maandag 19 januari 2015

Extra geld verdienen

Laatst schreef ik al dat je met besparen op een gegeven moment wel klaar bent. Je hebt op alles bespaard waar je op wilt besparen en hoewel je ieder jaar je verzekeringen, gas water licht etc. nakijkt en soms overstapt, zijn het kleine beetjes. En hoewel kleine beetjes geld uiteindelijk wel een hele berg geld wordt, heb je maar 1 keuze. Als je nog steeds niet uitkomt met je geld of toch nog meer wilt besparen/ aflossen dan moet je gewoon meer geld verdienen.

Veel mensen weten niet hoe ze extra geld kunnen verdienen. Ze denken vaak te moeilijk en willen meer uren werken of een hoger salaris, helaas is dat vaak moeilijk of niet mogelijk. Je kunt dan makkelijk vanuit huis iets bijverdienen, het belangrijkste is om gewoon te beginnen... geen beren op de weg zien, maar gewoon eens kijken wat er bij je past. Reken je ook vooral niet rijk, het zijn vaak kleine bedragen, maar het kan zeker wel de moeite waard zijn!

* Doe mee met spaarprogramma's;
Er zijn verschillende spaarprogramma's, ik doe er zelf met 3 mee. Je krijgt mailtjes waar je op moet klikken om punten te verdienen,ook kun je aan onderzoeken meedoen of krijg je punten als je online iets koopt. Als je een bepaald aantal punten hebt gespaard kun je ze laten uitbetalen. Mijn ervaring is dat het ene programma een stuk sneller spaart dan het andere. Sommige mensen vinden het de moeite niet waard, maar ik klik elke dag en vind dat ik er leuk mee bijverdien. Ik doe met de volgende programma's mee;
Euroclix; Dit programma gaat bij mij het snelst. Ik ben wel al heel wat jaren lid, maar heb inmiddels ook al een paar honderd euro uitbetaald gekregen. Vooral met onderzoeken meedoen, helpt mee om snel te sparen.
Qassa, voorheen MoneyMiljonair. Ik ben alweer een tijdje lid en klik eigenlijk alleen op de mails, inmiddels heb ik bijna €100,- uitbetaald gekregen
Zinngeld, Van dit programma ben ik nog niet zo lang lid en ik heb net mijn eerste €15,- uitbetaling aangevraagd. Naar mijn idee gaat dit programma het minst snel, maar aangezien ik toch ook met de anderen meedoe, vind ik het een kleine moeite. En het is toch weer €15,- die ik anders niet gehad had. ;)

* Oppassen;
Je kunt vaak snel oppasadresjes vinden door een briefje in de supermarkt op te hangen, ook via marktplaats worden veel oppassers gevonden. Je kunt dan op een avondje een leuk zakcentje verdienen. Je kunt ook aan de slag als gastouder (daar heb je wel specifieke diploma's voor nodig) dan kun je kindjes thuis opvangen en verdien je een stuk meer.

* Schoonmaken;
Adresje kun je ook vinden via de briefjes in de supermarkt of marktplaats. Veel mensen zoeken iemand die hun huis schoon kan houden, dit is vaak 1 keer per week of 1 keer per 2 weken. Het is wel doorwerken, maar je kunt er leuk mee verdienen.

* Youtube;
Als je leuke filmpjes kunt maken dan kun je via Youtube geld verdienen aan advertenties. Er zijn bijvoorbeeld mensen die filmpjes maken van hun huisdier, die er nog flink aan verdienen ook! Je hebt wel veel kijkers nodig om hier een leuk bedrag aan over te houden.

* Marktplaats;
Iedereen heeft spullen in huis die hij niet meer gebruikt, vaak zijn er andere mensen die er wel blij mee zijn en dat terwijl het bij jou alleen maar in de weg staat! Ik heb zelf vaak periodes dat ik veel op marktplaats zet en verkoop, dus het is heel verschillend wat je ermee verdient, maar alles is meegenomen voor spullen die je toch niet gebruikt. Mijn ervaring is ook dat in de maanden dat de kinderbijslag gestort wordt er veel meer verkocht wordt!

* Schrijven;
Vind je het leuk om te schrijven over een bepaald onderwerp? Er zijn verschillende sites waar je jou artikelen kunt plaatsen, je verdient dan aan de advertenties die erbij staan. Je kunt ook een eigen blog beginnen, bij mij zie je ook advertenties staan. Het belangrijkste is om regelmatig een bericht te posten en te bloggen over een onderwerp dat je leuk vind, anders hou je het niet vol. Verwacht er niet teveel van, ik ben dagelijks flink wat tijd kwijt aan mijn blog, maar ik verdien er (nog) ;) niet veel aan.

Zo zie je maar, je kunt best makkelijk iets bijverdienen (naast je huidige baan) Pas wel op met sites op internet die je vertellen over "makkelijk verdienen" Vaak moet je iets aanschaffen en beloven ze honderden tot duizenden euro's per maand, maar dat kan natuurlijk niet. Als het zo makkelijk was, zou iedereen dat wel doen ;)
Daarnaast is het belangrijk dat je niet vergeet om je extra verdiensten op te geven aan de belastingdienst, dit kan met je belastingaangiften in Maart (onder het kopje overige inkomsten)

Dus onthoud; gewoon beginnen en je kunt zeker iets bijverdienen.
Heb jij nog leuke methodes waarmee je kunt bijverdienen?!

Like Samen besparen op facebook! *klik*

9 opmerkingen:

 1. Goede tips, veel doe ik inderdaad ook al om wat bij te verdienen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In mijn gemeente moeten mensen de inkomsten van Marktplaats opgeven bij de Sociale Dienst. Die worden gezien als inkomen en van de uitkering afgehaald.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat dat heel logisch is, als je een uitkering krijgt en bijverdiend, heb je het geld wat je bijverdiend niet nodig als uitkering. Al vind ik het persoonlijk bij marktplaats verkopen een beetje overdreven, of je moet duizenden euro's bijverdienen ofzo!

   Verwijderen
 3. Invullen van enquêtes via:
  www.invotes.nl (voor cadeaubonnen)
  https://www.panelwizard.com/?cd=6kpcuv8pz3&ac=1&mt=89
  Hier krijg je 2 x per jaar je verdiende geld op je rekening (10 cent per vraag). Let op: dit is een mail met mijn link, als je dit niet wilt mag je de link verwijderen, hier verdien ik een klein beetje mee als iemand zich aanmeldt.

  Ik ga binnenkort ook maar weer wat spullen op marktplaats zetten, de laatste tijd niet echt veel verkocht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En wat ik vergeten was: ik ben overblijfmoeder geworden bij mijn dochters op school. Hier krijg ik een vrijwilligersvergoeding voor. Alle kleine beetjes helpen.

   Verwijderen
  2. Hoeveel verdien je met dat panelwizard? Als je twee keer per jaar uitbetaald krijgt... Ik ben benieuwd! Ik laat je link staan hoor, zo verdien jij misschien iets bij :)

   Verwijderen
  3. Dat wisselt een beetje soms maar 10 euro, soms 25 per half jaar. Maar de enquêtes zijn erg kort, 10 cent per vraag is de standaard vergoeding dus de verhouding tijd en wat je ervoor krijgt is goed.

   Verwijderen
 4. Wat dacht je van investeren, beleggen, deposito's etc?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Investeren vind ik een goede, ik zou alleen als leek niet weten waarin, maar er zijn vast adviseurs die je daarbij kunnen helpen?!

   Beleggen durf ik zelf niet, en zou ik alleen aanraden met geld dat mensen over hebben, niet omdat ze niet rondkomen en willen bijverdienen.

   Deposito's is een goede! (Net als sparen) al levert het nu wel weinig op, wij krijgen toch elk kwartaal een leuk zakcentje rente bijgeschreven van ons spaargeld!

   Verwijderen