vrijdag 21 maart 2014

Gezond ontbijt

De laatste tijd probeer ik iets gezonder te eten. Sinds mijn zwangerschap, de zorg voor onze kleine man en mijn baan waar ik de hele dag enorm veel loop, ben ik een paar kilo afgevallen. Dat is in principe geen ramp, maar ik ben al niet zo groot, dus ik zit al aardig tegen ondergewicht aan.

Zo heb ik een tijdje heel veel gegeten en dat beviel prima, maar daarna heb ik een tijdje wat ongezonder gegeten om zo toch de kcal binnen te krijgen. De eerst periode was natuurlijk veel gezonder en daar wil ik een beetje naar terug. Wel veel eten, maar zoveel mogelijk gezonde dingen. En wel elke dag iets te snoepen natuurlijk, het hoort er gewoon een beetje bij.

Afgelopen week ging het prima, ik at veel groenten en fruit, maar ik blijf wel enorme honger houden.
Ik ontbeet de laatste tijd met Cruesli (suiker) en yoghurt, maar op internet vond ik een recept voor overnight oats. Dat is volgens mij de hippe naam, maar ik noem het gewoon havermout met yoghurt die ik s'avonds klaarmaak zodat ik het s'ochtends zo naar binnen kan schuiven of mee kan nemen in de trein. ;)

Ik begin altijd met fruit, ik heb al geëxperimenteerd met bananen, appels, aardbeien en meloen en voeg daar dan 2 eetlepels havermout aan toe. Dan afmaken met nootjes, ik ben bijvoorbeeld gek op pistachenootjes, maar andere nootjes zijn ook lekker! Je kunt er dan nog iets extra's bij doen, zo doe ik soms yoghurt erbij, of een schep kokos (vooral met banaan erg lekker!)

Dus zo zit ik in ieder geval met een goed ontbijt aan de ontbijttafel of, zoals gisteren in de trein;

Gelukkig smaakt het beter dan dat het eruit ziet ;)

6 opmerkingen:

 1. Ik eet al tijden 'overnight oats' . Voordat ik naar bed ga doe ik 4 eetlepel havermout in een diep bord en overgiet dat met versgeperst sap of biologisch appelsap uit 'n fles. ander bord erover en de hele nacht laten staan. 's Morgens wat yoghurt en soms nog wat fruit of kokos erbij! Heerlijk en ik loop niet (zoals vroeger) om 10 uur alweer met een veel te lage bloedsuikerspiegel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik eet ook havermout, maar maak het 's morgens klaar. Ik gooi er ook een flinke schep kokos doorheen en als fruit kies ik meestal blauwe bessen of frambozen ofzo. Dat vult behoorlijk goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Handig om in de trein te eten! Maar heb je dan geen honger op weg naar de trein?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. een prachtig ontbijt. ik heb een meisje in huis via pleegzorg en die wil niet ontbijten, niet gewend. maar deze ingredienten, daar is ze dol op vooral kokos en banaan! dat ga ik beslist proberen, wie weet. bedank voor jou idee fijne dag, en niet knoeien in de trein ;) gezina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik vind het er wel lekker uitzien eigenlijk ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. en nu worden we 100 .....

  BeantwoordenVerwijderen