donderdag 9 oktober 2014

Opruimen, uitzoeken en weggooien

Zoals al langer bekend zijn we hier in huis weer eens druk bezig met opruimen, dingen uitzoeken en weggooien. Soms hebben we gewoon geen tijd en soms wordt er achter elkaar opgeruimd.

Of we het hele huis gaan redden voordat de twee kindjes komen, dat is nog even de vraag, maar inmiddels ben ik al blij met alles wat er gedaan is. (onder het mom van het scheelt toch weer)

Vorige week hebben we alle overbodige spullen uit onze slaapkamer gehaald, en dat waren er weer nogal wat ;) Maar nu alleen nog de 2 ladenkastjes uitzoeken en dan is dat helemaal klaar. De kamer van kleine man moest er ook al aan geloven, speelgoed waar hij niet meer mee speelt ligt nu op zolder te wachten op de volgende twee… en zijn kast is helemaal uitgezocht. Zo bleek ook gelijk dat we de komende tijd weinig winterkleding hoeven te kopen. We hebben nog veel voor hem liggen, zelfs nog 2 tweedehands winterjassen, dus daar zijn we ook klaar mee.

Toen was de keuken aan de beurt. We hebben een aantal planken hangen, achteraf vraag ik me af waarom, want alles staat in het zicht en het wordt snel een rommeltje. Maar ja, wel een leuk rommeltje zo af en toe. En daarna… wie kent hem niet? De rommella in de keuken. Die ene la waar je alles in gooit wat je toch kwijt moet en nooit in kijkt (alleen misschien als je echt iets kwijt bent) maar wij hadden dus ook zo'n la. Met pleisters, cadeaubonnen, boodschappenbriefjes, schroevendraaiers etc. Heel veel troep waar ik al 4 jaar (zolang wonen we hier) niet meer naar heb gekeken. Inmiddels zijn ook daar de prulletjes weg en een aantal cadeaubonnen gebruikt voor de eerste sinterklaasinkopen (handig!)

Nu de rest van de kastjes in de keuken nog, de woonkamer, andere slaapkamer en de zolder. Ow en niet te vergeten de schuur! Wat een troep daar inmiddels is verzameld is eigenlijk niet te begrijpen in zo'n korte tijd. Nog genoeg te doen dus ;)

Ben jij ook al bezig met de najaarsschoonmaak?! (zo noem ik het maar even…. )

Een impressie van onze rommella in de keuken ;)

En hier al een stuk minder rommel… :) 

2 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kinderen hebben soms zoveel spullen dat ze niet meer eens weten wat ze hebben. Vaak hebben ze favoriet speelgoed. Als je dat legt op een plek waar ze het kunnen vinden kan je de rest vaak al kwijt aan een rommelmarkt, (of je bewaard het voor de kleinkinderen later)

    BeantwoordenVerwijderen