zondag 6 april 2014

De bonuskaart

Elke winkel heeft tegenwoordig een eigen pasje, kortingskaart etc. Vroeger wilde ik ze allemaal wel hebben, maar nu neem ik ze alleen nog aan als ik ooit nog eens in de desbetreffende winkel kom.

Ik had al heel lang een nieuwe bonuskaart, maar ik activeerde hem niet, omdat ik eigenlijk een beetje huiverig was dat meneer AH precies wist welke producten ik kocht en op welk tijdstip. Inmiddels hebben ze een leuke actie, waardoor je verschillende producten kunt betalen met Airmiles. Aangezien mijn kaart niet geactiveerd was, kon ik hem dus niet koppelen aan mijn airmilespas, en spaarde ik bij de AH dus geen airmiles, nogal oneerlijk eigenlijk.

Ik besloot afgelopen week dus om mijn kaart toch te activeren, want eigenlijk maakt het me geen fluit uit dat meneer AH weet wat ik bij hem koop. Ik vind het dan weer wel leuk om airmiles te sparen met mijn aankopen, waardoor ik later nog meer "koop" door de miles weer in te wisselen.

Inmiddels ben ik dus gezwicht en loop ik dus rond met een geactiveerde kaart. Op de app op mijn telefoon kan ik precies zien welke producten ik als laatst heb gekocht, en ook hoe duur deze zijn. Dat vind ik echt een pluspunt, want als ik in de concurrent supermarkt sta, kan ik snel even gluren of het product niet goedkoper is bij de AH, zo heb ik er al een aantal dingen uitgepikt, en dat scheelt weer wat geld.

Minder leuk is de optie waarbij je kunt zien welke producten je het meest koopt. Bij mij staat de Nutella en AH basic chocoladereep met hazelnoten bovenaan…. hmmm… nu weten ze bij de AH ook van mijn zielige verslaving ;)

Al met al heb ik tot nu toe nog geen negatieve dingen gevonden. Ik heb nog geen persoonlijke aanbiedingen ontvangen, maar die lijken me toch wel interessant. Wat vind jij van de nieuwe bonus kaart? Leuk of inslag op je privacy?

8 opmerkingen:

 1. Airmiles sparen kan met een 'eigen - aparte' kaart. Ik heb mijn kaart nooit laten koppelen aan de ah kaart. Ik moet wel bij de ah 2 kaarten afgeven maar dat vind ik geen probleem.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. haha, grappig van je chocolade. Ik gelukkig de boterhamworst en roompaté. Ik heb wel de kaart gekoppeld en ontvang ook nog persoonlijke aanbiedingen. bv 25% korting op pudding of mandarijnen. Neem ik meestal mee want het gaat om spullen die je altijd koopt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ga ook eens kijken wat ik het meest koop (wist niet dat dat kon). Vind het zelf niet erg dat ze zien wat ik koop, zeker niet als ik daarna speciale aanbiedingen krijg die op mijn koopgedrag gericht zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik ben wel tevreden! Wij krijgen nu elke keer aanbiedingen met baby-voeding. Best handig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb een aparte airmileskaart, waarvan de miles naar de stichting Aap gaan. De bonuskaart heb ik niet geactiveerd. De beide kaarten zitten bij elkaar in de portemonnee, ik geef ze allebei af bij Ap. geen probleem. Overigens kom ik maar ongeveer eens per maand bij Ap.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn twee meest gekochte zijn trouwens chocolademelk en gezeefde tomaten :P

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De C1000 is een AH geworden, maar ik heb nog geen klantenkaart. Meestal gebruiken ze dan die bij de kassa, want ik wil wel graag de kortingen.

  BeantwoordenVerwijderen