donderdag 18 december 2014

Kerstpakket

Nu ik geen werkgever meer heb, krijg ik geen kerstpakket. Ik vind een kerstpakket altijd wel leuk, vooral als het een doos is die je lekker kunt uitpakken, maar er zitten toch vaak veel dingen in die je niet gebruikt en in de kast laat staan, dat is dan eigenlijk ook weer zonde!

Man zit dit jaar weer bij een nieuwe werkgever, dus we weten nog niet of hij een kerstpakket krijgt, dat moeten we nog even afwachten!

Een kerstpakket is ook altijd een stukje waardering van je werkgever, vind ik dan! Het laat even blijken dat je werkgever blij met je is en hiermee bedanken ze je eigenlijk voor je inzet van het afgelopen jaar.

Er worden steeds minder kerstpakketten verkocht, misschien heeft dat met de crisis te maken, maar het kan ook zijn dat veel werkgevers het eigenlijk onzin vinden. Het zou wat mij betreft jammer zijn als kerstpakketten echt verdwijnen, want er zijn genoeg mensen die een extraatje kunnen gebruiken.

Ik krijg dit jaar dus geen pakket oid. Ik heb nog even getwijfeld of ik iets voor mijzelf zou kopen ;) maar dat is ook weer zoiets...

We doen met de kerst ook maar een paar cadeautjes met familie en man en ik zouden elkaar niks geven, maar man besloot afgelopen week dat een kleinigheidje voor elkaar toch wel leuk is, dus ik moet nog even op zoek (via internet denk ik... dan laat ik het makkelijk thuis bezorgen)

Krijg jij een kerstpakket van je werkgever? Wat heb je gekregen en ben je er blij mee?!

14 opmerkingen:

 1. Wij krijgen beide een kerstpakket. Bij man worden ook alle relatiegeschenken verloot middels een tombola.
  Mijn pakket was een doos vol lekkere dingetjes. Zelfde als vorig jaar. Ben er heel blij mee. Ik beschouw het ook als blijk van waardering.
  Man krijgt morgen zijn pakket. Dat was voorheen ook altijd een pakket met lekkere dingetjes en meestal iets handigs. Beetje luxer dan mijn pakket, maar nu misschien niet meer ivm bezuinigingen. We wachten het af. Bovendien, het is sowieso fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik krijg een Kerstpakket van mijn vrijwilligerswerk. Ik ben er erg blij mee.
  Yasr

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zelf krijg ik niks en Sander krijgt een bonus, dus dat is ook altijd erg leuk :D

  Mijn ouders kregen vorige week opeens een kerstpakket van de postcodeloterij. Blijkbaar kon je daar mensen voor opgeven en mijn zusje had dat dus gedaan. Het was een erg leuk pakket met o.a tony chocolony, shampoo, douche-olie en nog veel meer :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn vriend die als zelfstandige werkt, mag zichzelf elk jaar een kerstpakket geven. Dit telt dan als bedrijfskosten en hier hoeft geen belasting over betaald te worden (niet door het bedrijf, en niet door hemzelf privé). Misschien geldt dat voor jou ook, dat je je medewerkers (zijnde jij) een cadeautje mag geven, belastingvrij? Twee jaar geleden gaf mijn vriend zichzelf bijvoorbeeld filmbonnen cadeau, dat was erg leuk en gezellig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gisteren mijn kerstpakket uitgezocht. Een pakket van rituals. Altijd goed. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een kerstpakket? Niet een. Ondanks drie part-timebanen, en twee vrijwilligerswerkbanen.
  Ik krijg wel een aardigheidje van mijn minst favoriete baan. Schoonmaken bij mensen die geen thuiszorg krijgen, maar echt niet meer zelf kunnen schoonmaken. Die geven met gulle hand mandarijnen en pakken koffie. In heb vijf netten met mandarijnen weggegeven aan buren die niet rondkomen. En mensen met een filterapparaat hebben een pak koffie erbij gekregen.

  Maar van mijn werkgevers uit krijg ik niets. Ja een kerstborrel en zelf drinken en hapjes meenemen..

  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij hebben ook zo'n kerstpakket van de postcodeloterij gekregen, het scouting-leidingteam van mijn man had hem opgegeven, echt ontzettend lief. Hij kreeg van zijn werk vvv-bonnen in een doosje chocola, dat is daar elk jaar zo, en eigenlijk vind ik dat een erg leuke oplossing. Het is toch een beetje dat idee van een cadeautje, maar vooral ook erg praktisch, en je kan het uitgeven aan iets wat je zelf graag wilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Helaas geen kerstpakket. Bij mijn man zijn ze al een aantal jaren geleden afgeschaft. Op mijn werk hebben ze het ook gestopt. Leiding vond het niet gepast in een tijd van crisis en bezuinigingen. Ik vind dat belachelijk! Maar hé wie vraagt mij iets. Ik vind dat kerstpakket juist in tijd van bezuinigingen uitgedeeld moeten worden. Het werk wordt steeds drukker en wordt onder een een groeiende druk uitgevoerd. Dan is het juist belangrijk om die waardering 1 keer per jaar te voelen.
  Groet,
  Antoinette

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik krijg nog wel een kerstpakket van mijn werkgever, alhoewel er niet veel kersterigs aan is, echt klagen doe ik niet hoor ,want er zijn genoeg mensen die het heeeel hard nodig hebben en die krijgen niets, wel vind ik het jammer dat het wel erg op mensen met kinderen toegespitst is en dat er niet is leuks in zit wat echt op kerst toegespitst is. er zit zelfs nog geen kerstkransje in. wat er wel in zit is bijvoorbeeld pannenkoekmeel, stroop, , 2 mini pakjes cornflakes, jam , ontbijtkoek en nog een paar soorten snoep en zo. op zich wel bruikbaar, maar een beetje erg simpel

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik gaf altijd een kerstpakket. Maar nu niet meer. Precies omdat er altijd (zie de reactie precies hierboven) behoorlijk over geklaagd werd. Zelfs als het een pakket van meer dan 70 euro was. Ook heb ik een tijdje bonnen gegeven. Dat vonden ze maar onpersoonlijk. Iedereen hetzelfde pakket? Nee niet goed, want de één was vega en de andere sportief. Op maat een pakket? Dan werd er vergeleken wie het meeste kreeg.

  Kortom, bleghhh wat ben ik blij dat ik geen personeel meer heb!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Via de afdeling van de gemeente waar ik werk reeds een bonbonschaaltje en VVV-bonnen gekregen. Dit was extra omdat we grote veranderingen goed hebben verwerkt. Ik krijg nog een kleinigheidje van de gemeente in zijn algemeen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb al eind november een pakket gekregen van de baas met daarin allemaal lokale producten, zoals kaas, harde worst, sap, etc. Met sinterklaas kreeg ik EUR 60 aan VVV bonnen. Man kreeg een boomstammetje dat kan branden en een bon met code waarmee hij zelf iets kan uitzoeken ter waarde van EUR 40.
  Bij mijn salaris krijg ik december een eenmalige uitkering, een tegemoetkoming in de ziektekosten en levensloopvergoeding. Al met al bijna een dubbel salaris. Dat gaat deels naar de spaar en daarnaast koop ik iets voor het hele gezin.
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ik heb geen werkgever dus ook geen kerstpakket. bij man hebben ze besloten om jumbo bonnen te geven twv 40 euro :) (kunnen ze met korting kopen.. omdat jumbo de grootste klant is van t nl bedrijf van mans werk :p) maar wel blij mee. geen onzin dingen die je niet eet of drinkt.. :) niets weggeven, niets weggooien enz

  BeantwoordenVerwijderen