maandag 19 mei 2014

Heerlijke broccolisoep!

Wij eten redelijk vaak soep met een broodje, tosti oid, zelf soep maken is makkelijk, goedkoop en lekker, dus hierbij weer eens een heerlijk soepje, onze kleine man smult ook altijd van soep, hoewel hij prima eet, ook veel groenten en fruit, is een beetje meer groenten nooit verkeerd, de pan was zaterdag weer zo leeg!

Benodigdheden (voor ongeveer 4 personen)
- 2 stronken broccoli (gemiddelde grootte)
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- aardappel (klein of voor meer binding een grote)
- bouillonpoeder of blokje
- peper naar smaak

Maken;
- Snijd de broccoli in roosjes, vergeet vooral de stronk niet in blokjes te snijden. Als je hem even schilt en dan in blokjes snijdt, kun je hem gewoon opeten.
- Snijd de uien en knoflook in grove stukken
- Fruit de uien en knoflook even aan in de boter of olie
- Schil de aardappel en snijd in blokjes
- Voeg de aardappel en broccoli toe en warm even door
- Voeg voldoende water toe, zodat alles net onder staat en voeg dan de bouillon toe
- Breng de soep aan de kook en laat alles 20 minuten rustig doorkoken (of kook op de bespaarmanier… breng de soep aan de kook en draai dan het gas uit, roer af en toe even door en zodra de broccoli zacht is, is de soep klaar, dit duurt ongeveer 25 minuten)
- Maak de soep glas met de staafmixer en voeg peper naar smaak toe (zout is vaak niet nodig, omdat de bouillon al zout is)

Eet Smakelijk!!

Je kunt natuurlijk eindeloos variëren of dingen toevoegen zoals bijvoorbeeld een lepel pesto, crème fraiche etc.

Welke soep maak jij regelmatig? Ik ben benieuwd naar heerlijke recepten! :)




7 opmerkingen:

  1. Toevallig heb ik laatst weer een maaltijdsoep gemaakt. We hadden een boerenmetworst gekregen en deze heb ik met knoflook en ui opgebakken. Samen met 2 zakjes soepgroente. 4 Bouillonblokjes en 2 l water erbij. Nog een aardappel in blokjes erin. Blikje kikkererwten erdoor en klaar. Smaakte heerlijk! Met een zelfgebakken ciabattabrood uit de BBM.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lekker hoor, broccolisoep!
    Hier maak ik vaak groentesoep, eerst laat ik botten/vlees 24 uur trekken met keltisch zeezout en dan later voeg ik de rest toe. Veel lekkerder dan met bouillontabletten wat ik eerder altijd deed.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hier staat brandnetel soep regelmtig op t menu, zeker nu met de jonge toppen. Man plukt (knipt) op zondag een plastic tas vol met brandnetel en allerlei kruiden, dat wordt gewassen, met kokend water overgoten, flink ui en knoflook erbij en sudderen maar. Als het voor t eerst gekookt heeft schep man er nat uit wat we dan samen opdrinken, verse brandnetel thee. Als alles gaar is zet ik er de staafmixer in en doe er naar smaak tuinkruidenbouillon bij. Voor de liefhebbber de creme fraiche op tafel. Verse soep vol vitaminen. Tosti erbij en we hebben weer gegeten

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor de tip! Ik ben altijd een beetje huiverig voor brandnetels, maar ik ga het denk ik toch maar eens proberen :)

      Verwijderen
  4. Boerenkoolsoep is hier favoriet. Zoek maar eens op Caldo Verdo voor een recept.
    Groet,
    Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. hmmm boerenkool,heerlijk! ik ga zoeken naar een recept!

      Verwijderen