zondag 6 juli 2014

Zaterdag goed besteed….

Gisteren hebben we de besjes maar eens geplukt bij mijn ouders uit de tuin… eventjes wat werk, maar inmiddels wel 6 ijsjes, bessensap en mijn ouders hebben jam gemaakt (niet op de foto)


Daarnaast kwam ik via via de volgende blogpost tegen; http://www.kleanworldwide.nl/nieuw-wondermiddel-ontdekt-tegen-de-plastic-soep/

Een uitgebreide beschrijving van het wondermiddel tegen de plastic soep, en het is natuurlijk gewoon waar… als 25% van de Nederlanders elke dag iets op zou rapen, zouden we geen zwerfvuil meer zien. Ik schrik elke keer als ik op straat loop, dus heb ik gisteren ook mijn goede daad gedaan; 
#zwefie ;) 

En zo vind je hele rare dingen… een halve bril….


Zo, hiermee was mijn zaterdag weer goed besteed ;) Raap jij ook plastic zwerfvuil mee op? Het is zo'n kleine moeite, met een groots resultaat, elk stukje afval dat niet meer op straat ligt (en uiteindelijk in de plastic soep beland) is er 1! Mocht je mee willen doen… dankjewel! Ik zal de komende tijd al mijn #zwerfies met jullie delen ;) 

6 opmerkingen:

 1. Heerlijk hoor die besjes en wat je ervan gemaakt hebt.

  En 1 stuk plastic per dag is echt een goed idee van degene die het bedacht! Ik ga kijken hoe lang ik dat vol hou maar ik doe dus mijn best.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik doe het al jaren, elke dag minimaal 2 stuks. Als ik drie dagen dezelfde route loop moet ik soms moeite doen om nog iets te vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zoek er niet speciaal naar maar neem wel mee wat ik tegenkom.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik probeer ook steeds iets op te rapen . En op te ruimen . Fijn dat er meer mensen zijn die dit doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. natuurlijk is het fijn dat er mensen zijn die afval oprapen , doe het zelf ook regelmatig, maar toch is het een vreemde stelling dat als 25 % van de nederlanders zwerfvuil zouden rapen er geen zwerfvuil meer zou zijn, want als er gewoon niets meer op straat gegooid zou worden zouden die 25% ook niets meer op hoeven te rapen en is er ook geen zwerfvuil meer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zou natuurlijk nog mooier zijn, maar laten we eerlijk zijn; dat is helaas niet zo, en aan die 25% komen we helaas ook nog lang niet, dus is het al geweldig als iedereen elke dag 1 ding oppakt.

   Verwijderen