maandag 25 augustus 2014

Eten uit eigen tuin!


Onze mini moestuin voorziet ons nog steeds van de nodige sla, rucola en kruiden zoals rozemarijn en thijm. We hebben dit jaar enorm veel tomaten, dus die geven we momenteel weg waar we kunnen, aangezien we zoveel tomaten niet eens op kunnen! De plant groeit ook maar door en we kunnen elke dag plukken, dus ik zit eraan te denken om zelf tomatensaus te maken, dat kunnen we dan even bewaren voor later, ik heb weleens zelf tomatensaus gemaakt, maar we zijn kennelijk zo gewend aan de zoete saus uit de supermarkt, dat we hem niet zo lekker vonden. Heeft iemand toevallig een lekker recept?! 

De eieren moesten afgelopen weekend ook eens op, dus aten we zaterdag een lekkere omelet vol met tomaten en kaas. Man had er nog salami bij, ook erg lekker! 

En gisteravond een mijlpaal; de boontjes uit eigen tuin! En lekker dat ze waren ;) hmmmmm

De pan was heel snel leeg ;)

Wat eten jullie nog uit de tuin?! 

6 opmerkingen:

  1. Bij ons staan er alleen nog tomaten en af en toe snoepen we een framboosje, inmiddels hebben we al ruim 7 kilo tomaten geoogst en veel ingemaakt, heerlijk vinden we de saus, normaal maak ik die ook zonder pakjes en zakjes wellicht scheelt dat al. Ik fruit een uitje in de pan met knoflook, doe er een paar lepels gedroogde italiaanse kruiden bij, kan natuurlijk ook met verse kruiden maar dit heb ik altijd wel in huis, de tomaten pureer ik altijd en dan doe ik het door een fijne zeef, dan hou je het sap over zonder velletjes en pitjes, ( pitjes maken de saus bitter) het sap

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. in de pan laten indikken met eventueel zout naar smaak, dit is de basis en die weck ik dan of vries ik in. als we de saus eten vul ik die verder op met bijvoorbeeld, champignons, prei, paprika, courgette, fijn gesneden kool, wortel enz. eet smakelijk!

      Verwijderen
  2. Ik doe het ook meestal ongeveer zoals hierboven staat. Ik heb nu zelf geen tomaten, maar wel flink ingeslagen toen ze bij de Lidl lagen voor €0,45 per kilo, dus ik heb ook nog wat saus te maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lekker! Wij hebben nog tomaten en sperziebonen in de tuin. Daarnaast staan er tig witte kolen, wortelen, bietjes (hoop ik!) en Chinese kolen. En ja, eten uit eigen tuin is echt het allerlekkerst, eet smakelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik fruit een rode ui en smoor er knoflook (naar eigen wens) en een paprika in reepjes. Dan de verse tomaten (kilo ofzo) erbij, een scheutje balsamico azijn en een schepje suiker. Lekker laten pruttelen. Tenslotte wat oregano, zout en flink wat peper erbij. Lekker met spaghetti, kan ook met gehakt erbij (dat bak ik dan in een andere pan).
    Sarah

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vergeet nog een kneepje tomatenpuree uit de tube (of een lepeltje uit een blikje en een beetje kookvocht van de pasta.
      Sarah

      Verwijderen