donderdag 29 mei 2014

Hemelvaartsdag

Vandaag is het hemelvaartsdag, voor ons eigenlijk een gewone dag als alle anderen, behalve dan dat onze kleine man niet naar het kdv gaat en ik thuis ben.

Ik las gisteren op internet dat dit weekend en de extra vrije dag goed is voor onze economie, "we" geven dit weekend 100 miljoen euro uit in eigen land. Dan kun je denken aan een terrasbezoek, restaurant of hotelovernachting.

Zo'n 600.000 Nederlanders gaan in het hemelvaartweekend 1 of meerdere dagen op pad, waar we gemiddeld €165 per dag besteden.

Daarnaast zijn de buitenlandse toeristen bij die 100 miljoen euro niet meegerekend, er wordt dus nog veel meer verdiend.

Zoals ik net zei is het voor ons geen bijzonder weekend. Vriend moet vandaag gewoon werken en hij werkt vrijdag en zaterdag ook. Ik ben zelf thuis. We gaan een keer bij mijn ouders eten en een keer bij vrienden, maar dat doen we in "normale" weekenden ook net zo goed.

Wat ga jij vandaag en dit weekend doen? Behoor jij tot de mensen die goed doen voor de economie? ;)

5 opmerkingen:

 1. Vandaag hebben we een pyamadag, even nietsen en dat kost dus ook helemaal niets. Het weekend een verjaardag en verder niets speciaals. Van ons gaan ze dit weekend niet rijk worden,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vandaag (ideaal met regen) lekker: niets moet alles mag!!
  Maar ik wil wel even de beneden verdieping goed zuigen en dweilen. De dweil is namelijk te lang niet gebruikt (foei).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jahoor, wij werken allebei! Ook goed voor de economie ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij gaan een gratis wandeling maken in Haarlem en we nemen ons eigen brood mee ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik draag helemaal niets bij aan de economie vandaag. Er zijn wel meerdere winkels open hier op het centrum waar ik woon... en het is nog best druk ook! Ik heb gratis gewandeld met de hond en ga straks lekker lezen in mijn bieb-boek. Tja. Genieten!

  BeantwoordenVerwijderen