woensdag 24 september 2014

Moeders voor moeders

Als je zwanger bent kun je meedoen met moeders voor moeders, een organisatie die het hcg hormoon uit je urine haalt en daarmee medicijnen maakt voor vrouwen die een vruchtbaarheidsbehandeling ondergaan. Bij mijn vorige zwangerschap heb ik heel enthousiast meegedaan en ook deze keer doe ik mee! Nog een week en dan is het weer voorbij, al is dat ook wel weer fijn, om gewoon te "kunnen" plassen op de wc ;)

Waarom doe ik mee?
* Moeders voor moeders bestaat al heel wat jaar. Bij mijn eerste zwangerschap hoorde ik ervan bij de verloskundige en van mijn eigen moeder, die toen ook meedeed.
* In mijn woonplaats worden heel veel baby's geboren. Het is een jonge stad, waar dus veel zwangeren rondlopen, maar toch doen er hier heel weinig vrouwen mee, ik draag graag mijn steentje bij.
* Ik ben 2 keer heel makkelijk zwanger geraakt. Bij onze kleine man was het de 2e maand raak en deze keer zelfs gelijk, ik realiseer mij heel erg goed dat niet iedere vrouw zoveel geluk heeft. De medische molen om zwanger te worden lijkt me verschrikkelijk, een wens hebben die maar niet uitkomt lijkt me ook verschrikkelijk. Ik ben dus blij dat ik deze vrouwen hiermee kan helpen.
* En het is maar een kleine moeite! Even je urine opvangen en verzamelen, zo gedaan!

Er zijn steeds meer stellen die moeite hebben met zwanger raken, dit heeft te maken met het feit dat vrouwen ouder kinderen krijgen en bijvoorbeeld omdat er meer vrouwen met overgewicht zijn. Als je zelf dan wel makkelijk zwanger raakt, is het heel fijn om iets voor deze vrouwen te doen.

Zoals ik al eerder schreef, vandaag worden de laatste kratjes neergezet en mag ik nog een weekje mijn best doen, ik hoop dat ik uiteindelijk toch wat vrouwen heb geholpen en dan was het  het "gedoe", misselijk worden van de lucht uit de flessen etc het allemaal waard ;)

Heb jij tijdens je zwangerschap meegedaan met moeders voor moeders?

17 opmerkingen:

 1. Ik ben nooit moeder geworden dus ik heb hiermee geen ervaring...
  Maar... ik vind het fantastisch dat jij aan al die vrouwen denkt die niet zonder meer zwanger kunnen worden en die jij door jouw deelname wel een kans op zwangerschap geeft. Topper!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! ik word er helemaal verlegen van ;)

   Verwijderen
 2. 1x want ik heb een kind anders had ik weer meegedaan. Is al ruim 36 jaar geleden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. bij de eerste wist ik het pas met 7/8 weken en werkte 3 dagen per week buitenshuis, weekenden ook vaak wel weg, bij de 2e wist ik het wel gelijk met 4 weken, maar durfde niet. weet niet wat me tegenhield, maar zag zo op tegen het bellen dat ik er van afgezien heb. vind het zeker een goed initiatief!! ben blij dat het bestaat en dat er genoeg moeders aan meedoen!
  ik denk dat het een combi was van zoals vaker mezelf vastdenken.. boven en beneden een wc, dochter die altijd meeging naar de wc (toen 2) dus ook eng dat zij eraan zou zitten, buren die dan al weten dat ik zwanger ben en ook schoonouders terwijl we t pas met 12 weken wilden vertellen odmat er in de familie genoeg speelde om even te wachten met ons nieuws enz.. :(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dat kan ik me inderdaad ook voorstellen. Die kratten staan hier gewoon elke week bij de voordeur en iedereen kan ze zien, maar dat vind ik persoonlijk geen probleem. Ik hoor vaak dat fulltime werkende vrouwen niet meedoen omdat ze denken dat ze niks kunnen bijdragen, maar uiteindelijk ben je natuurlijk meer uren thuis dan op je werk, ik heb begrepen dat alle beetjes helpen.

   Verwijderen
 4. Ik heb dit eigenlijk nooit gedaan. Het kwam niet zo in beeld op dat moment.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat goed dat je meedoet aan dit goede initiatief!
  Ik heb zelf ook meegedaan (en hoop dit in de toekomst ook weer te doen) maar het valt me idd op dat er maar weinig zwangeren zijn die zich hier voor aanmelden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Allereerst: Gefeliciteerd! Ik heb ook meegedaan, en ben zwanger geworden met Pregnyl, het middel waar het hormoon aan toe is gevoegd. Het is goed dat het er is.
  Helaas wordt het meeste gebruikt om afslankmiddelen van te maken, ik vind dat het wel duidelijker vertelt moet worden bij de voorlichting, waar het nu vaak aan ontbreekt. Een fijne zwangerschap.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt voor je felicitatie!
   Ik hoor/lees ook vaak dat er afslankmiddelen van worden gemaakt, maar ik heb begrepen dat moeders voor moeders daar absoluut tegen is en het hormoon daar niet voor gebruikt! Of ben ik misschien te naïef?

   Verwijderen
 7. Ook ben in met behulp vn Pregnyl, dus dankzij MvM zwanger geworden. Dankjewel daarvoor.

  (en ja natuurlijk deed ik zelf ook mee, maar heb denk ik minder bijgedragen dan gebruikt... :-) )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha, graag gedaan ;)
   Ach, ik draag weer bij terwijl ik niks gebruik, zo vullen we elkaar mooi aan. :)

   Verwijderen
 8. Toen ik zwanger was, 30 jaar geleden, denk ik niet dat die inzamelactie van urine al gedaan werd. Aangezien mijn man en ik in de sociale sector werkten, zouden we daar wellicht van op de hoogte geweest zijn. Indien ik van die actie zou geweten hebben, zou ik zeker meegedaan hebben om andere koppels 'te helpen zwanger worden' iets wat in ons geval totaal geen problemen opleverde. Ik vind het een mooi initiatief. liesbet

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ook ik ben zwanger geworden dankzij de inzet van moeders voor moeders en uiteraard heb ik ook meegedaan.
  Goed dat jij ook mee doet!!
  Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 10. hier iets heel anders wel , maar wat zogezegd ook kinderen betreft ...
  de kinderpostzegels komen er weer aan ...
  er gaat ook een waarschuwing rond dat veel van de opbrenst daarvan gebruikt wordt voor anti israel doelen ....!
  daar moeten we niet aan mee willen werken !

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ook ik heb meegedaan!na 1,5 jaar "proberen" was het eindelijk zo ver:Zwanger! Nr twee is helaas nooit gekomen ondanks k.i. zonder en met sturing en 1 ivf poging. Ook om me heen heb ik mensen gezien die graag wilden maar niet/moeilijk zwanger werden/bleven. Dus meedoen als je kan. In mjn tijd (1990) werd er ook al gedaanpraat over hcg als afslankmddel....ik ga van het goede uit! Nog gefeliciteerd. Ingrid (SE).

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gefeliciteerd met je zwangerschap ! Ik wist altijd zeker dat ik me direct zou opgeven maar uiteindelijk heb niet meegedaan omdat ik niet wilde dat de buren eerder zouden weten dat ik zwanger was dan mijn moeder en vriendinnen.... Toch jammer eigenlijk. Groetjes, Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen