woensdag 3 september 2014

Verse kruiden

Op internet kom je af en toe hele handige dingen tegen, waarmee je ook nog bespaard! Onze verse kruiden staan nu zomers gewoon in de tuin, maar in de winter moet ik weleens iets kopen in de supermarkt. Omdat er dan vaak wat overblijft vond ik onderstaand idee heel erg handig! 

Het stukje is wel in het Engels, maar makkelijk te begrijpen.

Ik heb dit gelezen op; www.laurenconrad.com

Odds & Ends: Herbed Olive Oil Cubes


You will need:
Odds & Ends: Herbed Olive Oil Cubes

  • olive oil
  • fresh herbs (rosemary, thyme, sage and oregano work best)
  • ice cube tray
  • knife
Odds & Ends: Herbed Olive Oil Cubes


To recap, here are the steps:


1. Chop your herbs into medium sized pieces.
2. Fill the ice cube tray with your chopped herbs.
3. Pour the olive oil into each cube, leaving a little room at the top (they will expand when freezing).
4. Place in the freezer overnight.
5. Pop out an ice cube and put it into your saucepan. Start cooking!
This trick is a great way to make delicious food without letting fresh herbs go to waste. But it’s also convenient and healthy too. Using one olive oil ice cube allows you to control the portions of oil and fat you are putting into your dish. Plus, making an entire tray of olive oil ice cubes in one sitting will save you the trouble of dicing and chopping up your herbs each time you cook. Pretty genius, if you ask me.
Will you give this olive oil ice cube trick a try?

4 opmerkingen:

  1. Wat een goede tip!
    Heb het nog nooit eerder gezien.
    Je kunt dus aan de slag! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Echt een leuke tip! Heb hem meteen opgeschreven in mijn kookschrift.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. O ik zie dat mijn link op je pagina niet up to date is.
    wil je hem misschien verversen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een geweldig goede tip!
    Ik ga hem zeker uitproberen!

    BeantwoordenVerwijderen