woensdag 11 september 2013

Armoede...

De nieuwsberichten over armoede en schulden vliegen de laatste tijd weer om je oren;
lees bijvoorbeeld hier en hier

Ik wordt er bijna moe van om ze allemaal te lezen, maar het interesseert me wel en het is actueel nieuws. Met de nieuwe bezuinigen op de loer (Ik ben heel benieuwd wat we dinsdag allemaal te horen krijgen) zullen er ook steeds meer van dit soort berichten te lezen zijn, ik maak me zorgen.

Want.... waarom de kinderbijslag verlagen als er ook kinderbijslag gestort wordt naar mensen met hoge inkomens? (En dan bedoel ik natuurlijk niet de gezinnen die net tussen de wal en het schip vallen wat betreft de toeslagen, maar mensen die miljoenen verdienen)
En als er ook nog kinderbijslag wordt gestort naar het buitenland, naar kinderen die misschien niet eens bestaan? (Er is toen een hele rel over geweest en iedereen sprak ach en wee.... daarna hebben we er nooit meer iets over gehoord)

Ik denk persoonlijk dat er veel bezuinigd wordt op de verkeerde vlakken. Zoek bijvoorbeeld eerst bovenstaande eens uit.. daar valt volgens mij nog heel veel geld te halen.

En zo ook met andere regelingen. En waarom ons zo stevig vasthouden aan de 3% regel? Omdat er een mannetje in Brussel zit die dat roept? Grote onzin!

Ik wordt er gewoon boos van, en met mij vele anderen..... mensen worden gefrustreerd en worden alleen maar egoïstischer, dat blijkt ook maar weer toen ik afgelopen maandag in de spits reisde met de trein... een zwangere vrouw komt binnen en kan nergens zitten, ze is niet hoogzwanger, maar overduidelijk zwanger. NIEMAND staat zijn plekje af, verbazingwekkend gewoon.
Ik heb haar gevraagd of ze wilde zitten en ze nam mijn aanbod dankbaar aan.....


5 opmerkingen:

 1. Lief van je dat jij dan wel je plekje afstaat. ik ben zelf ook zwanger en ben echt blij dat er mensen zijn die toch nog wel die beschaafdheid hebben, want af en toe heb je echt het gevoel dat je door je hoeven gaat in het openbaar vervoer!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Das wel het ergste dat mensen zo lelijk tegen elkaar doen. Gelukkig zijn er ook mensen die nog wel opstaan en andere dingen voor een ander over hebben zonder er meteen wat voor terug te verwachten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. in plaats van mee saamhorigheid lijkt het wel of we steeds egocentrischer worden door alle bezuinigingen , als je als kleinverdiener zegt dat grootverdieners wel wat kunnen inleveren word je onmiddelijk om je oren geslagen met alle voordeeltjes die je krijgt, terwijl echt niet iedereen met een net iets meer dan minimuminkomen in aanmerking komt voor alle extraatjes die je in de bijstand krijgt en dan nog ben je nu als grootverdiener echt jaloers op mensen die ook misschien ook hard werken en die omdat ze weinig verdienen wat extras krijgen? bovendien valt het me ook op dat mensen in het openbaar vervoer niet zo snel meer opstaan voor ouderen ,zwangere vrouwen of gehandicapten, denkt iedereen in het verkeer geloof ik dat voorrang iets is wat je afdwingt door de regels te negeren en zie ik steeds meer zwerfvuil. echt jammer, maar gelukkig zie ik ook nog steeds mensen die iets voor een ander over hebben en ik probeer daar toch meer naar te kijken dan naar negatieve zaken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mensen zijn inderdaad steeds minder sociaal, het is zelfs zo erg dat als je gewoon vriendelijk en aardig bent mensen wantrouwig worden want wat moet je van ze?! Was toen toch zelfs zo'n campagne over. Jammer hoor, dat het zo moet. Goed van je dat jij wel opgestaan bent, hopelijk hebben een paar mensen zich zitten schamen dat zij niet op dat idee gekomen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als zwangere kan ik beamen dat een zitplaatje aangeboden krijgen een uitzondering is. Op dochters school zijn twee bankjes, ze zitten altijd vol met dezelfde mensen. En niet een die laatst, toen het 34 graden was en ik haast van mijn stokje ging, een zitplaats aanbood. Jammer dat het zo gaat, we zouden elkaar juist moeten helpen.

  BeantwoordenVerwijderen