donderdag 23 oktober 2014

Pyjamadag


Afgelopen zondag hadden we geen afspraken, geen familiebezoekjes en aangezien man nog in de lappenmand zit en ikzelf ook rustig aan moet doen, besloten we een pyjamadag te houden. 

Ik kan me herinneren van vroeger dat we weleens op zondag een pyjamadag hielden. We bleven dan lekker in ons pyjama lopen en hingen de hele dag een beetje rond, voor de tv of met een boek oid. Geweldig vond ik dat altijd, een hele dag in je pyjama!

Sinds ik uit huis ben gegaan, nu inmiddels ruim 6 jaar geleden, heb ik dit eigenlijk nooit meer gedaan. We hadden altijd wel een uitstapje of bezoekje of iets anders te doen, maar ik hoef niet zo nodig meer naar een tuincentrum ofzo op zondag. Gewoon een dagje thuis met het gezin is eigenlijk heerlijk! 

Alhoewel ik altijd wel even naar buiten wil, hadden we daar zondag dus ook geen behoefte aan. We hebben gewoon de hele dag in ons pyjama rondgelopen en toen onze kleine man zijn middagslaapje ging doen, zijn we allemaal lekker gaan slapen... daarna lekker hangen op de bank en s'avonds weer zo ons bed in, haha... 

Omdat mijn blog ook vooral over besparen gaat, heb ik even bedacht wat we hiermee bespaard hebben... gewoon voor de lol ;) 
- We gingen niet in bad of onder de douche, dat scheelde water en gas (terwijl ik normaal elke dag onder de douche wil, had ik daar nu lekker geen behoefte aan, mag ook wel een keer)
- We gingen nergens naartoe. Geen winkel, geen ritje in de auto, dat scheelde sowieso geld en benzine. 

Zo waar het dus een heerlijke luie spaarzame dag. 

Hou jij weleens een pyjamadag?! 

7 opmerkingen:

 1. ikzelf niet vaak meer. heb wel periodes gehad van weinig energie en geen afspraken buiten de deur, kleedde me dan niet aan, als ik dan wel weg wou, was aankleden te veel moeite en bleef toch maar thuis. kleed me tegenwoordig aan zodra ik uit bed kom. leg savonds kleding al klaar dus ook als dekids al roepen, ben ik zo aangekleed bij ze en beneden. werkt het beste voor mij ;) merk dat ik anders wat vereenzaam, mezelf opsluit thuis. als ik al aangekleed ben, en de kids ook, ga ik sneller even naar buiten, naar speeltuintje oid dan als ik iederee nog moet aankleden ;) en natuurlijk moet dochter doordeweeks naar school en komen er opvangkindjes spelen dus moet ik wel aangekleed zijn ;) dochter moet ook aankleden zodra ze uit bed is, anders mag ze niet naar beneden. klinkt hard, maar als we het niet zo doen is aankleden een strijd en nu niet ;) dus de perfecte oplossing. als baby al vond ze aankleden gedoe... zoontje kleed ik ook aan als ik hem uit bed haal, gelijk met luier verschonen, maar voor hem zou het weer niet uitmaken wanneer je hem aankleed :p hij is supermakkelijk. dochter mag in t weekend of in de vakantie heel soms wat langer in pyama, met de nadrukkelijke afspraak dat ze wel aankleed als ik het zeg, zonder gezeur.. dat gaat soms goed.. :) (en bij een hele dag thuis zou ze dan de hele dag in pyama mogen, maar dat komt niet vaak voor met mooi weer wil ze buiten spelen, fietsen of naar speeltuintje of met buurkindjes spelen oid)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt heel relaxed, maar niets voor mij. Ik vind het echt verschrikkelijk om in mijn pyama/badjas de deur open te moeten doen voor (onverwacht) bezoek, ongeacht het tijdstip. Dus dat 'risico' ga ik niet bewust lopen. Dat is nu eenmaal een tic van mij, haha...
  Lilian

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik doe de deur gewoon niet open, als ik er geen zin in heb... Als wij een 'hangdag' hebben, laten we de voorgordijnen lekker dicht, niemand die wat ziet. Komen ze een andere dag maar terug.
   Net als 's avonds. Ik douche vaak vroeg met één van mijn kinders, en kruip daarna lekker in pyjama of joggingpak op de bank. Dus na 19.30 gaat bij mij niet meer ongepland de deur open!

   Gr. Immy

   Verwijderen
 3. Vorig jaar 1x gehad. Ik was net begonnen aan de aankoop en verkoop van huis en wist dat de rest van het jaar druk zou worden. Die dag had ik in de loop van de ochtend al veel administratie gedaan, gelunched en daarna gedouched en aangezien ik niet naar buiten hoefde besloot ik gewoon weer pyama aan te doen met joggingbroeken vest. Dat is de enige keer dat ik me kan herinneren behalve als ik ziek ben en dan bijna altijd koorts heb en veel slaap.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. niet specifiek een pyamadag , gewoon omdat ik die niet draag,maar wel een makkelijke kleren dag, meestal omdat ik dat lekker vind als ik klusjes in huis doe.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zelf niet, maar ik laat Tobias wel eens een pyjama dag houden... En dat is voor mij dan ook een relaxed dagje, want een pyjamabroek aan en uit doen gaat stukken makkelijker dan een spijkerbroek ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij hebben hier geregeld pyamadagen in de herfst/winter. Ikzelf douche dan 's ochtends wel, maar trek dan mijn joggingbroek en makkelijke trui aan. Fohn alleen mijn haar en doe geen make up op. En we houden de gordijnen voor dicht en we doen voor niemand open die zich niet van te voren heeft gemeld dmv telefoontje/appje. En onze zoon vind het heerlijk, de hele dag in zijn pyama. Hij vraagt er zelfs in de zomer al eens om want het duurt dan wel heel erg lang vind hij.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen