dinsdag 2 september 2014

Boodschappen gaan goed!

Sinds 1 Augustus hebben we een vast budget voor boodschappen en alles wat daarbij hoort. Denk aan persoonlijke verzorging, kleding, kapper, uitjes etc.

We hebben het budget gezet op €100,- per week en dat is best wel een uitdaging, maar ook een hele leuke uitdaging!

De eerste 2 weken in Augustus gingen we er flink overheen. Daarna heb ik nog wat veranderingen doorgevoerd zoals echt maar naar 1 supermarkt gaan en dat scheelt enorm! De laatste weken hebben we zelfs heel veel overgehouden, hoe fijn is dat!

Het overgebleven budget wordt aan het begin van de week opgeteld bij de nieuwe €100,- hierdoor hebben we nu een aardig potje opgebouwd, maar dit bewaren we gewoon voor de weken dat we bijvoorbeeld kleding moeten kopen. In Augustus hebben we alleen nieuwe schoenen voor onze kleine man gekocht en verder was er qua kleding niks nodig.

Qua boodschappen zaten we gemiddeld op de €40,- per week. Ik wilde de vriezer ook nog leegeten, maar die zit eigenlijk nog helemaal vol, dus dat kan mooi de komende maand.

We blijven mooi zo doorgaan, in de maanden voor dit budget gaven we soms wel €800 per maand uit aan dit soort dingen en dat kan nu gewoon niet meer zonder mijn baan in loondienst.

Gelukkig gaat het dus heel erg goed en voelt het niet als een beperking. Het voelt als een uitdaging die nu eigenlijk gewoon prima gaat.

Hebben jullie weleens een budget drastisch verminderd? Was dat toen makkelijk of liep je tegen andere dingen aan?

4 opmerkingen:

 1. Wij hebben ons budget gewoon echt wel nodig. Maar ik herken zeker dat het helpt om minder naar de supermarkt te gaan. Nu we op het platteland wonen kom ik er nog maar één keer per week. Eerder liep ik vanuit school vaak even langs de Spar!

  Nu zijn we echt veel goedkoper uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, wat goed om het zo laag te houden en dat het nog lukt ook!

  Super...!

  Ik begon in februari met budgetteren en ging van vrij ruim naar iets minder ruim, waardoor ik vooral succeservaringen had en niet het idee had dat de lat te hoog lag.
  Van 40 euro per week zou ik het voor ons samen echter niet kunnen doen... Knap hoor!


  BeantwoordenVerwijderen
 3. Netjes hoor!
  Ik merk ook dat minder vaak boodschappen halen en meer echt zelf koken, alsmede een kleine moestuin enorm helpen in het verminderen van de boodschappenkosten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben het huishoudpotje onlangs met 25 euro per week verlaagd en doen nog extra ons best om nog onder het nieuwe budget te blijven en toch elke dag lekker en gezond te koken en eten. Dacht dat dit heel lastig zou zijn want in het voorjaar kwamen we met het oude budget niet eens toe, maar met een weekmenu en bijbehorende boodschappenlijst lukt het zelfs meer dan prima. Is bijna een sport geworden om hierop strak te sturen.

  BeantwoordenVerwijderen