dinsdag 3 juni 2014

Uitgaven Mei

Mei was voor ons een rustige maand, en toch hebben we weer wat geld uitgegeven (goh!)

Boodschappen;
Ons budget stat begin dit jaar op €225,- per maand. Vorige maand schreef ik al dat ik het steeds lastiger vind om hiermee uit te komen. Ik koop weinig biologisch meer en durf weinig aanbiedingen groots in te slaan, omdat ik dan over het budget heen ga.
Ik heb dus besloten om het budget nog een beetje meer los te laten. We gaan echt niet opeens €600,- uitgeven, want ik zit bovenop de uitgaven, maar een beetje normaal boodschappen kunnen doen is me toch wel iets waard.
Deze maand heb ik aan boodschappen €244,37 uitgegeven, we hadden het budget van €225,- kunnen halen, maar dan had ik niet de aanbieding luiers van vorige week mee kunnen pakken. Ik ben dus tevreden.

Overige uitgaven;
We hebben best wel veel kosten gehad deze maand. Er werd een fietsstoeltje voor achterop aangeschaft en 1 van de katten moest plotseling naar de dierenarts. Daarnaast hebben we weer eens wat nieuwe kleding gekocht en betaalde ik afgelopen weekend ook een keer een restaurant voor mijn zus, nadat ze mij had verrast, vond ik het wel zo eerlijk om zelf ook iets aan te bieden. Al met al hebben we naast de vaste lasten, boodschappen en tanken €445,21 uitgegeven aan overige zaken. Op zich ben ik tevreden, al valt de post mij toch elke maand weer een beetje tegen. Ik denk dat het komt doordat ik het wel in de gaten hou, maar we niet heel sterk hoeven te bezuinigen, waardoor we toch vaak extra dingen doen en kopen. Nou ja, ik ben dus tevreden, maar hou het in de gaten ;)

Voor Juni staan er alweer wat uitgaven in. We betaalden de nieuwe schutting en de eerste boodschappen zijn ook weer binnen. Ik ben benieuwd wat er allemaal weer op het lijstje komt te staan.

Was Mei een dure maand voor jullie? Waren er onvoorziene kosten?

6 opmerkingen:

 1. Voor mij was Mei juist een goedkope maand. Ik heb goed mijn best gedaan en haalde het budget van 600 bij lange na niet. Daar zit alles in en we kwamen nu tot de 420. Inclusief een paar maand dierenvoer en bezoek dierenarts! En niet eens een hele lege vriezer. Ik ben benieuwd wat deze maand brengt. Er komen wel een aantal keer mensen over de vloer om voetbal te kijken, maar die kosten worden gedeeld door de visite drank mee te laten nemen. De hapjes en ook het eten komen voor mijn rekening. Maar dat kan goedkoop! Een heerlijke macaroni salade bijvoorbeeld is gezond, lekker en goedkoop. Ik prober altijd ruim onder het budget te blijven en meestal lukt dat ook wel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed gedaan! Hier ook wat vrienden die voetbal komen kijken, ik maak dan salades of wat lekkere hapjes. Een grote pan soep met brood en smeersels is ook altijd populair, en helemaal niet duur.

   Verwijderen
 2. Hier was mei gewoon. Zijn de prijzen omhoog gegaan denk je, dat je niet meer uitkomt? Dat gevoel heb ik namelijk wel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat idee heb ik inderdaad ook. Ik zie elke week boodschappen die met een paar cent duurder worden, bij elkaar scheelt dat elke week toch een paar euro.
   Maar het is dus zo dat, als ik nu een aanbieding groot inkoop, ik al niet uitkom, terwijl ik uiteindelijk we, bespaar. Ik vind zo'n budget dus maar ingewikkeld, haha!

   Verwijderen
 3. Ik kwam prima uit in mei...

  Heb wel nog een tip voor je, qua boodschappen, om meer inzicht te krijgen. Ik maak onderscheid tussen "basis" , "luxe" (zoals alles wat lekker is maar niet persé gezond...) en "overig" zoals luiers, wasmiddel etc. Luxe bleek toch nog best een groot deel van de boodschappen te zijn terwijl ik niet het idee heb zo veel te snoepen... Doordat ik dit nu weet, heb ik mezelf een "sub-budget" voor luxe producten gegeven: 1 euro per dag.
  Een andere tip is dat ik overdag als lunch, regelmatig de restjes van de vorige avond opeet, in een maaltijdsalade variant. Scheelt per dag toch weer een euro of 2, dat is per maand 60 euro.

  En nu kom ik opeens wél uit met boodschappen.

  (aan de andere kant... de echte besparingen zitten volgens mij niet in de boodschappen als je je niet de buiten gaat.... de echte besparingen doe je door tweedehands spullen te kopen via MP en door bijv. geen impulsaankopen te doen. Mijn grootste besparing is dat ik geen schoenen en kleding koop die ik vervolgens nooit meer aantrek...)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is idd een goede tip! Ik koop de laatste tijd veel lekkers.... En vriend is gek op noten, die zijn dan weer wel gezond, maar niet echt goedkoop.
   Ik ga het eens in de gaten houden. Minder snoepen kan geen kwaad.

   En ons budget is inderdaad ook niet zo dat we daar heel veel op kunnen besparen, de andere dingen die je noemt moet ik ook echt weer mee aan de slag!

   Verwijderen