vrijdag 21 juni 2013

Kleding

Ik heb (zoals vele vrouwen) best wel veel kleding, vroeger kocht ik vanalles, wat dan vervolgens weer achter in de kast belandde, sinds we besparen doe ik dat niet meer, ik vind het echt zonde!

De laatste tijd valt het me alleen een beetje op dat ik lijk doorgeslagen naar de hele andere kant. Ik heb nog wel veel kleding, maar ik koop bijna niks meer (ik kom zelfs bijna nooit meer echt in het winkelcentrum, wel heerlijk rustig hoor) ik krijg weleens kleding en laatst heb ik alleen voor mijn werk wat nieuwe shirts gekocht, maar.... Zo loop ik dus al best lang in dezelfde kleding, en het begint nu toch echt een beetje op te raken.

De zwarte shirts zijn een beetje flets, de witte shirts lijken soms wat grijs, en ik heb nog 3 spijkerbroeken, waarvan 1 met een gat en 1 met een vlek(je) wat er niet meer uitgaat. Blijft over; nog 1 goede spijkerbroek, en ik draag bijna dagelijks spijkerbroeken, dus dat werkt niet helemaal.

Daarom heb ik laatst een shopdagje gepland. Niet alles hoeft gelijk aangevuld, maar een paar nieuwe dingen is wel fijn. Sinds het ontslag van vriend zat het mij niet lekker, ik heb gewoon geen zin om op dit moment geld uit te geven aan kleding, als ik in principe (achter in de kast) nog vast wel voldoende heb. Ik heb het shoppen dus uitgesteld, ik wil even afwachten wat er gaat gebeuren de komende weken, want de situatie verschilt per dag.

Stellen jullie weleens aankopen uit? Omdat het niet goed voelt?

Vriend zijn sollicitatiegesprek ging overigens erg goed! Hij zou voor zondag iets horen en werd donderdag alweer gebeld; komend weekend een tweede gesprek (het bedrijf is in het weekend ook open) dus wat dat betreft ziet het er rooskleurig uit. We wachten weer af ;-)

9 opmerkingen:

 1. Spannend, ik duim. Snel teruggebeld worden lijkt me een gunstig teken...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Spannend, ik hoop coor jullie dat het lukt. En over kleren: ik heb vorig jaar een serie shirts en broeken (ook zwarte) met textielverf behandeld. Weg vlekken, weg vale kleuren. Tijdelijk weer even geholpen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goede tip! Ik ga er eens naar kijken, ik weet dat mijn moeder dit weleens doet, maar ik had er nog niet aan gedacht. Bedankt!

   Verwijderen
 3. He fijn zeg van je vriend zijn gesprek!

  Zit net te verzinnen op een post over een kleine maar geweldige garderobe. Maar inderdaad, soms is alles opeens verschoten, uitgelubberd, je smaak niet meer, te bloot, te bedekkend, te knellend, te afgedragen.... lastig! Hoop dat je slaagt binnenkort!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. winkelen ik doe het alleen als ik er echt niet meer onderuit kan en eigenlijk alleen voor dingen waarvoor ik bij de kringloop niet slagen kan, zoals dit jaar voor een winterjas, mijn oude jas was al even aan vervanging toe,maar ik kon niets vinden in de kringloop, ze waren te groot, te lang, te klein, te kort, niet warm genoeg voor op de fiets, dus dit jaar maar een nieuwe gekocht ,wel in de uitverkoop natuurlijk.schoenen zijn eigenlijk de enige dingen die ik naast ondergoed altijd nieuw koop, maar dit komt omdat ik botvergroeiingen aan mijn voeten heb en dus echt goede schoenen nodig heb ,maar die koop ik voor 99% in een outlet winkel en de andere 1 % in de uitverkoop.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Misschien kun je je witte t shirten nog wit krijgen door ze in water met chloor te zetten. Normaal zit in waspoeder voor witte kleding ook witmakers . Pas wel op dat je geen chloorvlekken krijgt in je kleding die je op dat moment draagt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Voor spijkerbroeken slaag ik vooral bij de kringloop. Daar zijn ze goedkoper dan bij tweede hands zaakjes.
  Sta verbaasd hoe vaak er mooie tussen de rekken hangen ( lees: geen oubollige).
  Soms is het gewoon jammer dat je op dat moment geen broek meer nodig hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Er is bij veel winkels nu ook sale!
  Ik had twee vesten voor €11, twee paar wandel sandalen €31,50 en nog twee vesten voor €20.
  Op mijn stage adres is een vestje echt nodig meter airco dus zodoende veel vestjes ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik was eens per jaar mijn zwarte kleren met zwarte textielverf. Je kunt toe met 1 potje voor een halfvolle trommel. De indicatie die op het potje staat (250g wasgoed per potje) is om spierwitte kleding diepzwart te krijgen. Je hoeft niet het speciale verfzout te kopen, gewoon zout werkt net zo goed (maar misschien moet je wel ongejodeerd zout gebruiken).

  Ik zal het binnenkort ook weer eens doen.

  Siebrie

  BeantwoordenVerwijderen