zondag 23 februari 2014

Ik baal!!

Onze kleine man is vrijdag alweer jarig! Met zijn geboorte hebben we van de werkgever van vriend een cadeaukaart gehad van een winkel waar ik helaas weinig mee heb. Een paar maanden geleden zagen we op hun website een mooie loopfiets, nu wisten we eindelijk waar we die cadeaukaart aan uit konden geven!

Vanavond wilde ik hem via internet bestellen, de kaart zou 2 jaar geldig zijn… en aangezien onze kleine man 2 jaar wordt, kon die kaart nooit ouder zijn, toch? Wel dus! Ik krijg een melding dat hij maar geldig was tot 31-01-2013, dahaaaaag €75,-  :(

Daarnaast wilde ik een luchtje voor vriend bestellen, we hebben inmiddels veel cadeaubonnen van die winkel gehad, en zo kon ik ze mooi inleveren, maar bij het bestellen bleek dat je maar 2 cadeaubonnen tegelijk mag inleveren… :(

Dit soort dingen vind ik zoooooo stom! Waarom bepaald een winkel dat je cadeaubon maar een bepaalde tijd geldig is of dat je ze niet allemaal tegelijk mag inleveren??? Je hebt er toch voor betaald? (of in ieder geval diegene die hem aan je cadeau gaf) Lekker makkelijk verdiend zo… de eerste winkel doordat zij geld hebben ontvangen waar ik uiteindelijk niks voor terug heb gekregen en de tweede winkel omdat die cadeaubonnen dus weer mooi in de la belanden, en zij natuurlijk allang hun geld binnen hebben. Bah, ik kan er boos om worden!!

Qua cadeau voor onze kleine man moeten we nu toch iets anders gaan verzinnen, loopfietsjes zijn gewoon erg prijzig. Aan de andere kant wordt hij natuurlijk maar 1 keer 2 jaar ;) (mooi excuus!) misschien ga ik even op marktplaats neuzen….

Heb jij weleens zoiets gehad met cadeaubonnen?

12 opmerkingen:

 1. De meeste bonnen zijn tegenwoordig onbeperkt in te wisselen. Gelukkig maar en ik vind dat ook niet meer dan terecht, het geld is er voor betaald. Dit is een mooie handel voor de winkelier. pure winst. Misschien is het mogelijk om contact met de winkel op te nemen, en te vragen of je de bon nog kunt inwisselen?? groet Riekie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgens mij is een winkel wettelijk verplicht toch die cadeaubonnen aan te nemen, vandaar dat tegenwoordig bv. een VVV bon onbeperkt geldig is. Als ik jou was zou ik dit nog uitzoeken. groetjes, Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb een houten loopfietsje in het Kruidvat gekocht voor amper 30 euro. Het is erg goed van kwaliteit en ziet er cool uit. onze kleine man heeft er al veel plezier van gehad. Groeten, Milla

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Reacties
  1. Meer invoeren lukte niet meer, maar wilde zeggen: wie weet wat dat je oplevert

   Verwijderen
 5. Ook ik zou even uitzoeken hoe het zit, want idd volgens mij zijn ze nu wettelijke verplicht om cadeaubonnen aan te nemen. Een einddatum mag niet meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb dat ook wel eens gehad, en toen ben ik persoonlijk langs geweest en toen kon ik gewoon zonder zeuren iets uitzoeken hoor. Ik zou het nog een kansje geven

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Misschien toch even informeren bij de winkel inderdaad! Gewoon uitleggen dat je de bon cadeau hebt gekregen, misschien zijn ze coulant. Ik heb de beste tip ever ooit van een andere moeder gekregen: koop een lichtgewicht metalen loopfietsje en geen houten. Als je m tenminste voor buiten wilt gaan gebruiken. Want vooral de eerste tijd zul je 'm regelmatig moeten sjouwen en die zijn niet zo zwaar ;) En trouwens ook niet kapot te krijgen. Ik heb er een gekocht bij bol voor 4 tientjes, een rode voor de 3e verjaardag van m'n oudste. En inderdaad, de eerste maanden heb ik 'm vaak mogen sjouwen, terwijl ik mn jongste in de kinderwagen had.. en iedere keer was ik weer blij met de tip die ik kreeg :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Vrouwtje Pollepel24 februari 2014 om 14:37

  Ja... De Hema is ook een grote boef op dat gebied. Hun cadeaubonnen voor een nachtje weg/ontbijt/lunch/diner etc. zijn maar 1 jaar geldig (cadeaupassen met geldwaarde zijn wel onbeperkt houdbaar). Hier ligt nog een bon van 179 euro voor een nachtje weg... die net niet meer geldig is. Te laat ontdekt. Maar ja, hoe weet ik wanneer de gulle gever(s) zijn cadeau gekocht heeft? Laat ze dan op zijn minst de daadwerkelijke datum in KOEIENLETTERS op de cadeaubon zetten. Eigenlijk schandalig dat je na een jaar zo'n groot bedrag kwijt bent!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. voor een loopfietsje raad ik je ook een metalen aan; stuk lichter en beter bestand tegen de grillen van een peuter. ik heb er een via Marktplaats gekocht (merk Puky) vol gehangen met ballonnen en mijn dreumes was er reuze blij mee!!! een houten loopfiets gekocht als aanbieding bij bouwmarkt was binnen een paar maanden kapot (kogellagers liepen vast)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja, ik ben dan ook geen fan van cadeaubonnen. Zo'n opwaardeerkaart van bijvoorbeeld de Hema is handiger. Die zijn tenminste onbeperkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Misschien niet leuk wat ik ga zeggen, maar ik vind het dom om een cadeaubon niet eerder te gebruiken. Natuurlijk balen dat hij niet meer geldig is, maar twee jaar of bijna twee jaar is volgens mij lang genoeg om er iets van te kopen.

  BeantwoordenVerwijderen