zondag 8 juni 2014

Wijn in een box

Sinds mijn vriend op zijn gewicht let en ruim 10 kg. is afgevallen (!!) zijn de weekendse biertjes in de tuin en s'avonds verleden tijd. Bier bevat redelijk veel kcal en dat vond hij zonde als je wilt afvallen.

In die tijd is hij overgestapt op wijn. Rode wijn vind hij ook erg lekker. Hij drinkt niet veel, meetal dus een glaasje in het weekend of vrijdagavond oid. En hoewel ik dus elke keer een fles rode wijn kocht in de supermarkt, gooide we ongeveer de helft door de gootsteen, omdat teveel rode wijn ook teveel kcal zouden zijn. ;)

Zonde, zonde, zonde, dat doet een echt bespaarder dus niet. Dus ik ging op zoek naar een oplossing….
* zelf alles opdrinken… vond ik geen goed idee
* Een klein flesje kopen… was dan weer net te weinig
en de fles een week daarna opdrinken was niet echt lekker meer.

Dus helaas geen oplossing, totdat ik in de supermarkt een wijnbox tegenkwam… oei dat was eng. Ik heb eigenlijk altijd gedacht dat wijn uit een "pak" geen goede wijn zou zijn, dat kon toch niet lekker zijn? En ja, ik weet hoe verwend dat klinkt!

En dus kocht ik gewoon een keer wel een wijnbox, zo'n 2 liter… en het grote voordeel; na opening nog  4 weken houdbaar. En dat kwam wel op, aangezien we ook regelmatig eters hebben.

Hoewel ik toegeef dat zo'n kartonnen box met een kraantje best "alcoholisch" staat in je keuken (er wordt regelmatig een grapje over de AA club gemaakt door familie) is het voor ons de ideale oplossing.  :)

Drink jij vaak alcoholische drank? Wat is je favoriet?

foto van het www5 opmerkingen:

 1. Ik drink geen alcohol! Ook nooit gedaan. Teveel ellende gezien: begint met gezelligheid en een of twee moet kunnen en eindigt bij de AA of VNN

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik drink af en toe witte wijn. Van de H. ema, de droge witte huiswijn. Koop er altijd 6 voor de prijs van 5, of met stickerkorting. Ik doe een ruime week met een fles en dan is ie nog lekker. Verder drinkt man alcoholvrij bier en word er heel af en toe een scheutje koffiekaatje in de koffie gedaan... maar dat kost me nog geen fles per jaar. Dat is niet standaard in huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Grappig, ik wist niet dat het bestond ;) Wij drinken eigenlijk niet, dus voor ons is het niet echt nodig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het een supergoed idee! Is volgens mijn nog milieuvriendelijker ook, vorig seizoen gezien bij Kassa Groen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik drink ook graag een wijntje, maar herken jouw probleem helemaal :) Misschien eens proberen, zo'n box. Dank voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen