vrijdag 2 januari 2015

Januari, goede voornemens enzo...

Begin Januari vliegen de goede voornemens je om de oren, ik kan er heel kort over zijn, ik heb ze niet. Ik ben gelukkig met het leven hoe het nu gaat. Afvallen hoeft niet, want ik kom nu alleen maar aan... ;) En dat gaat er straks ook wel weer vanaf en besparen doen we het hele jaar door. We leven redelijk gezond en hoewel het erg fijn zou zijn als we heel veel geld zouden winnen of verdienen, ik ben tevreden met hoe het nu gaat, saai he?! :)

Het klinkt natuurlijk ongelofelijk sarcastisch, maar ik begrijp wel dat mensen goede voornemens maken. Het nieuwe jaar voelt vaak als een nieuwe start, een ideaal moment om je slechte gewoontes aan te passen en gezonder te worden of op de een of andere manier gelukkig worden. We weten natuurlijk allemaal dat dit het hele jaar door kan, en dat de meeste mensen na de eerste 2 weken van Januari wel weer klaar zijn met hun nieuwe gewoontes en lekker doorgaan met de oude, dus daarom begin ik er niet aan.

Gek genoeg heb ik wel allerlei voornemens voor als de twee meisjes geboren zijn. Dat komt vooral omdat ik nu niet zoveel meer mag... dus ik kan nu weleens heel jaloers kijken naar mensen die stofzuigen (hahaha... zie je het voor je?!) Dus... na de bevalling ga ik weer zelf stofzuigen en het huishouden aanpakken, heeeeeerlijk! Daarnaast lees ik nu zoveel over besparen dat ik best wel enthousiast wordt van alle uitleg over zelf wasmiddel maken of zelfs kattenbakvulling.. dat moet ik straks natuurlijk ook allemaal gaan uitproberen, of nou ja, wanneer ik daar straks een keer tijd voor heb, dus dat kan gerust ook 2016 worden ;)

Dan, op de valreep van deze week nog even ons weekmenu en de boodschappen, gewoon omdat het leuk is om te delen!

Maandag 29 December;
Burrito's met kip en groenten

Dinsdag 30 December;
Een restje burrito's

Woensdag 31 December;
We aten bij mijn ouders, kip in bladerdeeg met perzik

Donderdag 1 Januari;
De planning was om bij mijn schoonouders te eten, maar onze kleine man had wel een heel lang middagslaapje (logisch na zo'n drukke nacht) uiteindelijk hebben we zelf voor eten gezorgd (afhaal... goed begin van het nieuwe jaar) ;)
Bij mijn schoonouders zouden we overigens ook afhalen, we hebben ze niet met een volle pan eten laten zitten hoor! Dat zou ik heel erg vinden!

Vrijdag 2 Januari;
Man eet op zijn werk en ik eet met kleine man bij of hier thuis met mijn ouders

Zaterdag 3 Januari;
restje afhaal van donderdag

Zondag 4 Januari;
Aardappels, sperziebonen en een gehaktbal

Het is dus niet zo'n hele goede en gezonde eetweek.. maar ja, over het algemeen eten we gelukkig wel gezonde maaltijden!

Dan nog even de boodschappen van vorige week, de kerstboodschappen zaten erbij, maar het viel me nog erg mee!

Plus; weekboodschappen € 52,23
AH, extra boodschap € 1,40

Totaal; € 53,63
Mooi bedrag voor zo'n feestweek!

7 opmerkingen:

 1. Netjed hoor, voor de feestweek :)

  Wij hebben wel goede voornemens, maar niet omdat ik ongelukkig ben met mijn leven nu, hoor ;) Gewoon omdat ik het leuk vind om weer wat bewuster met bepaalde dingen om te gaan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ziet er netjes uit! Ik heb dit jaar wel goede voornemens, maar meer in de zin van het ontwikkelen van nieuwe gewoontes. Anders is de kans inderdaad groot dat er na Blue Monday toch niets meer van komt, zonde natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is inderdaad niet veel qua uitgaven! Zeker niet in zo'n feestweek.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gisteren kwam er niet van maar nog de beste wensen voor het nieuwe jaar. Hopelijk twee gezonde dametjes in de wieg. Veel geluk en gezondheid gewenst. Hartelijke groet, Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vandaag had ik het er ook samen met manlief over. Hij zei, ik ben tevreden, een fijn gezin, lieve hond (haha), mooi huis, wat willen we nog meer? Apetrots ben ik dat ik zoiets hoor uit de mond van mijn man. Natuurlijk is het winnen van geld fijn, maar zonder dat zijn wij super tevreden.
  Voor jou gun ik je een mooi jaar met twee gezonde dochters en heel veel uurtjes zuigen. Want dat mis je?? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad super mooi als je man dat zegt! :)
   Erg hè van dat stofzuigen?! Het is natuurlijk gewoon omdat ik het nu niet meer kan/mag.. Dus daarom mis ik het juist en de nesteldrang werkt dan ook niet echt mee ;)

   Verwijderen