woensdag 27 augustus 2014

Het nieuws dringt beetje bij beetje door….

Bedankt voor alle lieve felicitaties, Het is allemaal nogal wat en ik ben een flinke piekeraar, maar de mooiste tip heb ik al gehad; Maak je pas zorgen als het nodig is ;) Nou, dat doen we dan maar.

Afgelopen nacht werd ik nog wakker en kreeg een flinke huilbui (horromonen!!!!) en dacht even dat het een droom was geweest, maar het is echt. Ik was dus even verdrietig, waarom heb ik nou weer de meest risicovolle versie van een tweelingzwangerschap?! Maar ja, toen de nacht voorbij was kon ik weer normaal doen hoor ;)

Nu het nieuws een beetje begint te landden, komt natuurlijk ook de vraag; hoe gaan we het dan eigenlijk allemaal doen?! Hoewel ik persoonlijk gewoon wil dat ze eerst helemaal gezond ter wereld komen, is het natuurlijk wel handig om een paar dingen te regelen…

Want het is heel leuk dat we van onze kleine man alles nog hebben, we zouden toch echt flink wat nieuwe dingen moeten aanschaffen… we hebben straks immers van alles twee nodig.

En financieel… tja…. komt het even slecht uit dat ik eigenlijk mijn baan kwijt ben, al ben ik daar blij om hoor, maar het zou wat duidelijker zijn qua verlof en geregel. Nu ga ik dat allemaal als zzp-er regelen en dat komt ook wel goed. Financieel zullen we het allemaal wel gaan redden, kleine baby's kosten nog niet zoveel ;) Al wordt het idee van 3 rijbewijzen en 3 studies soms wel een beetje benauwend, maar we doen ons best en dat is goed.

Waarschijnlijk kom ik nog heel warrig over, maar ik heb ook echt het idee dat ik in een soort van roes zit en dat zal vast wel even duren. Daarna ga ik genieten van deze bijzondere zwangerschap.

Besparen met drie kinderen wordt vast weer een hele andere uitdaging ;)


11 opmerkingen:

 1. Ik heb nog een hele doos met kleding liggen die ik naar de kringloop wilde brengen. Kan je zo op komen halen als je wilt. Er zitten ook een aantal dingetjes dubbel in... Leuk met een tweeling ;) Onder andere twee identieke badjasjes en identieke shirtjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er zijn veel mensen die graag geven. Als je maar aangeeft wat je nodig hebt. En op tijd zodat het doordringt, ook in de kring buiten je eerste cirkel. Succes ook hiermee. Oma van een tweeling

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het komt vast helemaal goed! En het beste advies heb je inderdaad al gehad: pas zorgen maken als het nodig is!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Komt wel goed hoor! Wij hebben ook drie kids, wel met veel leeftijdsverschil tussen. Bij de derde hebben we alles opnieuw moeten kopen, want we hadden alles al weggedaan. Ik maakte me ook zorgen om het financiële en omdat ik niet meer zo heel jong was... Ik heb er slapeloze nachten over gehad, maar alles is toch op zijn pootjes terecht gekomen. Probeer vooral te genieten van deze unieke zwangerschap. Het belangrijkste is inderdaad de gezondheid van de kindjes en jouw gezondheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vertrouw erop dat alles helemaal goed komt. Totnogtoe is toch alles in je leven goedgekomen (of in ieder geval de echt belangrijke dingen)?
  Nou dan! Geniet van je zwangerschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. je hoeft echt niet alles dubbel aan te schaffen hoor, wees creatief.
  er bestaat een tweelingregister (hiervan kan je gratis lid worden en dan krijg je ook regelmatig een boekje waar ook vaak dingen speciaal voor tweelingen wordt aangeboden. Zoals dubbele kinderwagens, b.v.) Ik ben zelf een moeder van een tweeling en ik heb een aantal dingen geleend in mijn omgeving, b.v. 2x een Maxi-Cosi en later 2 autostoeltjes. De maxi-cosies gebruikte ik ook als wippertje. De box gingen ze gewoon samen in etc etc
  Geniet vooral ervan; van je zwangerschap en daarna ook. Het is heel bijzonder!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik weet het, het is heel simpel gezegd. Maar mijn man zegt altijd " komt allemaal goed" ik houd me daar dan maar altijd aan vast. Ook dus voor jou " komt allemaal goed " het wijst zich vanzelf straks allemaal. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. idd niet te veel dubbel kopen net als anoniem ook al zegt :) maar bepaalde dingen zal je dubbel nodig hebben. komt vast goed :)

  wat betreft uitkering.. weet niet of je op de hoogte bent van de ZeZ uitkering van het uwv (zelfstandig en zwanger). even uitzoeken of je er recht op hebt en dan kan je het aanvragen vanaf 24 weken oid. is dan ook 16 weken. ze kijken naar inkomsten etc. dus even uitzoeken hoe en wat.. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. komt goed hoor, mare een rijbewijs is niet verplicht om te geven hoor, heb ik ook niet gehad en ben er niet slechter van geworden
  geniet maar van de mooie maanden want voor je het weet ....

  Liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 10. BIj deze van Harte met jullie zwangerschap en ondanks alles twee, toch van genieten en die dingen qua financieel... komt vast ook helemaal goed!

  En er zijn vast wel dingen die aangedragen gaan worden door naasten dusse met dubbele dingen komt ook wel goed ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Als ZZP er kun je bij het UWV een Zwangerschapsuitkering aanvragen n.l de regeling Zelfstandige en Zwanger. Dit is geregeld in de Wet arbeid en zorg.

  BeantwoordenVerwijderen