dinsdag 27 mei 2014

Goedkoop op pad met je kinderen

Nu het weer steeds beter wordt, ga ik met onze kleine man lekker veel naar buiten, dan kan hij lekker rondrennen en het is natuurlijk gezond voor ons allebei.
En een leuke dag vol pret hoeft echt niet veel te kosten….

* De speeltuin;
Is hier een grote favoriet! We wonen in een kindrijke buurt en er zijn dan ook heel veel speeltuintjes op loop en fietsafstand te vinden. Vaak zijn er ook andere kinderen om mee te spelen.

* Het bos;
Vooral zoeken naar stokken en bladeren is leuk! We gaan vaak naar huis met onze handen vol ;)

* De kinderboerderij;
Is vaak gratis te bezoeken en is ideaal voor kleine kinderen. Ze leren goed om te gaan met allerlei dieren en kijken hun ogen uit.

* Bibliotheek;
In onze woonplaats zijn maar liefst 3 verschillende bibliotheken, dus we wisselen vaak af. Daarnaast hebben ze elke week een voorleesuurtje voor de kleinste kinderen, erg leuk! In onze woonplaats kunnen kinderen gratis lid worden tot 18 jaar, en dus ook elke keer nieuwe boekjes meenemen naar huis.

* Winkels;
Natuurlijk is dit uitje zelden gratis, maar als ik naar het centrum moet, neem ik onze kleine man graag mee. Er zijn verschillende speeltoestellen en een ijsje bij de Hema kost maar €0,50 ;)

* Fiets;
Wij gaan regelmatig een stuk fietsen en nemen dan een boterham of iets lekkers mee. Het picknicken vind onze kleine man helemaal geweldig!

Op regenachtige dagen zijn we vaak gewoon thuis, soms gaan we even naar buiten om in de plassen te stampen en te spelen, maar ik ben dan liever ook gewoon in huis ;) Onze kleine man vind het geweldig om mee te helpen met de was, schoonmaken, stofzuigen etc. Al kan ik me voorstellen dat oudere kindjes dit niet zo interessant meer vinden :D

Welke goedkope uitjes doen jullie met de kinderen?

3 opmerkingen:

 1. Picknicken is een leuke, en een flinke wandeling maken. Er is best heel veel te doen wat gratis is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gewoon, de andere kant eens op fietsen. Van de fietspaden af, (want deze zijn er volgens mij bij jullie ook heel veel) door straten rijden en schots en scheef door een andere wijk. Vaak geeft dat weer nieuwe ontdekkingen.
  Leuke tips geef je aan. Veel van die deden wij ook met de kinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. een 'paaltjes-wandeling' (uitgezette wandeling), mijn kids zien dat echt als een speurtocht!

  BeantwoordenVerwijderen