maandag 14 april 2014

Lenen of huren?

Binnenkort gaan we heerlijk op vakantie, dat wordt genieten!
Omdat we het gezellig vinden rijden we met mijn ouders mee, maar het grote voordeel is hiermee dat we de kosten kunnen delen, en dat scheelt.

Het brengt alleen een klein probleempje met zich mee…. hoewel mijn ouders best een grote auto hebben, wordt het wel krap met alle bagage en vooral alle extra spullen voor de kleine man (denk aan de buggy etc.) Dus bedachten we dat een dakkoffer wel handig zou zijn, dan hebben we net even iets meer ruimte.

Maar helaas hebben wij geen dakkoffer, en we konden niet zo snel iemand verzinnen die er wel een had. Dus keken we maar eens op internet. We konden hem nieuw kopen, of ergens huren, maar die prijzen waren toch wel flink. Daarnaast is het ook jammer om zo'n ding nieuw te kopen en hem maar 1 keer te gebruiken.

Opeens kreeg ik een goed idee! Waarom zou ik geen oproepje plaatsen op de social media? Onder de hashtag #durftevragen zie je van alles langskomen.

Ik plaatste dus een berichtje en zo kwam er al snel een reactie van een oud collega van vriend, wie had dat gedacht ;) We mogen hun dakkoffer dus mooi lenen!

Wat zou het toch mooi zijn als je meerdere dingen met elkaar kunt delen, zodat je niet alles maar nieuw hoeft te kopen. Wij delen best wel veel dingen met directe familie, denk bijvoorbeeld aan gereedschap. Daarnaast worden gratis boodschappen die niet gebruikt worden weer doorgegeven en helpen we elkaar met oppassen, de tuin etc. ideaal!

Ik ben zelf toch wat huiverig om dingen te delen met mensen die ik niet (goed) ken. Je hebt zelfs websites om je auto te verhuren, maar dat zou ik niet zo snel durven…. want je wilt natuurlijk wel je auto netjes terug! Heeft iemand toevallig ervaring met dit soort sites? En wat deel jij met familie of vrienden?

6 opmerkingen:

 1. Ik heb via Peerby weleens een steekwagen aan iemand uitgeleend. Dat verliep prima. Maar ik weet niet of ik het met dingen zou doen van grotere waarde.
  Ik heb ook weleens een oproep of fb geplaatst om iets te lenen/overnemen en ook weleens iets uitgeleend. Erg handig vind ik het. Maar die mensen ken je dus wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben enkele jaren geleden zo'n dakkoffer gekocht en ik heb er nog geen spijt van gehad. We hebben hem al veel gebruikt met onze drie kids en hond die mee op reis moeten. Maar als 't maar voor één keertje te gebruiken is, is lenen idd wellicht een betere optie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een superfijne oplossing zeg! Ik heb geen ervaring eigenlijk met dit soort sites. Wij delen nu de grasmaaier van mijn ouders.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. mijn dochter heeft nu ze een eigen flatje heeft al meermalen een oproep gedaan op Facebook, zo zocht ze iemand die wilde helpen haar bed te verhuizen, niemand in onze omgeving had een auto die daar groot genoeg voor was, binnen een half uur reageerde er iemand die een middagje vrij was en best even wilde rijden, een vergoeding wilde hij er niet voor hebben, ze zocht een koelkastje van iemand en toen ze zei dat ze nog wel iemand moest regelen voor het vervoer kwam er als reactie dat ze hem ook wel wilden brengen voor een paar euro mee en verder reageerden er twee oud klasgenoten op haar stukje over het schilderen dat nogal veel tijd kost,zij wilden wel een paar uurtjes helpen, soms moet je gewoon ruchtbaarheid geven aan je dilemma en komt er uit onverwachte hoek een oplossing.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen