zondag 13 juli 2014

Kraanwater

Gisteravond gingen we samen weer eens lekker uit eten, eens in de zoveel tijd doen we dat, dan kunnen we elkaar weer even rustig spreken en vaak hebben we het over de meest uiteenlopende dingen, fijne avondjes zijn dat!

We besloten om een nieuw restaurant uit te proberen, want daar houden we van, altijd hetzelfde is ook zo saai! Het was een Italiaans restaurant met voornamelijk pizza's, maar ook heerlijke andere Italiaanse lekkernijen. :)

Man bestelde een lekker glas rode wijn en we vroegen om een karaf water, we kregen een hele fles vol waar we de hele avond mee hebben gedaan.
Toen we gingen afrekenen zagen we dat de fles water gratis was. Ik had dus zelf niks anders besteld, maar we kregen de fles wel gratis, enorm goede service vind ik dat! Het was een navulbare fles, dus ik neem aan dat hij voor iedereen weer opnieuw gevuld wordt. Goed voor de portemonnee en goed voor het milieu.

Bij Kassa hebben ze hier weleens aandacht aan besteed, restaurants zouden ook naar mijn mening altijd gratis kraanwater moeten serveren. Dit is veel goedkoper dan al die flessen bronwater, die ook nog eens vervoerd moeten worden, wat dan dus weer slecht is voor het milieu. We hebben in Nederland heel goede kwaliteit van kraanwater en thuis drink ik het ook altijd, dus waarom in een restaurant niet?!

Op deze website; Kassa kaartje kun je kijken in welke restaurants er gratis kraanwater wordt gegeven. Ik heb het idee dat het kaartje wel wat verouderd is, want het restaurant waar wij zijn geweest staat er bijvoorbeeld niet bij, maar het is wel een leuk om eens te kijken…..

Wat drink jij als je uit eten gaat? En vind je kraanwater dan net zo goed als bronwater?

9 opmerkingen:

 1. Ik drink ook graag kraanwater bij het eten. Ik drink zelf geen alcoholische dranken en liever ook geen frisdranken met prik. Ik vind water heerlijk en ook lekker neutraal naast het eten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is echt tof! Op restaurant gaan is sowieso al vrij duur, dus fijn dat je zo de prijs wat kan drukken. Ik drink zelf trouwens ook altijd kraanwater: echt niets mis mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dat kan als je in een land of streek woont waar kraanwater goed is.. Wij moeten hier thuis altijd flessenwater drinken omdat het kraanwater bruin is en er ook zand in zit, daarbij ruik je de chloor erboven uit

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier in Zweden is het heel normaal dat je gratis water bij het eten hebt/kan pakken. Net als dat je na de warme lunch vaak koffie gratis kan nemen. Valt me danzo tegenals je een glaasje kraanwater besteld (in andere landen),je een flesje bronwater blauw krijgt en dus ook moet betalen terwijl kraanwater net zo lekker is en veel goedkoper. Wil daar ook best wat voor betalen indien nodig. Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kom je in Australië in een restaurant word je naar een tafeltje gebracht, je krijgt een grote fles koud water met waterglazen en daarna krijg je de menukaart! Een aantal jaren terug vroeg ik in een bioscoop bij een kop koffie om een glas kraanwater. Behalve 2,50 voor de koffie moest ik ook 2 euro voor het water betalen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. het ligt wel heel erg aan waar je kraanwater drinkt, in mijn ouderlijk huis hadden we een eigen waterpomp met grondwater en dat was lekker water, toen ik in zwolle ging wonen vond ik het water niet erg lekker, nu ben ik wel aan de smaak gewend ,maar echt lekker vind ik het nog steeds niet, ik geloof dat er hier redelijk veel kalk in het water zit wat naar mijn mening de smaak niet ten goede komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik lus geen wijn oid. cola wil ik ook niet meer savonds, sapje is ook niet lekker bij het eten zelf (en zo op) dus zou het erg waarderlen als water gratis is! ik hoef ook geen duur fleswater en vind het zonde om uberhaupt 2,25 voor een glas water te betalen..
  we gaan erg weinig uit eten gelukkig (lus niet zo veel, en wat ik wel lus kan ik thuis ook eten :p als je er wel enorm van geniet, is tnatuurlijkwelfijnom af en toe te doen)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. In China krijg je ook vaak water of zelfs thee, gratis in een restaurant. Het water is dan wel lauw warm, want men heeft in China een hekel aan koud water! Het water moet in China altijd wel gekookt worden alvorens men het kan drinken.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Vorig weekend ben ik gaan lunchen bij La Place. Ik had een broodje en verse muntthee. Bij de tafel waar je bestek ed kunt pakken (achter de kassa) stonden twee kannen water en glazen. 1 met water met munt erin en 1 kan met water met limoen erin. Kun je gratis pakken. Vond ik fijne service. Alvast lekker muntwater gedronken terwijl thee nog te heet was. Ik drink Rivella of spa blauw. Ik zou kraanwater ook prima vinden. Ik zou daar ook best voor willen betalen maar dan niet te veel. Bijvoorbeeld € 2,50 voor een kan/karaf water zou ik prima vinden. Mascha.

  BeantwoordenVerwijderen