dinsdag 23 december 2014

Verkoudheid en bijholteontsteking....

Helaas zijn wij ook niet ontkomen aan alle virusjes die ronddwalen, ik hoor niet anders dan dat mensen aan het snotteren zijn, griep of buikgriep hebben en ziek zijn.

2 weken terug begon onze kleine man, flink verkouden en aan het hoesten. Voor die kleintjes is het altijd extra vervelend, ze voelen zich beroerd, maar begrijpen verder nog niet helemaal wat het allemaal betekend. Hij heeft dus flink veel geknuffeld bij mij en uiteraard veel geslapen. Na een paar dagen ging het beter, het hoesten, waar hij gewoonlijk dan nog weken last van heeft, was ook snel weg, gelukkig maar!

Vorige week begon ik te hoesten, en dat was echt vervelend! Met een zwangere buik is bijvoorbeeld een nachtelijke hoestbui niet echt lekker voor je buikspieren :/ Maar gelukkig duurde dit hoesten ook maar een paar dagen. Donderdag kreeg ik echter pijn bij mijn wang en dat trok op een gegeven moment door naar mijn kiezen en hoofd, oef! Dat heb ik eerlijk gezegd nog nooit gehad.
Vrijdag ging het niet echt beter, dus ik besloot om toch even de dokter te bellen. Ik bel de dokter nooit zo snel, en had ook al wat gegoogled, maar als het erger wordt is het toch wel fijn om even de dokter te spreken.
Hij dacht gelijk aan een bijholteontsteking. Helemaal in verband met de symptomen dat de pijn doorschiet naar kiezen, hoofd en een kloppend gevoel bij het bukken...
Mooi dat ik weet wat het was, maar helaas wordt er niks aan gedaan. Na een week moet het beter gaan en anders even langskomen, ze schrijven dan soms antibiotica voor, maar ik mag volgens mij maar 1 soort ivm zwangerschap.

Dus inmiddels ben ik al dagen aan het sprayen, stomen, snuiten etc. etc. tussendoor komt er vaak een bloedneus tussendoor en hoewel het even beter leek te gaan, was het gisteren weer helemaal niks. Nou ja, we houden vol en het gaat vast wel een keer over ;) Ik hoop me alleen met de kerstdagen weer wat beter te voelen, dat zou wel fijn zijn!

Wat doe jij bij een flinke verkoudheid?!

3 opmerkingen:

 1. Beterschap hoor, ik met je mee dat je met de kerstdagen weer wat beter bent!
  Bij flinke verkoudheid...ligt eraan hoe flink ;-) Ik krijg er vaak een keelontsteking bij dus als ik dat zie/merk dan trek ik meteen aan de bel want dan moet ik aan de antibiotca.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik leg vaak een gesneden ui bij mijn bed en een kopje heet water met een paar druppels van Japanse pepermuntolie. Bij keelpijn een lepel honing

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dan baal ik echt als een stekker! Want ik weet: dit is een kwestie van uitzieken. En dan word ik meteen ongeduldig.

  BeantwoordenVerwijderen