donderdag 5 september 2013

Collecte

Na 2 dagen hard werken (vanaf deze maand voor het "echie") stond vanavond de collectant van het KWF voor de deur.

Eigenlijk geef ik altijd een bijdrage aan collectanten die aan de deur komen, vooral omdat ze er zo hard voor werken, maar na de welbekende rel over de stichting Alpe d'huZes begon ik toch te twijfelen.

Vriend verklaarde me voor gek, want we gaven toch altijd wat? En de directeur van het KWF verdiend ook ruim €140.000, dus dan had ik al die jaren niks moeten geven. Mijn ouders besloten om niet meer te geven, hoewel ze verschillende ouders, familie en kennissen aan deze vreselijke ziekte hebben verloren, was de rel toch wel een beetje de druppel die de emmer deed overlopen.

Beide begreep ik, en om eerlijk te zijn begrijp ik ook echt niet waarom "topmannen" van goede doelen zoveel moeten verdienen? Hoe meer personeelskosten er zijn, hoe minder geld er overblijft voor onderzoek en voor de mensen die dit nodig hebben.

Het laatste jaar ben ik vooral gaan kijken naar plaatselijke, kleine goede doelen, ik merk dat ik me hierbij een stuk beter voel. Zo heeft het plaatselijke dierenasiel dit jaar al een flinke bijdrage ontvangen, omdat ik met mijn eigen ogen kan zien dat dit zin heeft, voel ik me daar toch beter bij.

Uiteindelijk heb ik de collectant van het KWF een paar euro gegeven, dat zet vast niet veel zoden aan de dijk, maar ja, het salaris van de directeur kan in ieder geval betaald worden ;-)

Hebben jullie iets gegeven aan de collectanten van het KWF?

8 opmerkingen:

 1. Ja vijftig cent... Geef sowieso nooit met dan één euro aan collectes en hoewel ik het een goed doel vind had ik even niet anders dus moesten ze het doen met vijftig cent. Had gelukkig een vrolijke collectant die vond dat alle beetjes helpen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik geef alle collectes geld. Ik loop zelf voor 3 verschillende collectes daardoor weet ik wat collecteren inhoud.(tijd vrijmaken en met een bus langs de deur - vriendelijke gezichten en zeurmensen)
  Dat er wat aan de 'strijkstok' blijft hangen ...... ?????? maar als er NIETS meer opgehaald wordt wat dan........

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook hier wel gegeven. Wat blijft is altijd: "Als je niets doet, gebeurt er ook niets."

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als er vrijwilligers aan de deur komen, geef 'k altijd een paar euro...
  'k Geef geen machtigingen of maandelijkse bijdragen, daar ben ik dan weer allergisch voor, dan doe 'k ook liever kleine initiatieven steunen,
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha, manlief zei het ook al; 'ik wilde eerst niets geven want..' Nou ja, zelfde reden dus. uiteindelijk wel wat gegeven ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Natuurlijk heb ik net zoveel als altijd gegeven! Van niks geven wordt niemand beter!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een paar jaar geleden belegden ze nog in tabak, 't is niet de eerste rel. Ook schijnen ze pas onderzoek te willen financieren als de resultaten al bijna vast staan. Bovendien financieren ze geen alternatieve onderzoeken, want de belangen van de grote hotemetoten in die wereld zijn te groot... Dat, plus die directeur met zijn salaris, plus schandaal nummer zoveel, doet mij besluiten om niets meer te geven. Jammer.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik gaf twee euro,maar eigenlijk meer voor de mevrouw,die zo trouw langs de deuren ging.

  BeantwoordenVerwijderen