zondag 2 maart 2014

Kosten Februari en WOZ waarde


Hoewel Februari een korte maand was, hebben we flink wat kosten gehad. Vorige maand kreeg ik flink wat tips voor mijn overzicht, dank jullie wel! Ik heb het zelf al wel uitgesplitst, maar aan het eind van de maand tel ik alles op, om goed te weten welke kosten we naast de vaste lasten hadden, waardoor ik vaak nog iets extra's naar de spaarrekening kan overmaken. 

Voor de boodschappen waren we in Februari €304,51 kwijt. Flink over het budget van €225,- heen. Ik kocht afgelopen week wel voor ruim €50,- kattenvoeding, omdat dit nu in de aanbieding was. Vroeger gebruike ik ook aanbiedingen, maar durfde vaak niet grote hoeveelheden mee te nemen, wat zouden de mensen niet denken???? Nu doe ik dat dus wel, de mensen denken maar lekker. 

Daarnaast vierden we natuurlijk de verjaardag van onze kleine man, waarbij ongeveer 15 man bleven eten. Hierdoor hadden we ook extra kosten. 

De overige variabele kosten waren bij elkaar €398,51 Ik heb hiervoor geen budget, maar probeer al deze posten natuurlijk zo laag mogelijk te houden (en ook nog lekker en leuk te leven) Deze maand zaten bij deze kosten o.a. een flinke voorraad kattenbakkorrels, bezoek aan de tandarts en de heerlijke, maar o zo dure nespresso koffie.

Al met al vind ik dat we het weer goed gedaan hebben. Hoewel ik een dure maand verwachtte, viel dit uiteindelijk wel mee. Van Maart verwacht ik wel een echte dure maand; we hebben een etentje in een luxe restaurant (dit zou in Februari zijn, maar door ziekte is dat deze maand) maar verder weinig in de planning, al gaan we vast ook weer een hoop leuke dingen doen…. 

Gisteren viel ook het aanslagbiljet van de gemeente in de bus. Onze woning is sinds de vorige aanslag €8000,- in waarde gedaald. Qua hypotheek staan we nu net onder water, maar dat zouden we kunnen opvangen met spaargeld. We hebben geen verhuisplannen, dus ik maak me er verder niet druk over. 

Hoewel de WOZ waarde dus weer gedaald is, betalen we toch weer meer dan vorig jaar… al valt het allemaal wel mee… €1,20 meer per betaaltermijn, (8 termijnen) dus dat is echt wel te over zien. 

Hoe was jullie Februari maand? 

7 opmerkingen:

 1. Hier hebben de huisdieren een apart budget, en ook wij kopen "groot in " kattenbak korrels, kippenvoer etc.Wij zetten dus iedere maand een bedrag weg voor de dieren.Ook verjaardagen en het vieren daarvan hebben wij een "potje" ( uit dat potje worden ook uitstapjes betaald en etentjes) Nespresso hebben wij ook, hele tijd weer geprobeerd om gewone koffie te drinken, maar ik kan er niet aan wennen. Ik heb een aanvaardbaar alternatief gevonden in de nespresso cupjes van de Action, 10 voor 1.89. Eigen risico ( of deze nu wel of niet wordt gebruikt) en extra ziekte kosten,..ook daar hebben wij een budget voor en zetten we apart. Wordt het niet gebruikt gebruik ik het voor andere onvoorziene uitgaven volgend jaar.
  Ga zo door, groeten van Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Quote: Vroeger gebruike ik ook aanbiedingen, maar durfde vaak niet grote hoeveelheden mee te nemen, wat zouden de mensen niet denken???? .........
  Wat en waarom zouden "de mensen" hier iets over denken? Zit al een tijdje te bedenken wat je daarmee bedoelt maar begrijp het echt niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik bedoelde dat ik mij altijd bezwaard voelde om met 10 pakken oid naar de kassa te lopen.... Of om het hele schap leeg te halen, maar als het veel scheelt koop ik tegenwoordig gewoon een flinke voorraad.

   Verwijderen
 3. Het lijkt wel alsof de dure maanden je overkomen. Of heb je er zelf ook invloed op?
  Is het jullie gelukt om te sparen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had Februari ook als duurdere maand dan normaal voorspelt, dus het overkomt ons zeker niet! We hebben inderdaad gewoon gespaard :)

   Verwijderen
  2. Ik vroeg me het vooral af, omdat je dat over januari ook zei en over maart ook voorspelt.... Vandaar!

   Verwijderen
  3. Ja, daar heb je inderdaad gelijk in! Ik wil in Maart in ieder geval het boodschappenbudget halen, en de andere overige kosten, daar ben ik dit jaar tot nu toe tevreden mee, daar heb ik ook geen budget voor, dus die hou ik zo laag mogelijk (terwijl het wel leuk blijft natuurlijk)

   Verwijderen