnering aan het ingesneeuwd zijn in 78/79 in een klein dorpje in Groningen is genoeg om een voorraadje aan te houden.
  Verder ben ik wat ouder en kan sowieso met slecht weer (of te heet weer) niet altijd naar de winkel dus ik heb een goede voorraad in huis, zodat ik me zonder hulp kan redden. Buren zijn hier niet zo hulp biedend (participatiemaatschappij werkt hier niet echt)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij woonden in 78/79 in Friesland en we we hebben niet hoeven hamsteren! Normale voorraad dus we redden ons wel een weekje!

  BeantwoordenVerwijderen