vrijdag 11 juli 2014

Geld maakt gelukkig

Sbs6 is deze week begonnen met een nieuw programma' "geld maakt gelukkig"

Ik zag op internet dat de kijkcijfers niet denderend zijn, en ik kan me dat een klein beetje voorstellen. Inmiddels heb ik 2 afleveringen teruggekeken en hoewel ze pretenderen zijn bedelshow te zijn, krijg ik er wel een beetje een bedelgevoel van.

Het gaat namelijk als volgt; Elke aflevering zijn er 3 verhalen die verteld worden in de studio. Het publiek van 100 man heeft elk €100 te besteden om weg te geven. In totaal wordt er dus elke keer €10.000 verdeeld. Iedereen in het publiek mag zelf beslissen aan wie ze het geld geven.

Er wordt dus wat af gehuild en verteld, en dat vindt ik persoonlijk dan toch een beetje op bedelen lijken. Ik begrijp de kandidaten wel; als het water je aan de lippen staat, dan moet je toch wat… maar bij een aantal verhalen dacht ik al stiekem; dit had voorkomen kunnen worden!
En het is inderdaad zo dat mensen fouten maken, dat is menselijk en soms wens je dat je de tijd terug kon draaien, maar mensen met schulden die dan niet willen werken, doet me een beetje denken aan "een dubbeltje op z'n kant" kandidaten.

Veel verhalen hebben vaak 2 kanten, en ik vindt het soms lastig dit te beoordelen, want het is ook verschrikkelijk als je in een financiële uitzichtloze situatie terecht komt, dan moet je echt stevig in je schoenen staan om het aan te pakken, niet in een hoekje zitten, maar zorgen dat je uit de ellende komt. En dat is inderdaad soms verschrikkelijk moeilijk. Ik weet dus niet zeker of dit programma echt mensen kan helpen…. Toch is het dan wel weer fijn dat er elke dag 3 mensen een beetje worden geholpen.

Al met al is dat dan een voordeel, maar echt leuk om er naar te kijken vind ik het niet. Toch zal ik af en toe een aflevering kijken, al is het alleen maar omdat ik programma's over geld ontzettend interessant vindt!

Ken jij het programma? En wat vindt jij ervan?

6 opmerkingen:

 1. Ik heb een voorstukje gezien maar vond het zo'n akelig uitgangspunt voor de tv dat ik weiger het te kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ook een stukje gezien, maar kreeg er ook niet helemaal een lekker gevoel van. Ik denk dat ik ook gewoon niet zo dol ben op het feit dat mensen maar het sympathiekst of zieligst uit de hoek moeten komen, om dat geld te krijgen. Zo willekeurig. Maar aan de andere kant; als je dat geld op een andere manier niet geregeld krijgt en je hebt het wel echt nodig (in jouw beleving), dan snap ik dat je de kans aangrijpt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb een klein stukje gezien en toen weggezapt. Zo los je problemen niet op. Zo leert de kijker dat je, door je problemen goed te etaleren, een ander je wel helpt. Zo werkt het niet in het leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. eens met voorgaande reacties, hoeveel mensen zullen er niet zijn die er veel beroerder aan toe zijn en misschien ook wel buiten hun schuld ,maar die zich nooit voor programma durven op te geven ,die vallen dus altijd buiten de boot en mensen die de problemen misschien zelf veroorzaakt hebben en wel om hulp durven vragen worden geholpen,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ga niet kijken. Ben niet zo'n fan van presentatrice Sandra.
  Groet,
  Samantha

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb 1 deel geheel gekeken. Vond de verhalen te vaag en een te snel afgeraffeld programma. Nee, ik heb genoeg gezien.

  BeantwoordenVerwijderen