vrijdag 26 september 2014

Gratis spullen zwangerschap


Als je zwanger bent kun je tegenwoordig enorm veel "dozen" en pakketten aanvragen. Je kunt in de winkel dan het pakket ophalen, waar vaak leuke dingetjes inzitten. Zoals wat luiers, badschuim etc. 

Helaas zit er ook vaak veel reclame in, heel veel folders krijg je tegenwoordig bij de verloskundige ook al mee… een hele stapel reclame die ik persoonlijk thuis even doorkijk en dan rustig weggooi bij het oud papier. 

Ik ben nu bijna 15 weken zwanger en heb de pakketten tot nu toe niet aangevraagd. Bij mijn vorige zwangerschap vond ik sommige pakketten wel erg leuk en anderen stelden eigenlijk niet zoveel voor. Toch vind ik het leuk om een soort verrassingspakket te krijgen, omdat je de meeste spulletjes die erin zitten wel kunt gebruiken. Maar door alle reclame, extra papier etc. twijfel ik nu nog. 

Naast de vele pakketten krijg je ook gewoon vele extraatjes, zoals een wikkeldoek van moeders voor moeders, 2 hydrofielen doeken van de kraamzorgorganisatie en van de zorgverzekeraar kreeg ik vorige keer een zwangerschapsboekje, baby's 1e jaar boekje en een kraambezoekboek. En niet te vergeten het kraampakket (het leukste cadeau ever, maar niet heus) 
Deze keer heb ik mijn zwangerschap nog niet gemeld bij de verzekeraar, dus dat moet ik binnenkort nog even doen. 

En met al deze extraatjes is het huis zo weer vol en beginnen de opruimkriebels natuurlijk helemaal op te borrelen. Hoewel we straks met drie kinderen echt wel een huis vol spullen zullen hebben, ik leef niet in een droomwereld ;) 

Maar door dit alles, heb ik deze keer dus twijfels. Aanvragen of niet?! Aan de ene kant leuk, aan de andere kant vele troepjes…. 

Heb of zou jij ze aanvragen?! 

9 opmerkingen:

 1. Ik heb ze bij Tobias wél aangevraagd. Precies wat je zegt: het ene pakket is 10 keer niks, het andere is echt verrassend leuk. Het leukste pakket vond ik van de C1000, hier zat bijna geen troep in en alles was te gebruiken. Ook bij de Kruidvat zitten (zaten) er geen foldertjes in. Alleen een bijtring, luiers en een tas. Maar dus wel een heel pak luiers, ipv twee proef-exemplaren... Dat heeft ze trouwens uiteindelijk geen windeieren gelegd, want ik gebruik nog steeds trouw Kruidvat-luiers :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Troepjes die je huis niet binnenkomen, hoef je ook niet op te ruimen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik had destijds de Blije Doos en nog één doos. Daar zaten ook wel handige spullen in, naast troep. Ik vond het altijd net een cadeautje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij zoonlief had ik de E.tos gedaan want daar zat zo'n handige bak voor billendoekjes in, maar helaas ook veel reclame troep. En iemand, weet tot op de dag van vandaag nog niet wie, heeft mij opgegeven voor zo'n doos van P.renatal, nou daar zit een rotzooi in.
  Bij dochter heb ik alleen de tas van K.ruidvat gedaan, kom ik zowiezo al vaak en er zaten gewoon nuttige dingen in. De tas gebruik ik nog steeds wel, vooral zomers naar het strand. En de pak luiers zijn ideaal, mooi klein maatje dus perfect voor de eerste week en ik ben de eerste weken toen ze nog in deze maat zat ze blijven gebruiken. Daarna vanwege logistieke redenen overgegaan op de luiers van de J.umbo.
  Maar als ik nu weer zwanger zou zijn zou ik weer alleen voor de die van het K.ruidvat gaan die is gewoon echt nuttig en zonder (veel) folders.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb alleen de doos bij de prenatal opgehaald. Dat stelde ook niet veel voor en heb de rest gelaten voor wat het was. Alle troep ik zit er niet op te wachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij hebben na de geboorte een kaartje in geleverd bij de c1000 een pracht pakket kregen wij daar, met verpakkingen van billendoekjes, robijn was verzachter, eerste fruit hapjes, een lekkere body lotion voor je zelf. En noem maar op. Echt de moeite waard. Prenatal is de moeite niet waard vol reclame En kleine proef monsters. En je word na jaren nog lastig gevallen met reclame aan huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Van baby park was ook leuk en nuttig net als C1000

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb de pakketten wel aangevraagd, er zit toch ook veel bruikbaars in! Maar inderdaad: de reclame is wel erg jammer...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb ze allemaal aangevraagd bij mijn tweede. Met name de pakketten van plus en Jan linders waren zeer de moeite waard.

  BeantwoordenVerwijderen