maandag 20 oktober 2014

Kringloopwinkel

Er zitten in onze woonplaats meerdere kringloopwinkels. Er was er 1 redelijk dichtbij, maar die is een aantal maanden terug afgebrand, volgens mij willen ze deze weer op een andere locatie heropenen, maar daar heb ik verder nog niks over gehoord of gelezen.

Dan blijft er voor ons nog 1 over die we af en toe bezoeken. Het is een enorme grote winkel, waar ze ook een grote boekenafdeling hebben. 

Voor onze kleine man hebben we laatst een leuk cadeau gekocht, alvast voor sinterklaas. We hadden zelfs van zijn verjaardag nog een ongebruikte cadeaubon liggen, dus die hebben we ingewisseld. Verder houden we het klein. Hij zal van de opa's en oma's ongetwijfeld ook nog iets krijgen en eind Februari wordt hij alweer drie jaar, dus dan blijft er wel heel weinig te wensen over ;) 

De laatste tijd is hij gek op boeken. Vooral een boek over draken moet elke avond opnieuw voorgelezen worden. Ik ben ook gek op boeken en hoewel ik er nu minder tijd voor heb, vind ik het heerlijk om met een boek op de bank te kruipen. Ik hoop dat we dat ook aan onze kleine man kunnen doorgeven. Helemaal in een verhaal wegdromen, is natuurlijk hartstikke leuk! Voorlezen schijnt erg goed te zijn voor de ontwikkeling en zijn eigen woordenschat, dus we lezen met veel plezier voor. 

Voor Sinterklaas was dan ook het idee om nog een boek te kopen in de trant van; ik wordt grote broer! (alvast ter voorbereiding) ;) maar zo'n nieuw boek kost alweer gauw €15,- en dus besloot ik om met hem naar kringloopwinkel te gaan. 

Bij de speelgoedafdeling vond ik niet echt iets leuks, ik snuffel daar altijd even rond, want ik heb er al hele leuke dingen vandaan gehaald! Maar op de boekenafdeling zijn we enorm goed geslaagd. Er was zelfs een actie waarbij de boeken per kilo werden geprijsd, dus we konden mooi losgaan.... 
We hebben een "grote broer" boek gevonden, een boekje van bert & Ernie, een aantal disney boekenclub boeken, een muizenboek, een boek over brum (de auto), een boek over tractoren inclusief heel veel stickers en nog een boek voor mij.... altijd leuk! Schade; €6,50 
En hiervan hebben we dan weer uren leesplezier. 

Ik ben dus weer heel erg blij met de kringloopwinkel; goed voor het milieu, want dingen worden opnieuw gebruikt en dat voor een klein prijsje, ideaal! 

Kom jij regelmatig bij de kringloopwinkel? Of geef je er spullen af? 

10 opmerkingen:

 1. Leuk hoor, veel boeken voor weinig geld!
  Jazeker komen wij ook bij de kringloopwinkel, zowel om te kopen als om wat af te geven. Hier in de woonkamer staan bijna allemaal kringloop- of gekregen of rommelmarktmeubels. Alleen de eettafel is er 1 die we zelf ooit nieuw kochten, de rest is dus al eerder door andere mensen gebruikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee ik kom er niet vaak. In ons dorp zit er eentje maar de lucht die in het pand hangt vind ik niet prettig. De boeken ruiken daar ook naar. Ik heb ook het gevoel dat het hier niet zo leeft. De eerste winkel ging al snel weer dicht en degene die er nu zit heeft het ook moeilijk.
  Voorlezen en lezen doe ik erg graag. Ik lees mijn kids elke avond voor ook al zijn ze nu 15 en 9 jaar. Onze zoon van 15 heeft dyslexie en leest niet graag. De laatste jaren lees ik boeken voor die hij kan gebruiken voor school. Hij leest dan elke avond ook een bladzijde voor. Nu zijn we bezig met teksten voor Duits. Ik lees voor en hij probeert te vertalen. Hij zegt zelf dat hij niet kan slapen als er niet gelezen is. Dochter van 9 is een echte boekenwurm. Ze kiest ook vaak een boek als cadeau. Toch vindt ze voorlezen fijn en ik ook.
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja ik ben gek op kringloopwinkels en MP.
  80-90% van mijn kleding, schoenen en huisinrichting komt ervandaan. Ook via locale FB koop en verkoop ik het een en ander.
  Vorige week 2 volle zakken kleding weggebracht. In de stad waar ik tot vorig jaar woonde waren er 5 op redelijke afstand die ik regelmatig bezocht. Nu woon ik in een regio waar de kringloop slecht enkele uren per week geopend zijn.
  Gelukkig kom ik nog wel regelmatig in de stad waar ik woonde omdat dochter er vlakbij woont.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. We hebben in de stad een kringloop en in de buurt een Dorcas, dit is een kringloop waar de opbrengst naar de allerarmsten/goed doel gaat. Ik koop bij beide boeken en andere spullen. Bij Dorcas breng ik graag mijn overbodige spullen omdat ik weet dat de opbrengst voor een goed doel is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Er staat een berg klaar in de garage. Allemaal voor de kringloop en de afgelopen weken in huis verzameld. Hierna valt er ook niets meer uit mijn huis te halen dat nog weg kan/mag. Volgend jaar zien we weer opnieuw. En af en toe kan ik wel eens iets nodig hebben dat ik dan daar haal.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik lever wel veel af, koop er praktisch niets.
  Alleen vorige week, toch weer even rondgesnuffeld en lag daar het enige elektrische mes op mij te wachten om gekocht te worden.
  Ik ben er erg blij mee, want was al lang op zoek naar een goed exemplaar om het zelf gebakken brood fatsoenlijk gesneden te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hier altijd voor het slapen gaan een verhaaltje.
  Wij gaan iedere week naar de bibliotheek.
  Dochter mag dan zelf 3 boekjes uitkiezen.
  Dus iedere week hebben we weer leuke nieuwe verhalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jazeker, ik heb er net over geblogd. Ik kom er graag. Altijd wat te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mijn vriendin en ik waren met de kinderen zaterdag in Almere Haven kringloop, vast niet dezelfde als die van jou want ik moest 0,50 p.boek afrekenen. En ik vond hem erg rotzooierig met veel glaswerk e.d. En het speelgoed vond ik weer vrij prijzig. Maar toch een 4-tal boeken gekocht. En we reden er toevallig bij langs omdat we verkeerd reden, reden over de busbaan:-(

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind het heerlijk om bij de kringloop rond te kijken. Afgelopen week nog een mooie jurk en wat leuk speelgoed gekocht voor een prikkie.
  Over twee weekjes gaan we een weekje weg, heb daar in de buurt ook al gekeken voor kringloop adresjes.

  BeantwoordenVerwijderen