woensdag 9 juli 2014

Een envelopje….

Ik hoorde laatst iemand zeggen dat een envelopje op een uitnodiging eeeeecht niet kon… aangezien ze dit erg inhalig en overbodig vond. Hmm… ik zei eerlijk dat ik het daar niet helemaal mee eens was, maar er kwam toch een aardige discussie op gang door dit verhaal.

Ik vind het persoonlijk dus niet erg als er een envelopje op een uitnodiging staat, ik vind het wel leuk als ik uiteindelijk te horen krijg waar het geld aan besteed is, maar dat gebeurd natuurlijk niet altijd.

Wij hadden zelf op onze trouwuitnodiging ook een envelopje staan. We willen al een tijdje graag een nieuw bed, en hoewel we dat ook zo zouden kopen, vonden we het een leuk doel om voor te sparen. We wilden ook voorkomen dat iedereen ons zou bellen om te vragen of we nog wensen hadden, want dan moet je elke keer hetzelfde verhaal vertellen…

Uiteindelijk hebben we een flink bedrag gekregen, waar we een heel mooi bed van kunnen uitzoeken en daar zijn we dan ook al lekker druk mee. Maar er zijn ook mensen geweest die ons andere cadeaus hebben gegeven, waar we natuurlijk net zo blij mee waren! Ik bedacht me opeens dat die mensen ons misschien wel inhalig hebben gevonden?! Ik hoop maar van niet!

Wat vinden jullie van het envelopje op een uitnodiging? Inhalig of duidelijk?…..

14 opmerkingen:

 1. Voor een trouwerij lijkt het me vrij gangbaar om dat erop te zetten, want je nodigt vaak zoveel mensen uit dat het inderdaad ondoenlijk is om het overzichtelijk te houden anders.

  Bij een verjaardag zou ik het niet zo snel doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waarom zou dat inhalig zijn??
  Het is juist verstandig want anders krijg je vaak dingen waar je eigenlijk niets mee doet en later alsnog weggeeft aan een ander of aan de kringloopwinkel. Met geld kan je gewoon kopen wat je zelf echt graag hebben wilt.
  Ik geef dus liever geld aan iemand als zomaar iets waarvan ik niet weet of ze het wel leuk vinden. Eerder vond ik geld geven niet leuk maar dan vroeg ik of ze echt niets wisten...en gaf ik alsnog wel geld als ze idd niets wisten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het niet inhalig staan. Toch zou ik zelf niet een envelopje op een uitnodiging zetten. Ik vind dat mensen vrij moeten zijn in het geven van geschenken. Soms hebben mensen echt een bedoeling met een cadeau. Het komt dan uit hun hart. Wanneer mensen dat niet hebben, komen ze toch wel met een envelop mrt inhoud. Je kunt ook tegen een aantal mensen zeggen dat je spaart voor een bed. Mensen kletsen toch over je, zo komt de boodschap ook aan, is mijn ervaring.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Voor een bruiloft van vrienden was ik de 'cadeautjes-coördinator'. Ik had de verlanglijst, en mijn telefoonnummer stond op het inlegvel van de uitnodiging.

  Siebrie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. sosm heb je gewoon geen enkele cadeauwensen dan zit je niet op 5 of 10 of meer leuke hebbedingetjes te wachten

  er zijn altijd mensen bij die iets bijzonders weten te bedenken, ook prima! en superleuk!!

  maar als je verder geen verlanglijstje hebt, vind ik een envelopje juist fijn en duidelijk

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Als 'k niet weet wat te geven, ben 'k superblij met de tip, ik vind 't nml vaak afgezaagd en ongeïnteresseerd overkomen als 'k geld geef en ook van zo'n envelop is een leuk cadeau te maken,
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind het niet heel sympathiek en ook niet zo leuk om te geven. Aan de andere kant wel heel begrijpelijk, zeker als mensen gaan trouwen die b.v. al samen hebben gewoond. Dan zit je ook niet te wachten op de honderdste keukenrolhouder...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind het geven van geld ongezellig en gemakzuchtig, maar weet niet bij iedereen een passend kado te bedenken en ben blij als er dan een envelop als kadotip op een uitnodiging staat, kan dan met een gerust hart een bedrag geven. Ik verpakt het dan wel in een mooie en handgeschreven kaart zodat het toch een persoonlijk kadootje is.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Sjee, wat overdreven.
  Hier geven we standaard geld of een cadeaubon( geld, in een bepaalde hoek). Of we moeten iets weten wat iemand graag wil of iets tegenkomen dat bij diegene past.

  Een envelopje op de uitnodiging, ik heb nog nooit een uitnodiging voor een groter feest gehad zonder.

  Ik koop regelmatig een klein dienblaadje, mooie kaars of waxinehouder. Beschreven met een spreuk, wens, en alle namen van degenen die meedoen. Daar strooi ik gedroogde bloemen omheen, en daar doen we dan de envelop aan de zijkant. Klein cadeautje erbij...staat niett zo kaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind het wel fijn als dat op de uitnodiging staat. Ik geef liever niet iets waar de gever geen behoefte aan heeft.
  Ik doe er wel een leuke kaart bij waarin ik een verhaaltje schrijf. Dan voelt het een stuk persoonlijker :-)

  VeggieMo

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vind het niet inhalig staan maar ik vind het zelf niet fijn om geld te geven. Ik voel me dan altijd een soort moreel verplicht meer te geven dan ik normaal zou besteden, raar maar waar. Als ik een cadeautje koop probeer ik waar voor mijn geld te vinden of ik maak het deels zelf zodat het wat minder duur wordt. Probeer wel altijd iets te geven wat ze niet neer hoeven te zetten of wat in de categorie 'goedkope zooi' valt want dat is ook tegen mijn principe.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Toen we 25 jaar getrouwd waren (vorig jaar) zijn we met ons eigen gezinnetje op vakantie geweest. Toch hebben we net na de datum een feestje gegeven (waren we eerst niet van plan) op de uitnodiging hebben we gewoon vermeld: wi'j hebt al ut geld op e maakt in de vakantie dus wi'j hebt liever een 'envelopje'. De genodigden hebben het grappig gevonden. Mijn collega's hadden zelfs al het geld in lege verpakkingen van etenswaren gestopt met als vermelding; appeltje voor de dorst.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Een envelopje betekent voor mij eigenlijk altijd: afzeggen.
  Als je het niet kan of wil betalen, geef dan geen feest. Een envelop suggereert dat er een soort toegangsprijs voor het feest aan de orde is.
  Wanneer je iets wilt vieren met mensen die je dierbaar zijn, dan nodig je die mensen gewoon uit om die gebeurtenis -op jouw kosten- met jouw samen te komen vieren. Iemand die een cadeau wil geven, neemt iets mee. Die "kosten-dekkende' envelopjes vragers overschatten vaak het enthousiasme van de feestgangers om te komen: door de harde muziek kun je toch niet met anderen praten en dien je vaak alleen maar als zaalvulling en levend bewijs van hoe leuk/vol het feest wel niet was....

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik vind dat het moet kunnen hoor: een kadotip, wat het dan ook is, envelopje of iets anders. Wij hebben toen we gingen trouwen als kadotip: een bijdrage voor onze huwelijksreis naar Canada gevraagd. Sommige mensen zijn daar erg creatief mee om gegaan en we kregen ook tal van dingen die handig waren op reis of geld in canadese dollars.

  BeantwoordenVerwijderen