zondag 27 april 2014

Zomaar een groot cadeau?

Afgelopen week hebben we, zonder dat we daar voorstander van zijn, zomaar een groot cadeau gekocht en gegeven aan onze kleine man.

Het was namelijk zo dat we van zijn verjaardag (eind februari) en de feestdagen nog een aantal cadeaubonnen hadden liggen, nou is het eigenlijk al erg dat de visite zelfs voor een klein kindje niet meer weet wat voor cadeautje ze willen geven, zodat ze cadeaubonnen kopen, maar hierdoor kun je toch ook eens iets anders kopen. (Dat is weer het voordeel)

Sinds ik laatst een keer met de trein ben geweest met onze kleine man, is hij helemaal gek van treinen. Als we de auto instappen is hij verdrietig omdat we niet met de trein gaan en als hij de trein ziet rijden, wordt hij helemaal vrolijk. Hij was dus enorm blij toen hij de duplo trein bij de Bart Smit zag staan ;)

Na even twijfelen, hebben we de duplo trein voor hem gekocht voor €17,- (er was een kortingsactie op duplo en met de cadeaubonnen scheelde het ook nog heel veel)

Eerst wilde ik hem bewaren voor een feestdag, maar aangezien hij nu helemaal gek van treinen is, hebben we hem gewoon gegeven, en wat was hij er blij mee!

Voordat we onze kleine man kregen had ik eigenlijk besloten om dit soort dingen niet te doen, omdat het een duur cadeau is, maar hij was ontzettend blij, en met de feestdagen en zijn verjaardag krijgt hij al genoeg andere dingen! Dus zo heb ik het gelijk weer goed gepraat voor mijzelf ;)

Geven jullie je kinderen weleens een groot cadeau tussendoor?! En waarom wel of waarom niet?


10 opmerkingen:

 1. Je zoontje heeft er nu veel plezier van, en omdat je haast nooit een cadeau zomaar tussendoor geeft lijkt het me geen probleem.

  Ik heb zelf vroeger wel veel te veel speelgoed 'zomaar' gegeven. maar dat zou ik nu niet meer zo doen.

  Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik geef mijn volwassen kinderen ook weleens zomaar een deel van het studiegeld cadeau. Of in de vakantie een dag tripje met trein en een envelopje voor een hapje eten op 't strand, in de stad of willekeurig waar hun dagje weg heen gaat. Gewoon, omdat het kan! Op verjaardagen of op 5 Dec. kregen ze met regelmaat een klein of tweedehands cadeautje. Zo was het en ze hebben er nooit moeilijk over gedaan. Ze kijken terug op een rijke jeugd, zeggen ze zelf en nu mogen ze best mee genieten van de iets betere omstandigheden. Een kind raakt niet verwend door een keer een DUPLO trein. Hij heeft zelf geen notie van de prijs. Iedere keer een ijsje of een stickervel heft grotere verwen-gevolgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als je kind voor dit bedrag cadeautjes op z'n verjaardag had gekregen was het waarschijnlijk een aantal kleinere cadeautjes geweest.
  Vroeger legde ik dan nog wel eens wat weg zodat er een tijdje later weer iets nieuws te spelen was. Effect is hetzelfde behalve dat er nu ook nog uitgepakt kon worden.
  Er zijn geen nadelige gevolgen waargenomen. En hij heeft nu een groter cadeau dat hij anders (misschien) niet had gekregen, Heerlijk toch om aan te kunnen sluiten bij zijn belevingswereld van nu. Gewoon genieten

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben die trein van Duplo ook voor onze kleine man. Echt super leuk! Je zoontje gaat er in ieder geval héél veel plezier van hebben :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. de oudste kreeg vaak wat tussendoor , de 2de al wat minder , de 3de en vierde nooit .......
  net zoals dat gaat met foto-s maken ......

  BeantwoordenVerwijderen
 6. jahoor! Soms is een kind aan iets toe of ergens in geïnteresseerd zodat het zonde is om te wachten op een feestdag of een verjaardag. En ook zomaar moet af en toe kunnen. Kinderen worden verwend door altijd hun zin te krijgen als ze ergens om zeuren niet omdat ze af en toe een kado lrigen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jah hoor ik zie er geen kwaad in, zo af en toe. Het is toch gewoon leuk en fijn om ervan te genieten buiten de verjaardagen/feestdagen om?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Kinderen krijgen veel verjaardagskadootjes waar ze nooit mee spelen omdat het niet bij hun belevingswereld aansluit, dit cadeau is gewoon een schot in de roos,
  Genieten voor het kind en als ouder omdat je je kind zo blij ziet zijn!
  super!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik geef sinds mijn dochter 18 jaar geworden is geen kado meer met haar verjaardag, maar wel gewoon eens wat zomaar tussendoor ,meestal zijn dat dingen die dan op dat moment echt nodig zijn zoals 2 jaar geleden een laptop omdat ze die nodig had voor haar opleiding, dit doe ik liever dan met een verjaardag zomaar een kado wat ze misschien wel leuk vind ,maar vaak niet iets nuttigs is.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Onze kinderen krijgen ook regelmatig iets tussendoor wat bij hun ontwikkelingsniveau of belevingswereld past, vaak uit de kringloop oid: speelgoed, puzzels, stripboekjes etc.
  Andersom krijgen ze op hun verjaardag ook niet perse een groot duur cadeau, maar iets wat ze graag willen of iets wat we toevallig tegenaanlopen. Zo kreeg onze dochter op haar laatste verjaardag een Dora pop (rommelmarkt, 1 euro) en een vloerpuzzel (ook 1 euro). Twee cadeaus waar ze heel blij mee was maar die niet perse duur waren.

  BeantwoordenVerwijderen