woensdag 10 september 2014

Economisch nieuws

Sinds een paar jaar vind ik het interessant om alles te lezen over besparen, consuminderen, zelf dingen maken etc. Daarbij komt dat ik ook het nieuws over geld en de economie in het algemeen goed volg.

Op verschillende nieuwssites zijn veel berichten te lezen. Het komische is soms, dat ze elkaar weleens tegenspreken. Dan lees je op maandag dat de huizenprijzen weer stijgen en dat de woningmarkt in de lift zit. Op dinsdag lees je dan dat er de afgelopen maand toch minder huizen zijn verkocht dan verwacht….

Welk bericht zou je dan moeten geloven? Nieuws is natuurlijk nieuws als het "nieuw" is, dus het is het beste om het laatste bericht als waarheid aan te zien ;) Wel met het risico dat morgen alles weer anders is.

Wat ook vooral leuk is om te lezen zijn alle reacties op de verschillende nieuwsberichten. Het is altijd de schuld van de politiek en dan vooral van Rutte! Daarnaast hebben Nederlanders het maar zwaar en kunnen alle reageerders nog maar net rondkomen….. overdrijven is ook een vak he?!

Begrijp me niet verkeerd… ik vind ook dat de politiek vooral veel geld graait en verder vooral op de verkeerde dingen bezuinigd, maar dat Nederlanders nauwelijks kunnen rondkomen, geloof ik gewoon niet. We wonen in een land waar iedereen de kans heeft om iets van zijn of haar leven te maken en als je een tegenslag hebt, dan kun je van alle kanten hulp krijgen. Natuurlijk zijn er uitzonderingen en dat vind ik altijd heel erg om te zien, maar over het algemeen is Nederland naar mijn mening een land waar je prima kunt leven, ook als je een minimuminkomen hebt.

Op internet lees je dus tegengestelde nieuwsberichten, discussies over de politiek en discussies over geld, hoewel ik vaak hetzelfde lees, vraag je je misschien af waarom het nog leuk is om te lezen?

Ik blijf lezen omdat ik er vaak ook iets van leer en ik heel gelukkig wordt dat wij de mogelijkheid hadden en hebben om te besparen, zodat wij gewoon prima rondkomen met een laag inkomen, toch een beetje een gevoel van rijkdom!

Lees jij veel nieuwsberichten over de economie?!

Ook besparen? Lever deze bon in bij een Douglas winkel bij jou in de buurt en ontvang een proefmonster van Shisheido gratis; Link Douglas


3 opmerkingen:

 1. Nou , dat klopt denk ik aardig inderdaad. De meeste mensen kunnen best rondkomen. Natuurlijk zijn er echt wel groepen die dat niet kunnen en dat is echt ellendig.
  Maar als je rond sinterklaas en kerst in de winkel loopt dan liggen de meeste winkelwagens boordevol met allerhande luxe producten.
  Als er geld ingezameld wordt dan komen er miljoenen binnen, dus blijkbaar hebben de meesten in ieder geval nog voldoende om goed te kunnen leven. Desalniettemin mag deze regering van mij wel vertrekken maar dat is weer een ander verhaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klagen over de economie, politiek en geld is een gewoonte, een norm in Nederland geworden. Ik luister soms met verbazing naar het geklaag van mensen waarvan ik weet dat ze dat jaar drie keer op vakantie waren ( wintersport, vierweekse kampeervakantie op een luxe camping en een stedentrip!) en twee nieuwe auto's hebben. We moeten allerter zijn op stille armoede, want die zijn er ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Niet zo heel veel. Meestal komt het 'blijvende' nieuws vanzelf wel boven drijven. Ik heb wel een tijdje dagelijks BNR geluisterd, maar werd helemaal gek van die deprimerende berichten. Ik vind het wel interessant, maar merk dat ik het moet doseren om er niet chagerijning enzo van te worden.

  BeantwoordenVerwijderen