dinsdag 8 oktober 2013

Paprika tomatensoep

Afgelopen week was best wel druk en ook in het weekend stond onze agenda vol met afspraken, leuke dingen en werk.

Meestal maak ik in het weekend een grote pan soep, heerlijk, makkelijk, gezond, snel en met een broodje uit de oven erbij maakt het voor ons een complete maaltijd.
Dit weekend maakte ik de soep uit de voorraadkast, en hij was erg lekker!

Nodig voor een grote pan soep (min. 4 personen)

2 uien
2 teentjes knoflook
1 paprika
2 blikken gepelde tomaten in stukjes
bouillonblokje
paprikapoeder
chilipoeder

Doen;
- Maak de uien en knoflook schoon en fruit ze even aan.
- Snijd de paprika in stukken en doe deze erbij in de pan.
- Voeg daarna de 2 blikken gepelde tomaten toe.
- Laat alles even rustig aanfruiten en zacht worden.
- Voeg 1 liter water en een bouillonblokje toe en laat de soep zo'n 20 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep (bijvoorbeeld met de staafmixer) en breng op smaak met paprikapoeder (ik heb een zakje van de Toko, die is veel goedkoper dan die kleine busjes bij de supermarkt)  en chilipoeder (of een rood pepertje)

Eet smakelijk!

Je kunt hier natuurlijk allerlei groenten aan toevoegen... courgettes, prei etc. En heb je twee paprika's liggen, dan doe je er ze gewoon allebei bij... net zo makkelijk!







1 opmerking:

  1. Hmmm dat ziet er lekker uit. Ik maak tomatensoep meestal van Unox, soep uit een zak… Maar dit klinkt niet al te moeilijk.

    BeantwoordenVerwijderen