maandag 23 december 2013

Zeep!

Vroeger ging je een keer per week in bad, als je pech had, had je veel broers en zussen en was jij de laatste die in het vieze water mocht....

In een relatief korte tijd is er enorm veel veranderd. We douchen nu veel meer, vaak elke dag. Daarnaast kun je niet alleen kiezen voor zeep, maar ook voor douchegel, doucheschuim, doucheolie en dan zijn er ook nog duizenden verschillende soorten en geuren.

Een douchegel kost al snel een paar euro, maar je kunt ze ook vinden rond de euro of vele malen duurder, denk aan ruim 10 euro per fles.

Als je wilt besparen, valt hier dus zeker iets te doen. Sinds een half jaar douche ik eigenlijk altijd met een stuk zeep. De voordelen;

* Vele malen goedkoper. Je koopt een paar stukken zeep voor weinig!
* Je doet veel langer met een stuk zeep dan met een fles douchegel. Als je weleens in een hotel komt, kun je het zeepje meenemen en je daar nog minstens een paar weken mee wassen.
* Zeep heb je ook in allerlei geuren
* Door het gebruik van zeep komen er geen microplastics in het milieu
* Van douchegel gebruik je al snel te veel, omdat de gel makkelijk uit de (vaak grote) opening giet. Van een stuk zeep gebruik je altijd alleen wat je nodig hebt.

Het gebruik van gewone zeep bevalt mij zeer goed. De kosten zijn laag en doordat er in een verpakking een aantal stukken zeep zitten, hoef ik het bijna nooit te kopen. Ik gebruik alleen nog douchegel die ik cadeau krijg en dat vind ik ook heerlijk, maar met zeep wordt ik net zo schoon!

Gebruik jij zeep, douchegel of een ander product? Wat bevalt jou het beste?

8 opmerkingen:

 1. Ik heb verschillende flesjes douchegel nog staan (ook vaak gekregen in cadeauverpakking) maar het liefst pak ik mijn stukje dove-zeep. Ik vind die heerlijk ruiken en heb altijd het gevoel dat ik daar schoner van wordt. Is inderdaad vrij goedkoop, haal het dan ook in de aanbieding als het in de folder staat. En ik doe er lang mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik gebruik helemaal geen zeep, alleen voor oksels en schaamstreek wat zeepvrije gel. Ik zou niet weten waar ik vies van ben, alleen water spoelt voldoende transpiratievocht en huidschilfers weg. Als ik zeep gebruik krijg ik een droge huid. Ik kreeg ooit een bus scrubzout en daar heb ik gesmolten kokosolie bi gedaan, nu scrub ik zo af en toe en door de kokosolie ben ik meteen ingesmeerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik gebruik wel douchegel, maar wel altijd uit de aanbieding. Het liefst gebruik ik melkmeisje, dat ruikt zo lekker (de honing-variant) Daar doe ik erg lang mee in combinatie met een washandje i.p.v een spons of fluffie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je kan ook je eigen douchegel maken stukje zeep in flacon met water liefst met pompje zo heb ik ook handzeep gemaakt van restjes zeep :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik bewaar altijd de kleinere fles van de douchegel, met de kleine schenkopening. Dan koop ik de goedkoopste douchegel en giet die over in de kleinere fles. Mijn man giet anders zo een kwart fles op zijn scrubding.

  Siebrie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel veel jaren geleden had ik een erg droge huid. En dat gaat dan smetten. Op advies van een verpleegkundige is het enige wat nog op mijn huid komt; zuiveringszout en azijn van het wassen van mijn haren. Ook gebruik ik een ieniemienie beetje zuiveringszout als deodorant. Mijn huid is nu perfect. En overal schoon. Dit is onder een microscoop bekeken op aanvraag van deze verpleegkundige. Veel van deze middelen zorgen voor huidproblemen. Heb het goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik dacht dat van zeep je huid uitdroogt, dus ik gebruik vaak Dove duoucheschuim. Mijn man wast zich wel met zeep.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik gebruik meestal alleen maar water…. Op advies van de dermatoloog mag ik niet teveel zeep en wasgel-producten gebruiken. Ik dacht dat ik dan niet fris zou ruiken, maar het bleek eigenlijk al snel dat ik zonder zeep-producten net zo fris bleef als met… Maar mijn huid is er wel enorm van opgeknapt dat ik geen douchegel meer gebruik :)

  BeantwoordenVerwijderen