zondag 22 juni 2014

Tip: Kom lekker naar de boer...

Dit weekend kun je in heel Nederland "lekker naar de boer" 

In heel Nederland kun je een kijkje nemen bij biologische boeren en tuinders. Ik had er al eerder over gelezen, maar was het eigenlijk alweer vergeten, totdat ik het gisterochtend weer tegenkwam op internet. 

Wij besloten dan ook om gisteren gelijk een kijkje te nemen bij een boer in de buurt, maar eerst moest de kleine man nog slapen. Hij werd redelijk laat wakker, maar gelukkig was de open dag tot 17u. 

Rond 16u kwamen we aan, maar het was al erg rustig. De boer kwam ons even gedag zeggen, maar hij vertelde dat er weinig mensen waren geweest. Ze hadden net het springkussen voor de kinderen al opgeruimd, maar we konden nog wel kijken bij de tractors en de gewassen. 

Dat hebben we toen uitgebreid gedaan. Onze kleine man vond de tractors machtig mooi en er liep een hondje rond die hij ook geweldig vond!

We besloten om weer terug naar huis te gaan, en aangezien ze ook hun groenten verkochten, vonden we het wel leuk om iets mee te nemen, maar nee hoor… de boer kwam er alweer aan en hij vond het zo vervelend dat ze bijna alles al hadden opgeruimd, dat hij met 2 tassen vol met aardappels, bloemkool, broccoli en bietjes aankwam. We kregen alles gratis mee! Erg lief en we waren even flink beduusd, wat ontzettend aardig! 

Mocht je vandaag dus niks te doen hebben, ga dan eens kijken bij een boer in de buurt. Niet voor de gratis groenten ;) maar omdat het zo'n leuk initiatief is! Dat moet wat mij betreft blijven bestaan. 

Meer informatie kun je vinden op; http://www.lekkernaardeboer.nl1 opmerking:

  1. Gisteren ben ik ook even in de ochtend geweest met zoontje (net als vorig jaar maar nu bij een andere boerderij). Erg leuk!

    BeantwoordenVerwijderen