dinsdag 13 januari 2015

Kleine moeite!

We zijn nu al ruim 4 jaar bezig met besparen en bezuinigen en op een gegeven moment is de bodem wel in zicht. Je hebt alle mogelijke besparingen doorgevoerd en weet echt niks meer.
Het enige wat wij nog doen is regelmatig kijken of gas/elektra, verzekeringen etc. elders goedkoper kunnen, daar valt altijd nog wel iets op te besparen.

Als je dan nog niet rond komt, is de enige optie meer verdienen en meer geld binnenhalen. Met besparen ben je op een gegeven moment klaar, maar aan meer geld verdienen zit geen limiet. Je kunt gemakkelijk een zakcentje bijverdienen, al kost het soms wat moeite, gewoon beginnen! Binnenkort zal ik wat tips online zetten.

Gelukkig komen wij gewoon rond. De afgelopen maanden gingen goed en deze maand gaan we toch geld van de spaarrekening afhalen, omdat we een aantal flinke kosten hebben. Met 2 salarissen konden we dit makkelijk opvangen vanaf de lopende rekening, maar dat kan nu niet meer. Geen probleem, want volgende maand sparen we weer...

Gisteren ben ik eens goed gaan zitten om de hele administratie door te nemen, en hoewel je het dan niet verwacht, heb ik toch weer wat geld "verdiend"

* Ik heb via Zinngeld mijn eerste uitbetaling aangevraagd. Het is geen spaarprogramma wat ontzettend snel gaat, maar toch weer €15,- in the pocket!

* Ik heb een aantal geld terug acties "verwerkt" Dat was ook weer een paar euro.

* Ik ben nogal vergeetachtig de laatste tijd (goh... zwangerschapsdementie ofzo?!) maar ik kwam erachter dat er nog een factuur openstond, dus ik heb er gelijk even een mailtje achteraan gestuurd. De betaling is inmiddels toegezegd voor deze week. Geen groot bedrag, maar wel weer €28,-

* Tot mijn grote schaamte kwam ik er ook achter dat er nog een abonnement loopt (zakelijk) waar ik al maanden niks meer mee doe, sterker nog, ik heb de dienst niet meer nodig. Ik heb hem gelijk opgezegd, al had ik dat veel eerder moeten doen! Een besparing van €37,- per maand!!!!

Verder deed ik nog een onderzoek bij een ander spaarprogramma, maar daar reken ik even niks voor, want de uitbetaling heb ik nog niet aangevraagd.

Al met al zat ik een uurtje achter de computer en heb ik zo €83,- verdiend, waarbij de besparing van  €37,- elke maand weer terugkomt, dat was allemaal weer even snel verdiend!

Ga jij weleens even goed voor je administratie zitten?! En haal je er dan toch nog besparingen uit?

Like Samen Besparen op facebook, je bent van harte welkom! *klik*4 opmerkingen:

 1. Ik schreef vorige week toevallig een post over hetzelfde onderwerp! Op een gegeven moment is de rek uit het besparen uit! En dan moet je dus zien dat er meer geld binnenkomt.

  Klikprogramma's zijn een goede methode, maar er zijn er nog meer! Als je interesse hebt, je vindt ze op Huisvlijt! De post van vorige week dinsdag geloof ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij ons is het weer tijd om de verzekeringen voor het nieuwe jaar af te sluiten (auto, huis etc), dat is altijd even knutselen, maar uiteindelijk halen we daar toch vaak wat besparingen uit.
  Ook onze abonnementen voor TV, Internet en telefoon lopen binnenkort af, dus daar gaan we ook eens naar kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb sowieso van alle contracten in mijn agenda staan wanneer ze aflopen en ga dan ruim op tijd op zoek naar een goedkoper alternatief :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij mij is zondag avond altijd mijn adminavondje.
  Dan berg de post op,betaal rekeningen,maak een weekmenu en een planning voor het huishouden voor de komende week

  BeantwoordenVerwijderen